Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Płacenie pieniędzy za wypisanie z klubu ?

iseeyou

Wysłana - 18 listopada 2009 23:05    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć.
Mój kolega ma pewien problem. Opiszę sytuację ;)

Koleś chodził przez rok do klubu sportowego na boks. Treningi były częściowo sponsorowane przez Urząd Miasta w Zielonej Górze.
Nie odpowiadał mu trener, atmosfera w klubie itp. więc przestał chodzić na treningi.
Bo pewnym czasie zachęciłem go aby chodził ze mną na kick-boxing do innego klubu w tym samym mieście(Zielona Góra).
Jako to, że potrzebuje pieczątki w książeczce, że został wypisany z klubu zwrócił się do trenera z tą prośbą. On powiedział, że nic takie mu nie podbije i zabrał mu książeczkę. Mój Trener przedzwonił do niego i usłyszał, że on chce pieniędzy za wypisanie go z klubu. Z powodu iż treningi były częściowo sponsorowane policzył 50 zł* 12 mieś 750 zł. I taką kwotę kazał zapłacić za wypisanie z klubu.

I tutaj moje pytanie.

Czy te pieniądze powinien zwrócić trenerowi a nie urzędowi miasta? O ile powinien coś takiego zwracać.

Chyba napiszę artykuł do lokalnej gazety i narobię wstydu tamtemu trenerowi. Przecież takie coś to czyste s****ysyństwo.

Pozdrawiam

ISeeYou!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2009 23:13 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Rambaa

Wysłana - 18 listopada 2009 23:13    Edytuj Cytuj
pierwsze slysze o takiej sprawie koles mu zabral ksiazeczke bez jego zgody co jest jednoznaczne z kradzieżą tyle powiem a no i masz racje czyste s****ysyńswto

Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka

Spamers Squad A Jak

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 18 listopada 2009 23:15    Edytuj Cytuj
Też pierwsze słyszę o takiej akcji -.-

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

iseeyou

Wysłana - 18 listopada 2009 23:34    Edytuj Cytuj
W sumie książeczka powinna leżeć u trenera ;)
Ale ****a.
Powiedzcie mi czy ten trener ma takie prawo zadania pieniedzy ?

andrewss

Wysłana - 18 listopada 2009 23:35    Edytuj Cytuj
gdyby to było w ramach tej samej dyscypliny to jest ogreslone w przepisach zwiazku ile moze byc za ekwiwalent za wyszkolenie ale jezeli z boksu do kickboxingu to nie widze problemu. Sam walcze w innym klubie w boksie a w innym w kickboxingu. A ksiązeczke sportową mozna zrobic od nowa:)

nocnyMichu

Wysłana - 19 listopada 2009 01:14    Edytuj Cytuj
Wiec tak trener przywlaszczyl sobie Twoja wlasnosc bez Twojej zgody wiec mozesz isc to zglosic, druga sprawa jezeli nie byles poinformowany o takiej mozliwosc, nie podpisales zadnego papierka na ktorym jest napisane ze taka opcja wchodzi w greto trener ani nikt inny nie moze od Ciebie zadac pieniedzy.
Znawca -

Puchatek83

Wysłana - 19 listopada 2009 09:46    Edytuj Cytuj
Dowiedz się w Urzędzie Miejskim na jakich to było zasadach.
Bo dofinansowania w takich sytuacjach, często trzeba zwracać.
Tel. do UM i wszystko się wyjaśni.

Niebo woła, ziemia przyciąga.

Lady M www.fight24.pl

Wysłana - 19 listopada 2009 09:47    Edytuj Cytuj
hmm... to jest coś jak karta zawodnika? taka, jaką mają np. piłkarze? taka karta powinna wtedy być właśnie u trenera, ale zawodnik musi mieć podpisana umowe/kontrakt
najlepiej zadzwoń do wydziału sportu Urzędu Miasta i zapytaj, o co kaman z opłatami, oni najlepiej Ci powiedzą, czy postępowanie trenera jest bezprawne

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t621203-s191.html#post10]
Specjalista -

EmilG

Wysłana - 19 listopada 2009 10:18    Edytuj Cytuj
Tak jak pisze Lady odnośnie piłkarzy. Poczytaj. Statuty i regulaminy => Regulamin przynależności do KS, szczególnie ost. strona. http://www.pzb.com.pl/index.php?co=lista&dzial=119

Zmieniony przez - EmilG w dniu 2009-11-19 10:23:58

www.strongmanpolska.info

AdamV

Wysłana - 19 listopada 2009 17:01    Edytuj Cytuj
Ja na twoim miejscu zglosił bym to, i opisał w gazecie ;] lub mu to powiedziec ze zostanie opisany... To mu popsuje reputacje wiec chyba nie zaryzykuje i sie podda...

"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10

Mordarca

Wysłana - 19 listopada 2009 23:52    Edytuj Cytuj
Sytuacja wygląda tak jak zawodnik walczy i ma osiągnięcia w klubie to przejscie do innego klubu ma być oparte na transferze jak w piłce nożnej. Jeżeli zawodnik trenował rekreacje i nic nie podpisywał to nie ma prawa płacic . A pieniadze nie płaci do klubu tylko do związku w którym jest. A jezeli chodzi o pieniądze z miasta sprawa prosta niech idzie do działu kultury i sportu i im przedstawi sytuacje Gewarantuje Trenerowi szczegułowe sprawdzenie dokumentacji za dofinansowywanie klubu zanim wyciagnie cokolwiek od zawodnika:)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Płacenie pieniędzy za wypisanie z klubu ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.