...Ile procent wszystkich kalorii powinny stanowic te pochodzace z weglowodanow w diecie na schudniecie? Gdzies czytalam ze okolo 50 % ... a skoro tyje sie od wegli to do ilu to obnizyc? (mam diete 1200 kalorii) aha..chcialabym tez wiedziec ile procent powinno byc bialka i tluszczy...
1053871052000
turkish
Wysłana - 26 maja 2003 14:53
hihi mam malutka prosbe, kolezanka poprosila mnie o pomoc w ustaleniu diety =D i teraz tak stworzylem dietke na podobienstwo swojej (hih odejmujac troszeczke bialka i dodajac czekoladke, ciacho za super rada smoczka) i teraz tak "stworzylem" dietke, ktore mozecie zobaczyc na dole (zeby nie grzebac w tabelkach) wyszlo okolo 1500kcal 120g bialka(2g/kg)190gram wegli( 3g/kg) i 40g tluszczy(0,7g/kg) rozbitych na 5 posilkow ... skladniki wybieralem ze wzgledow smakowych (dlatego tez musli z chudym mleczkiem a nie otreby na wodzie itd itp.) oki dieta powstala dla pani okoli 165cm 60kg 23lata, ktora ma zamiar stracic 4-5kg. (dotego 7 razy w tygodniu intensywne aeroby 1,5h-2h to jush jej wybor=DD)
teraz prosba .. mogla by mi jakas mila pani sprawdzic ta dietke i powiedziec co o niej sadzi .. jak juz powiedzialem jest to dietka wzorowana na mojej (zmniejszona gramatura i troszeczke inne skladniki (mniej bialka)), ktora na mnie sie sprawdza .. ale znowu nie reprezentuje plci pieknej =D nie mam pojecia o zdrowych paznokciach, wlosach, pieknej zdrowej cerze itd itp .. =D
z gory dziekuje za slowa krytyki i drobne poprawki =DD
ps. hihi jezeli dietka jest do bani uchroncie mnie panie przed sroga zemsta wscieklej kobiety =D
Smoczku a co z alkoholem? Nie mówię oczywiście o piciu codziennym, ale o takim ginie z tonicem w piątek po pracy. Czy muszę to doliczyć do bilansu kalorycznego całego dnia?
baad
baad
1056453370000
SFD
Wysłana - 03 lipca 2003 10:22
Czesc, przeczytałam arytkul i strasznie mi sie podoba, bo jest realistyczny i MĄDRY. Chciałabym schudnąć ale nie kosztem zdrowia bo to już przerabiałam z opłakanym skutkiem. To, co propnujesz odpowiada mi ale mam tylko jedno pytanko. Co zrobić jeśli sie pracuje do 17 i nie mam możliwości przygotowania sobie ciepłego posiłku w pracy, a gdy wracam do domu jest 18 czyli teoretycznie za późno na jedzenie obiadu???? Dodam, że ćwiczę sama w domu rano 15 min i wieczorem z godzinkę tak dla włąsnej satysfakcji i lepszego smaopoczucia
psycholek
1057220544000
SFD
Wysłana - 04 lipca 2003 23:07
i jeszcze ja ze swoim skromnym pytaniem.... Co zrobic gdy najwiekszy glod odczuwam wieczorami????? I czy kolacje moge zjesc pozniej jesli spac chodze kolo 1- 2 w nocy???
1057352871000
ARNII
Wysłana - 08 lipca 2003 18:57
czy mogę wykorzystać artykół na mojej stronie? (pytam autora) zamieszczę go z podpisem nawet i umieszcze autora w podziękowaniach z góry dzięki dodam tylko ze strona ma promować sporty siłowe i nie mam z niej zadnych kożyści!
_____________ PoZdrawiam
JEŚLI UZYSKAŁEŚ POMOC ODPŁAĆ SIĘ TYM SAMYM!!!!!
ModeratOr UFD w Języku polskim i w Językach obcych
jołki połki
1057683455000
egoistka
Wysłana - 17 lipca 2003 10:58
Witam, tym razem tutaj
Przez rowny miesiac bylam na diecie tluszczowej. Musze przyznac, ze to naprawde rewelacja. Fakt, ze stracilam tylko 2 kg, ale efekty byly naprawde swietne. Wreszcie zmiescilam sie w stare ciuchy Niestety po jakis 3 tygodniach zaczelo sie wszystko odbijac na zdrowiu, watroba itd... Caly czas bylam w ketozie, wiec moze dlatego, no i nie robilam tych slynnych "doladowan" Teraz mam zamiar przejsc na niskotluszczowa, w zasadzie zrobilam do juz dzisiaj rano Musze przyznac, ze artykuly sa naprawde swietne! Mam nadzieje, ze przynajmniej na tej diecie nie bedzie podczas treningu problemow z glikogenem z miesniach, bo na tluszczowej to katorga (tym bardziej przy aerobach) Bede na biezaco informowac o wynikach No i oczywscie zabieram sie za TP, bo nie mam tyle wytrwalosci
Pozdrawiam i zycze powodzenia
"Co cię nie zabije to cie wzmocni..."
1058432338000
Adrianna
Wysłana - 20 lipca 2003 22:24
Jestem zagorzała fanka odchudzania, niestety mam pewien problem i nie wiem jak mam się go pozbyć a mianowicie wstaje w nocy i wciągam z siła odkurzacz, co prawda odliczam zjedzone kalorie na poczet dziennego zapotrzebowania, ale to nie mam sensu macie na to jakąś rade?? Czekam pozdrawiam
Adrianna
Adrianna
1058732666000
SFD
Wysłana - 21 lipca 2003 13:28
Cześć! Ja też borykam się ze zbędnymi kilogramami, jednakże w nocy nikt nie namówiłby mnie na jedzenie czegokolwiek. Myślę, że masz za dużo wolnego czasu w ciągu dnia, jeśli myślisz nocą o jedzeniu zamiast spać. Spróbuj może przez kilka dni robić coś, co zmęczyłoby cię w takim stopniu, żeby potem marzyć o szybkim położeniu się do łóżka i rana wstawać z żalem, że nie można jeszcze trochę pospać. Ja wstaję 5.45 codziennie i kładę się około 22, a najchętniej bym szła spać z godzinę wcześniej... Pozdrawiam.
Dora
1058786931000
Adrianna
Wysłana - 21 lipca 2003 23:32
Dzięki Dorka, Niestety mój problem z bezsennością jest nieco głębszy. Biegam cały dzień, wieczorem TBC. Przychodzi noc a ja nic, melisa nie pomaga, w końcu jak uda mi się zasnąć to wstaję za godzinę zupełnie wyspana i głodna ale nie będę Was zanudzać w końcu to nie forum o bezsenności hihi Po wczorajszym przeczytaniu całej listy, ruszyłam na nowo do zdrowego jedzenia. Po raz pierwszy poza liczeniem kalorii liczę stosunek białka, tłuszczy i węglowodanów. Ciekawa jestem czy dam radę (?) Pozdrawiam serdecznie,