Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Odchudzanie a Hiit / interwały

Tamass_84

Wysłana - 22 lutego 2010 23:30    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Od ok. półtora miesiąca chodzę na siłownie, chciał bym troszkę poprawić budowę jak i a może i przede wszystkim zrzucić troche kilogramów a tłuszcz z brzucha przede wszystkim

Obecnie mam 83 kg wagi (miesiąc temu było 87)
Wzrost: 175 cm
Suplementy: od tygodnia L-karnityna Trecka (180 kaps green tea)
Od 19 stycznia 2010 dieta proteinowa Dunkana oparta na białkach
Ćwiczenia na siłowni: bieżnia ok. 15 min, brzuszki - reszta ćwiczeń na partie mięśniowe 1-2h

Moje pytanko jest takie, jakie ćwiczenia radzili byście wykonywać, obiły mi się o uszy takie pojęcia jak interwały czy HIIT ale nie ma zielonego pojęcia co wchodzi w skład tych pojęć, jakie ćwiczenia, jaka intensywność ...

Chciał bym dokładnie ułożyć jakieś ćwiczenia tak aby dawały one efekt na brzuch i oczywiście na ogólne zrzucenie wagi. Może macie jakiś pomysł ...

Zmieniony przez - Tamass_84 w dniu 2010-02-22 23:32:55

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 lutego 2010 23:52 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

misterjo

Wysłana - 22 lutego 2010 23:52    Edytuj Cytuj
Tą dietę to bym sobie darował, a co do ćwiczeń to nie łaska w wyszukiwarce wpisać HIIT ?? Najlepiej zacznij od jakiegoś FBW, albo ACT i dodaj aeroby, bądź hiita.

Tamass_84

Wysłana - 23 lutego 2010 17:15    Edytuj Cytuj
Znaleść to nie problem, jednakże chciałem się poradzić jakie ćwiczenia stosować i jaki czas na nie przeznaczyć żeby jakoś wspomóc spalanie, z aerobów na siłowni to chyba tylko bieżnia, do tego jakieś brzuszki ... dużo czasu poświęcam na ćwiczenia partii mięśniowych i myśle że mimo wszystko one też robią Swoje ale jeśli macie jakiś schemat, robiliście coś podobnego to prosze o sugestie

misterjo

Wysłana - 23 lutego 2010 17:51    Edytuj Cytuj
Hiita na bieżni ciężko będzie co zrobić, najlepiej na dworzu biegając.
Większość robi 3 treningi siłowe + 2 hiit lub 3 razy bądź zamiast tego aeroby i jeden dzien wolny. Żadna fiozofia.
FBW czyli trening całego ciała wspomaga odchudzanie + po treningu jakieś 20 minut aero i powinno być git

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Odchudzanie a Hiit / interwały

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.