SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Oreo Low Carb

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2615

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 2749 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49712


Składniki:

- 40 g zmielonego siemienia lnianego
- 2 białka jaj (1 jajko)
- 10 g kakao
- 20 g kazeiny micelarnej
- słodzik
- aromat czekoladowy (opcjonalnie)

1. Roztrzepujemy białka i dodajemy siemię

2. Dodajemy kakao oraz wodę bo nasza masa jest tak gęsta że nie da radę się wymieszać

3. Dodajemy słodzik i opcjonalnie aromat

4. Tutaj mamy dwa wyjścia :

- formujemy ciastka na patelni, smażymy na średnim ogniu z dwóch stron tak aby przypiekło się z każdej strony
- wkładamy do piekarnika na 180 stopni góra dół na jakieś 10-15 min

Co do uformowania ciastek jeśli chcemy możemy od razu pojedyncze ciastka uformować więc wtedy robimy cieńsze, lub tak jak ja od razu większe te ciastka po czym je przekrawamy i przysmażamy aby środek był nieco przypieczony, a do piekarnika od razu formujemy cieńsze ciastka

5. Odstawiamy ciastka do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem z kazeiny.

6. Nakładamy krem na jedną z połowek, dociskamy drugą i odkładamy na chwilę do lodówki, aby całość się razem zbiła

7. Przekręć, poliż, zamocz %)

Wartości odżywcze całości

340 kcal 33 g białka 2 g węglowodanów 20 g tłuszczy 14 g błonnika

Smacznego!





Zmieniony przez - melo15 w dniu 2016-03-14 21:05:34
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
dudee Doradca
Ekspert
Szacuny 1386 Napisanych postów 24978 Wiek 23 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 396673
Prawie jak Oreo.
Przepis miły.
1

Dietetyk (kontakt tylko prywatnie)

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 2749 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49712
Na końcówce redukcji coś co wygląda i w miarę smakuje jak coś "zakazanego" jest na wagę złota

Dzięki
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2313 Napisanych postów 20243 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85763
"Prawie" robi różnicę Aczkolwiek wygląda tak smakowicie, że na aktualnym głodzie zjadłabym na raz

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 2749 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49712
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2313 Napisanych postów 20243 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85763
Możesz przy okazji przybliżyć o co chodzi z tą kazeiną micelarną?

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 2749 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49712
Kazeina micelarna jest najczystszą postacią kazeiny, jest bardzo wolno pozyskiwana z odtłuszczonego krowiego mleka, jest pozbawiona laktozy i to ona trawi się najdłużej. Inną formą kazeiny jest tzw kazeinian, który jest pozyskiwany z sera i nie jest taki czysty ani "wolny" jak kazeina micelarna. Dodatkowo kazeina fajnie się sprawdza do deserów bo ma nieco gęstszą i kremową konsystencję


Zmieniony przez - melo15 w dniu 2016-03-14 22:19:13
napisał(a)
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 42 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 35060
Kazeinę z przepisu można zamienić na normalne wpc?
1
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7595 Napisanych postów 218239 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 846331
bardzo fajny przepis
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 2749 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49712
Germanotta
Kazeinę z przepisu można zamienić na normalne wpc?


Myślę, że tak tylko musi być dość gęste i dałbym do lodówki żeby się związało, ewentualnie jeśli kcal pozwalają to wymieszać z gęstym jogurtem albo serkiem

lodzianin1
bardzo fajny przepis


Dzięki :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pełnoziarnisty makaron fusilli z wędzonym łososiem i warzywami w delikatnym sosie

Następny temat

Pizza brokuowa low carb

Plan treningowy na masę dla ektomorfika Plan treningowy na masę dla ektomorfika Efedryna - stosowanie, działanie Efedryna - stosowanie, działanie Katarzyna Dudek zdobywa kartę IFBB ELITE PRO! Katarzyna Dudek zdobywa kartę IFBB ELITE PRO! Katarzyna Kozakiewicz-Kowalik - ocena sylwetki Katarzyna Kozakiewicz-Kowalik - ocena sylwetki Testosteron – fakty i mity Testosteron – fakty i mity Rodzaje patelni - jaką patelnię wybrać? Rodzaje patelni - jaką patelnię wybrać? Natalia Damek - ocena sylwetki Natalia Damek - ocena sylwetki Błędy początkujących na siłowni: brak cierpliwości i samodyscypliny Błędy początkujących na siłowni: brak cierpliwości i samodyscypliny