SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Oreo Low Carb

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2566

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 389 Napisanych postów 2747 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49354


Składniki:

- 40 g zmielonego siemienia lnianego
- 2 białka jaj (1 jajko)
- 10 g kakao
- 20 g kazeiny micelarnej
- słodzik
- aromat czekoladowy (opcjonalnie)

1. Roztrzepujemy białka i dodajemy siemię

2. Dodajemy kakao oraz wodę bo nasza masa jest tak gęsta że nie da radę się wymieszać

3. Dodajemy słodzik i opcjonalnie aromat

4. Tutaj mamy dwa wyjścia :

- formujemy ciastka na patelni, smażymy na średnim ogniu z dwóch stron tak aby przypiekło się z każdej strony
- wkładamy do piekarnika na 180 stopni góra dół na jakieś 10-15 min

Co do uformowania ciastek jeśli chcemy możemy od razu pojedyncze ciastka uformować więc wtedy robimy cieńsze, lub tak jak ja od razu większe te ciastka po czym je przekrawamy i przysmażamy aby środek był nieco przypieczony, a do piekarnika od razu formujemy cieńsze ciastka

5. Odstawiamy ciastka do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem z kazeiny.

6. Nakładamy krem na jedną z połowek, dociskamy drugą i odkładamy na chwilę do lodówki, aby całość się razem zbiła

7. Przekręć, poliż, zamocz %)

Wartości odżywcze całości

340 kcal 33 g białka 2 g węglowodanów 20 g tłuszczy 14 g błonnika

Smacznego!





Zmieniony przez - melo15 w dniu 2016-03-14 21:05:34
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1273 Napisanych postów 24323 Wiek 23 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 354046
Prawie jak Oreo.
Przepis miły.
1

Dietetyk - konsultacje dietetyczne (kontakt tylko prywatnie)

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 389 Napisanych postów 2747 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49354
Na końcówce redukcji coś co wygląda i w miarę smakuje jak coś "zakazanego" jest na wagę złota

Dzięki
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2308 Napisanych postów 20240 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85658
"Prawie" robi różnicę Aczkolwiek wygląda tak smakowicie, że na aktualnym głodzie zjadłabym na raz

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 389 Napisanych postów 2747 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49354
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2308 Napisanych postów 20240 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85658
Możesz przy okazji przybliżyć o co chodzi z tą kazeiną micelarną?

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 389 Napisanych postów 2747 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49354
Kazeina micelarna jest najczystszą postacią kazeiny, jest bardzo wolno pozyskiwana z odtłuszczonego krowiego mleka, jest pozbawiona laktozy i to ona trawi się najdłużej. Inną formą kazeiny jest tzw kazeinian, który jest pozyskiwany z sera i nie jest taki czysty ani "wolny" jak kazeina micelarna. Dodatkowo kazeina fajnie się sprawdza do deserów bo ma nieco gęstszą i kremową konsystencję


Zmieniony przez - melo15 w dniu 2016-03-14 22:19:13
napisał(a)
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 41 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 25520
Kazeinę z przepisu można zamienić na normalne wpc?
1
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6258 Napisanych postów 214404 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 753329
bardzo fajny przepis
1

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!!



Zapraszam do nowego działu

http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html


Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Konsultacje-
cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl

Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_!!-t1138796.html

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 389 Napisanych postów 2747 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 49354
Germanotta
Kazeinę z przepisu można zamienić na normalne wpc?


Myślę, że tak tylko musi być dość gęste i dałbym do lodówki żeby się związało, ewentualnie jeśli kcal pozwalają to wymieszać z gęstym jogurtem albo serkiem

lodzianin1
bardzo fajny przepis


Dzięki :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pełnoziarnisty makaron fusilli z wędzonym łososiem i warzywami w delikatnym sosie

Następny temat

Pizza brokuowa low carb

Kasza czy ziemniaki? Porównanie okiem dietetyka Pasja Maszyny o której nie wiedzieliście! Łukasz Sosiński - ocena sylwetki Jaka kasza jest najzdrowsza? Jakie węglowodany wybrać? Leksykon suplementacji: Acetyl-L-karnityna Trening na masę - 5 złotych zasad Katarzyna Strzelczyk - ocena sylwetki