Szacuny
0
Napisanych postów
22
Wiek
28 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
696
No właśnie.Produkt tego samego pochodzenia a jednak rzadko oliwki(czarne) znajduję w jadłospisach kulturystów czy jakichkolwiek tam pakerów.Zwykle jeśli źródła zdrowych tłuszczy to pomijając orzechy,awokado itd,jest to oliwa z oliwek a najlepiej to pierwszego tłoczenia na zimno,czy oliwki same w sobie nie mogą być źródłem zdrowych tłuszczy?.Zamiennikiem takiej oliwy z oliwek?.
Szukałem w internecie jednak nie mogę znaleźć konkretnych informacji,wszystko o zbawiennym skutku oliwy z oliwek ale nic o różnicach między ekstraktem a samą oliwą.To konkretne pytanie,bo wiele razy myślałem żeby po prostu oliwę z oliwek zastąpić całkowicie oliwkami.Ze względu na to że nie lubię popijać oliwy,tym bardziej polewać nią potraw,a o dziwo oliwki mógłbym wcinać same bo mi smakują :).No i łatwiej byłoby mi również dodawać je do popraw.
Pomijając różnicę w makro(na 10g oliwy z oliwek przypada 71g czarnych oliwek) to czy można spokojnie zastąpić oliwkami oliwę z oliwek?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Jakościowo będzie trochę gorzej niż oliwa extra virgin. Jednak jak najbardziej można je spożywać. Sporo osób nie lubi a część, która lubi nie chce się bawić w ważenie oliwek żeby przeliczyć tłuszcze. Do smaku posiłku pewnie dają.