Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Olimp OMEGA 3 - Odchudzanie?

Moog

Wysłana - 09 lutego 2007 18:44    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Robię dietę na masę i w niej znajdują się kwasy tłuszczowe Omegi, lecz doszedłem do informacji, że :

Czy kwasy omega-3 mogą wspomagać odchudzanie?
Kwasy tłuszczowe omega-3 to jeden z kluczowych składników diety wspomagającej odchudzanie. U osób systematycznie spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega-3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej a także aktywnie mobilizują jej rozpad.

I co związku z tym? Odstawić Omege?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 lutego 2007 20:09 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 09 lutego 2007 20:09    Edytuj Cytuj
Można powiedzieć, że omega-3 kieruje kalorie bardziej do spalenia lub budowy masy mięśniowej niż do tkanki tłuszczowej. Jeżeli chcesz tego działania uniknąć oraz pozostałych prozdrowotnych właściwości, to tak, odstaw omegę-3.

Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -

Sachem

Wysłana - 09 lutego 2007 20:09    Edytuj Cytuj
bzdury

znowu mnie wyprzedzil

Zmieniony przez - Sachem w dniu 2007-02-09 20:10:32

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

Moog

Wysłana - 09 lutego 2007 20:39    Edytuj Cytuj
Dzięki panowie za fachowe opinie, wziąłem ten tekst z "niby" pewnego źródła. Tym bardziej nie wierzyłem bo łykając omegę i między czasie MASS XXL i tak przytyłem +5kg w ciągu 3 tygodni. Dziękuje i pozdrawiam.

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 09 lutego 2007 20:48    Edytuj Cytuj
Sachem, Moog, weźcie jeszcze raz przeczytajcie to co wkleił autor oraz co ja napisałem, czyli prawie to samo. Żadne bzdury.

Ekspert -

Moog

Wysłana - 09 lutego 2007 20:54    Edytuj Cytuj
nie no rozumiem, wszystko jest ok

Sachem

Wysłana - 09 lutego 2007 20:56    Edytuj Cytuj
Ten tekst przeczytany przez laika może sugerować, że omega-3 to złoty środek, który pomoże schudnąć, dlatego napisałem że bzdury.

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 09 lutego 2007 21:03    Edytuj Cytuj
Sachem, no to ok. Ten tekst jest prawdziwy, ale rzeczywiście cudów nie można co się spodziewać.

Ekspert -

Sachem

Wysłana - 09 lutego 2007 21:29    Edytuj Cytuj
Analizując tekst dogłębnie:

Co do prawdziwości to mógłbym się zgodzić z 3 zdaniem. Pierwsze jest dla mnie mocno naciągane. A drugie to chyba jednak niestety bzdura, bo jak samo spożywanie omega-3 może zagwarantować spadek tłuszczowej masy ciała? A co z kalorycznością diety, co z kompozycją posiłków? Chyba, że brano pod uwagę osoby z dobrze ułożoną dietą redukcyjną (ale to nie jest wprost powiedziane), wtedy owszem omega-3 może wspomóc efekt

Zmieniony przez - Sachem w dniu 2007-02-09 21:45:29

Ekspert -

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 09 lutego 2007 21:45    Edytuj Cytuj
No wiadomo, że liczy się kaloryczność. Ale przy dwóch tak samo odżywiających się grupach, takim samym wysiłku, itd. grupa z omegą-3 straci więcej tkanki tłuszczowej lub zyska mniej niż grupa placebo.

Ekspert -

Sachem

Wysłana - 09 lutego 2007 21:47    Edytuj Cytuj
Co nie zmienia faktu, że:

U osób systematycznie spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI.

Nie jest zdaniem prawdziwym, a bynajmniej nie zawsze.

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Olimp OMEGA 3 - Odchudzanie?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.