ostatnio wpadają mi w ręce różne oliwy. Tu jakaś oryginalna z Włoch, tu z Biedry, tu z Kerfa. Zauważyłem, że po niektórych, jak strzele sobie 2 łyżki strasznie mnie pali w gardle. Czy jest to wina wysokiej/niskiej jakości? Myślałem, że kupiłem z pieprzem, ale nie.
...
Napisał(a)
Siema,
ostatnio wpadają mi w ręce różne oliwy. Tu jakaś oryginalna z Włoch, tu z Biedry, tu z Kerfa. Zauważyłem, że po niektórych, jak strzele sobie 2 łyżki strasznie mnie pali w gardle. Czy jest to wina wysokiej/niskiej jakości? Myślałem, że kupiłem z pieprzem, ale nie.
ostatnio wpadają mi w ręce różne oliwy. Tu jakaś oryginalna z Włoch, tu z Biedry, tu z Kerfa. Zauważyłem, że po niektórych, jak strzele sobie 2 łyżki strasznie mnie pali w gardle. Czy jest to wina wysokiej/niskiej jakości? Myślałem, że kupiłem z pieprzem, ale nie.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
"intensywność smaku i zapach oliwy definiują często takie określenia jak light, delicato czy mocno owocowa. Są to wszystko określenia oliw extra vergine nie ujmujące im żadnych właściwości klasycznej oliwy extra vergine. Określają one tak naprawdę tylko i wyłącznie moment zbioru oliwek, z których tłoczona jest oliwa, a tym samym mówią o tym, czy oliwa jest ostra czy łagodna w smaku. Oliwy tłoczone z oliwek z wczesnego okresu zbioru są bardzo intensywne w smaku i zapachu i często powodują uczucie gryzienia gardle. Oliwy tłoczone z oliwek zbieranych później są łagodniejsze i delikatniejsze."
źródło: oliwazoliwek.pl/kulinaria/jak-wybrac-dobra-oliwe-z-oliwek-czesc-3/
źródło: oliwazoliwek.pl/kulinaria/jak-wybrac-dobra-oliwe-z-oliwek-czesc-3/
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Zalezy od gatunku oliwy. Kupuj takie jakich smak Ci odpowiada, ew. dodaj soku z cytryny.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły