Witam. Mam 14,5 roku (rocznik '89) i chcialbym zrobic taki mały "cykl" Osteoblockiem i kolagenem activ plus. Mam na celu szybszy wzrost, wzmocnienie kosci. Czy ktos z osób mających pojęcie w temacie moglby mi napisac ile i jak mam jest kolagenu activ plus z osteoblociem zeby coś mi to dało i zebym zarazem nie przesadził? Ćwicze sporty walki (MMA).
ps.: co sądzicie o przyjmowaniu przezemnie małych ilosci kreatyny dla poprawy sylwetki (powiedzmy 3 g dziennie do końca wakacji) w celu poprawy sylwetki? (stosuje trening domatora michaila + pare urozmaiceń z hantelkami i bardzo duzo jazdy na rowerze)
Dzieki z gory za pomoc!
wujek dobra rada xD
1089236993000
menelek
Wysłana - 07 lipca 2004 23:50
Mam okolo 173 cm wzrostu i okolo 72 kg wagi
wujek dobra rada xD
1089237047000
menelek
Wysłana - 07 lipca 2004 23:53
Czy moze zamiast kreatyny (moze za "mocne" jak na moj wiek) brac jakas odzywke białkowa ? A moze to i to? :)
wujek dobra rada xD
1089237198000
soldierr
Wysłana - 08 lipca 2004 00:08
-masz dopiero 15 lat jeszcze urośniesz !! te preparaty raczej ci nie pomogą urosnąc -bardziej przydatne będą jesli miałbys problemy ze stawami lub jesteś w okresie szybkiego wzrastania ( ale z pytania wynika ze nie ) Osteoblock i kolagen oki ale w jakim celu ???
Kreatyna w tym wieku i dla osoby początkującej hmm odradzam
Dla ciebie w tym wieku i na takim etapie treningu polecam ci zestaw witamin i minerałów ( vitaral , vigor ) i odpowiednią dieta ! - wystarczajaco
Na odżywki i suple masz jeszcze czas , a urośniesz nie booj się , Trening Domatora to dla ciebie w tym wieku bardzo dobre rozwiązanie , jeśli chcesz rosnąc to raczej unikał bym cięzkiego treningu siłowego obciązającego kregosłup
i to tyle jak narazie !
Pozdrawiam !!
...>>>>>>>>> ..The Olny Dead Have Been The End Of War..<<<<<<<<<...
1089238101000
BYK
Wysłana - 08 lipca 2004 00:16
Moim zdaniem do wzrostu wystarczyłaby Ci dobra dieta ale dla jej uzupełnienia można by zastosować te preparaty
Osteroblock przy dobrej diecie wystarczy moim zdaniem ok 5 tabl
Kolagen weź proszek Activ - ten zwykły wychodzi ekonomiczniej, bierz 10g dziennie na pusty źołądek
"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would understand if you fell apart, that's TRUE STRENGTH"
Specjalista -
1089238578000
menelek
Wysłana - 08 lipca 2004 09:29
Dzieki! Co byście jeszcze sądzili o glutaminie do tego? :)
Ps.: nie wiem jak ulozyc sobie diete do tych odzywek... moze ktos mi pomoze? :)
3) 100g ryzu 100g piersi z kurczaka 25g oliwy z oliwek/oleju lnianego 1 szklanka soku warzywnego [np. marchwiowy, pomidorowy]
4)Odrazu po treningu 50g carbo badz glukozy
5)45min po treningu 100g makaronu 100g sera twarogowego chudego 25g oliwy z oliwek/oleju lnianego
6) 100g ryzu 100g piersi z kurczaka 20g oliwy z oliwek/oleju lnianego
Podsumowanie: Weglowodany - 516g Bialka - 150g Tluszcze - 111g [jezeli zastosujesz ta diete to pamietaj by do zmian podchodzic stopnowo i nie zmieniac przyzwyczajen z dnia na dzien - nagle zmiany nigdy nie sa wskazane]
Glutamina teoretycznie powinna pobudzic wydzielanie hgh w twoim orgaznimie lecz na ten efekt nie licz zbytnio Kup lepiej jakis dobry preparat z complexem witamin i mineralow
Zmieniony przez - anar w dniu 2004-07-08 09:46:08
Znawca -
1089272727000
menelek
Wysłana - 08 lipca 2004 09:52
Dzieki chlopaki! :) Napewno skorzystam z podanych informacji!
wujek dobra rada xD
1089273134000
menelek
Wysłana - 08 lipca 2004 10:07
Mam jeszcze jedno pytanie... Co sadzicie o tym zebym przez jakis czas cwiczyl na sucho ew. z malymi modikacjami w jedzeniu, a potemprzezucil sie na pelna dietke + odzywki ? :) Chodzi mi w treningu o poprawe mojej kondycji ew. troche wylswetki, i wytrzymalosci - wiec jak mozna by troszke zmodyfikowac ta diete, ew. ma ktos inna na to co chcialbym osiagnac? Bo mase mam zamiar robic rowno za rok i skorzystam z diety podanej wyrzej, jednak teraz chcialbym na poprawe mojej kondycj i ew. troche sylwetki i wytrzymalosci (troszke masy), i wytrzymalosci + Osteoblock + Kolagen. Chodzi mi po prostu o jakies małe modyfikacje zywienia - powiedzmy sniadanie specjalne, normalna, a obiad tez standardowy - rodziny - cos w tym stylu. Ktos mi moze pomoc?
Z gory dzieki
wujek dobra rada xD
1089274077000
Strongbart
Wysłana - 08 lipca 2004 10:50
ja radze diete odrazu wlączyc w zycie tylko nie zwiekszac az do tylu kalorii co napisal Anar
ja proponooje taką 1 posiłek Mleko 0,5% - 300g Płatki owsiane &#8211; 100g
Narazie nie potrzeboojesz suplementoow, mozesz jedynie o glukozamine sie pokusic, jezeli masz problemy ze stawami, jak nie to nc nie bierz
tylko witaminki i mieraly ofkorz
pozdrawiam
Znawca -
1089276639000
soldierr
Wysłana - 08 lipca 2004 10:52
hmm jeśli teraz nie będziesz w stanie przestrzegać diety !! to staraj się jeść więcej dodaj 2/3 posiłki bogate w ww i białko (w tym posiłek potreningowy) ! Trening Domatora +zestaw witamin i minerałoow + Osteoblock + Kolagen !!! powinno być oki
...>>>>>>>>> ..The Olny Dead Have Been The End Of War..<<<<<<<<<...