Nie znalazłem odpowiedzi w topicach podwieszonych itd.
Co się tyczy oliwy z oliwek to: a) polać nią jedzenie? (np. twaróg, pieczywo) b) smażyć na niej? c) czy chlasnąc z kielicha? ;D Chodzi mi o posiłki rano i wieczorem po 10ml
Kakao pić warto?
Jakie jogurty są najlepsze? Jaka forma i objętość.
a) tak b)tak, jezeli smazenie jest b. krotkie np. jajecznica c)tak
kakao nie warto jezeli juz zamierzasz pic jogurt to najlepiej naturalny. Forma plynna, objetosc zadowalająca
Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-03-21 17:36:54
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Znawca -
1174494955000
xeran
Wysłana - 21 marca 2007 17:54
Pieczywo polane oliwa ? Nigdy bym o tym nie pomyslal, ciekawe jak smakuje
1174496087000
kolos88
Wysłana - 21 marca 2007 18:05
ja zawsze tak robie jak biore kanapki do sql. Oczywiscie polewam razowca
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Znawca -
1174496708000
peko1234
Wysłana - 21 marca 2007 18:13
jak lubisz kakao to mozesz przeciez sobie wypic :)
1174497213000
eloelo230
Wysłana - 21 marca 2007 20:32
Dzięki.
Kakao lubię. Zastanawiam się nad jego wartością odżywczą w diecie bo sporo ma węglów i białek.
Przyszło mi jeszcze na myśli jak to jest z jajami kurzymi. Jaka forma jest najlepsza? Twarde, miękkie czy jajecznica? Omlet? Czytałem topic, który mówił iż ilość spożycia jaj w ciągu dnia nie jest zagrożeniem dla organizmu w postaci cholesterolu. Ile w tym prawdy?
jezeli masz wysoką aktywnosc fizyczną i nie masz zadnych zdrowotnych przeciwskazan to szamaj jaja smialo i sie nie boj o cholesterol. Chociaz wiadomo wszystko z umiarem najlepsze są wg mnie jaja gotowane, pozniej jajecznica (choc jest smaczniejsza niz gotowane )
Znawca -
1174506089000
scooooooby
Wysłana - 21 marca 2007 21:37
Im krotsza obrobka termiczna jajek tym lepiej, czyli na miekko oraz jajecznica sa ok