dlaczego wszyscy polecaja platki owsiane a nie np kukurydziane? sprawdzalem w tabelach i owsiane maja mniej weglowodanow, ale wiecej bialka niz kukurydziane.. ale moze jest jakis inny powod?
jak lepiej jesc? 1.3/4 szklanki platkow owsianych z dosypka kukurydzianych zalanych mlekiem 2.platki (na wodzie) - taka przekaska (pol szkalnki) 3. owoc, kanapki
czy moze lepiej: 1.platki owsiane z dosypka kukurydzianych na mleku (dlaczego by nie mieszac?) 2. owoc, kanapki, 3. platki owsiane na wodzie 4. obiad (normalny)
a moze to bez roznicy..
chodzi mi o posilki poranne (w pracy) godz 1. 7.00 2. 9.00 3. 12.00 4. 15.00 a potem to juz roznie.. zalezy od treningow itp
platki kukurydziane sa bardziej przetworzonym produktom. oznacza to ze jest po prostu w nich wiecej chemii. do tego maja mniej witamin i mineralow niz owsiane i szybciej robisz sie po nich glodny bo powoduja wieksze skoki insuliny we krwi. to tak po krotce wyjasnione
Student Turystyki i Rekreacji
Znawca -
1114061830000
Patka
Wysłana - 21 kwietnia 2005 08:16
no wlasnie:) IG sie roznia:)
soap won't wash away your shame.
1114064166000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 21 kwietnia 2005 10:12
Kukurydziane maja wyzsze ig i sa bardziej przetworzone.
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1114071152000
mieszko00
Wysłana - 21 kwietnia 2005 18:59
indeks glikemiczny - to czaje.. im nizszy IG tym wolniej sie wchlaniaja weglowodany i na dluzej wystarczaja..
a dlaczego w dietach kulturystow platki owsiane sa tylko na sniadanie, a pozniej juz nie? tylko ryz, makaron itd.. zeby sie im nie znudzily? czy moze sa zbyt bogate w WW?
jak bede jadl porcje (okolo pol szklanki platkow zalanych polowa szklanki mleka ) przed treningiem to na ile czasu wczesniej powinienem to zrobic (przed treningiem silowym, albo jujitsu) godzinke? półtorej godzinki? ile czasu trwa strawienie tych platkow? kiedy organizm zaczyna pobierac z nich WW?
1114102793000
zakrześ
Wysłana - 21 kwietnia 2005 19:06
najbardziej pasują do sniadania mają dużo błonnika i naczczo jest to kożystne pomaga się wyprużniać również obniżają cholesterol
a ja mam dni ze lubie sobie platki zjesc na sniadanie i pozniej w ciagu dnia na slono albo w takiej samej wersji jak z rana czy moze miec to jakis negatywny wplyw na diete oprocz przejedzenia sie nimi