Witam !! Pomocy od dwóch tygodni borykam sie z bólem prawego Barku .Cwiczac klatke na ławce płaskiej z ciezarem 160 kg unoszac do góry cos mi przeskoczylo (z przodu barku)i poczułem ukucie .Oczywiscie odstawilem zabawki i poszedłem do domu nasmarowałem sie Naproxenem 10% i myslałem ze przejdzie tak jak wczesniej rozne kontuzje przechodzily.A tu ani rusz ból jest taki sam a moze i większy sa przeskoki przy ruszaniu na boki.Zakupiłem wiec tabl.przeciwbólowe Diclo-Duo i maść Ben-Gay i nic.Wczoraj byłem u lekarza rodzinnego powiedział ze naciagnałem staw .Przepisał mi masc Delobene Gel , oraz tabl przeciwbólowe Meloksan 15 mg.Nie wiem czy wybrac recepte gdyz juz okolo 40 zł straciłem ,a zakup nowych lekow to wydatek okolo 50zł . Moze ktos uzywał owych leków ? Dzięki i Pozdrawiam !!!
Małym nakładem finansowym nigdy nie wyleczysz bólu, również jeżeli chodzi o tabletki przeciwbólowe to trochę bez sensu szprycowac sie cały czas.Na pewno wizyta u lekarza rodzinnego to za mało.Zacznij jeszcze raz od dokładnej diagnozy czyli rtg[chyba że lekarz miał je w oczach]usg stawu barkowego,wizyta u lekarza ortopedy lub sportowego i magistra rehabilitacji w celu najkonkretniejszej diagnozy.Wtedy na pewno bedziesz wiedział co jest nie tak.Moim zdaniem lepiej w krótkim czasie troche wydac na specjalistów niż płacić konowałom przez dłuższy okres.pozdrawiam
www.medkomfort.pl
1122052684000
alecki
Wysłana - 22 lipca 2005 20:04
jeżeli chodzi o maść to nie wiem nic napewno jakas przeciwbólowa i przeciwzapalna na bazie diclofenaku,a meloksam jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym o działaniu przeciwbólowym i przeciwgorączkowym.Przeciwzapalne działanie jest zwiazane z hamowaniem aktywnosci enzymatycznej cyklooksygenazy 2[cox-2]uczestniczącej w biosyntezie prostagladyn w miejscu toczacych sie procesów zapalnych.Z pzrewodu pokarmowego wchłania sie dobrze ,stałe stęzenie leku w surowicy krwi jest po 3-5 dniach stosowania.W organizmie lek podlega przemianom metabolicznym i zaledwie ok 5% dawki jest wydalane.wzkazania choroba zwyrodnieniowa stawów,reumatoidalne zapalenie stawów , zesztywniajace zapalenie stawów kregosłupa. Posiadam tylko tyle informacji na ten temat pozdrawiam odnośnie działania i jak to pomaga nie wiem nic
www.medkomfort.pl
1122055482000
Franek79
Wysłana - 23 lipca 2005 16:21
Nie chodzi mi o cene jaka miałbym zapłacic za owe leki tylko czy nie wyrzuce pieniedzy w błoto gdyz nigdy nie słyszałem o takich lekach ?I czy komus pomogły .Czy moze polegac na starych sprawdzonych Fastum , Mobilat itp... .
1122128506000
kwiecien85
Wysłana - 28 listopada 2007 22:50
Witam! Zajmuję się pourazowymi, schorzeniami barku. Pisze na ich temat pracę magisterską. Szukam osób, które były by chętne, wziąć udziału w ankiecie na powyższy temat. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną- mój adres to wiosna85@poczta.fm .Postaram się jak najszybciej przesłać ankietę, a także udzielić wskazówek pomocnych w procesie leczenia i usprawniania barku. Pozdrawiam i dziękuję
przyjacielu,jak mozesz podnosic jeszcze 160 kg,to nie jest tak zle.doradzam jednak przerwac cwiczenia i udac sie do ortopedy. ta choroba jest paskudna jak sie ja zaniedba,nie wolno unieruchomic calkowicie barku nawet na kilka dni.ALE NAJWAZNIEJSZE - ORTOPEDA,SZYBKO,SLUCHAC ZALECEN-BEZWZGLEDNIE. MNIE BOLI JUZ 3 LATA i nie moge dac sobie z tym rady,a zaczelo sie jakby nic.zaczelo troche bolec,zaczalem oszczedzac reke i sie zaczelo coraz bardziej.mysle jednak ze cwiczenia silowe nie sa dobre.tylko gimnastyka,ale pod kontrola ortopedy.zycze zdrowia. tadeusz
tadeusz
1206004768000
kradam
Wysłana - 20 marca 2008 10:25
??? Gimnastyka na ból barku??? Pod kontrolą ortopedy? To może gimnastyk zacznie operować? Przy tym sposobie "leczenia" to te 3 lata zaczynają być zrozumiałe.
mozesz tez rozpedzic sie mocno i przywalic glowa w sciane,czasem pomaga.rosnij dalej,wiecej chemi-to jest TO....
tadeusz
1206353105000
Baller
Wysłana - 22 maja 2008 16:10
Jest to zespół bolącego barku. Paskudna choroba !!! Bardzo przewlekła. Konieczna wizyta u ortopedy. W internecie jest dużo artykułów na ten temat.
1211465443000
paula99222
Wysłana - 18 października 2008 15:46
chodze na treningi w siatkowke ostatnmio robilismy pompki zrobiłam 3 ale wiecej nie dałam rady choc umie poniewaz bark tak jakby chamował mi obnizenie ciała przy robieniu pompek okropny bol niesty jeszcze mnie boli co to moze byc prosze o pomoc :(:(:(