Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Cze,chciałbym dowiedzieć się więcej o Genotropin.Tzn. czym to się podaje do ciała,czy to samemu się robi,czy boli stosowanie tego?Mam 14,5 lat,czy nie za późno na stosowanie?Prawdopodobnie będę się tym leczyć.
jak się będziesz leczył to Ci lekarz wszystko wyjaśni ,nie martw się
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ekspert -
1210254671000
MarcelQ Night Rider
Wysłana - 08 maja 2008 15:55
Mam nadzieje, że nie będziesz się leczył na własną rękę...
" Bezgranicznie oddany "
Ekspert -
1210254949000
Xarabii
Wysłana - 08 maja 2008 15:59
Prywatny endokrynolog;]A tak dla ciekawości:Mój kolega,gdy miał 15 lat i 183cm poszedł do endokrynologa prywatnego tam gdzie ja i on go zbadał,wszystko ok,powiedzieli mu,że będzie miał między 190-196cm;] I jeszcze lekarz go pytał,czy chce,żeby on mu przepisał jakieś hormony typu Genotropin.To nie jest dziwne?Też na to liczę ;]
1210255184000
GABBAFRONT
Wysłana - 08 maja 2008 16:10
Z prywatnymi jest o tyle dobrze że muszą iść ci trochę na rękę bo tylko od ciebie zależy czy dasz mu zarobić następna wizytą.
'VENI VIDI VICI' GABBER
1210255802000
Xarabii
Wysłana - 08 maja 2008 16:22
Ok,czyli mam wnioskować,że jak pójdę do prywatnego to będę miał tą samą sytuację?Na to wygląda,że tak?