Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Odżywka dla dziadka

Kapry

Wysłana - 09 marca 2010 20:34    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam 50 lat, 85 kg przy 175 cm wzrostu. Od dwóch miesięcy ćwiczę 3x tygodniowo w siłowni(1 godz ćw.aerobowe, 45 min. ćw siłowe). Nie chodzi mi o przyrost masy mięśniowej, a raczej o wzrost siły i ogólne dobre samopoczucie. Proszę o rady odnośnie odżywek które powinienem stosować

Kapry

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 marca 2010 20:40 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Camel007

Wysłana - 09 marca 2010 20:40    Edytuj Cytuj
Moim zdaniem powinieneś się "dziadku" zaopatrzyć w niezbędne witaminy i minerały, kwasy tłuszczowe omega-3 a na poprawę samopoczucia zdecydowanie tribulus terrestris. Osobiście polecam novedex XT, niezbyt tani ale nie żadne placebo

ADRIANUS88

Wysłana - 09 marca 2010 22:48    Edytuj Cytuj
Jw, z tym że miast tribulusa polecam żeńszeń. Można jeszcze dorzucić lecytynę.

jabolcokk A.Jabłoński

Wysłana - 10 marca 2010 11:44    Edytuj Cytuj
Gdzie novadex polecasz !!! , nie wiesz nic o stanie zdrowia !!!!

Na pewno w tym wieku Tribulus Terrestris się przyda troszkę większe dawki niż na opakowaniu.

Witaminy

Mincerały typu Magnez , Cynk można to właśnie zastąpić ZMA

BCAA - W Proszku lub w innej formie branej przed i po treningu ( w formie proszkowej można popijać podczas treningu)

I zrób najpierw rozgrzewkę , potem trening siłowy a później aeroby.

Za jakiś czas możesz spróbować Jabłczanu Kreatyny , Masy na tym się nie robi ale wytrzymałość i siła pójdzie trochę.

Co do Tribulusa ja Stosuje Tribulusa z Fenuplastem i na mnie działa na libido i samopoczucie, także na Ciebie na bank podziałają takie specyfiki.

Pozdrawiam
Ekspert -

garenge

Wysłana - 10 marca 2010 14:00    Edytuj Cytuj
Witam
Miło, że ludzie w Pana wieku dbają o zdrowie fizyczne, mojego tatę też muszę jakoś na siłownię zmotywować :)

Poleciłbym witaminki Vita-min plus z OLIMPU, do kupienia również w aptece
Jeżeli chodzi o aminokwasy, BCAA. Ja stosuję Universal Uni-liver czy jakoś tak. Zapłaciłem za nie 62 zł za 500 tabletek i jestem zadowolony. Na drugi dzień ręce nie bolą aż tak jak zwykle ( trenuję pływanie) no i cena do jakości fantastyczna. Widać nastąpiło znaczne spalanie w okolicach bicepsu, triceps mi się wkońcu wyłonił sposród tłuszczu, brzuch też mniejszy i wyrzeźbiły mi się łydki.
No i to jest w tabletkach.
A jeżeli chce Pan coś w proszku i smakowego ( jeżeli tym warunkuje Pan zakup, mi chodzi poprostu o oszczędność, bo jak chcę coś ze smakiem to się soku napiję, a nie )
To Olimp BCAA XPLODE albo Activlab BCAA XTRA, z przeważaniem na ten pierwszy.

Choć i tak brałbym Universal Uni liver w kapsułkach bo wychodzi o wiele taniej i starcza na dłużej :)

No a do tego można jeszcze dorzucić białko po treningu w postaci shake'a.

I znów jeżeli chcemy oszczędzać to bierzemy polskie białeczko serwatkowe Ostrowia WPC 80, smak najlepiej czekoladowy i do tego w domu dorzucić łyżkę prawdziwego kakao na każdą porcję.
Zalać wrzątkiem trzęść przez ok 5 minut i zostawić tak na godzinkę żeby się do końca rozpuściło.
Myślę, że pomogłem. Pozdrawiam

MISTRZ POWRÓCIŁ, MA SIĘ ZDRÓW! KKS LECH POZNAŃ <3

Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/Letni_dziennik_%26gt%3B_bieganie%2C_p%C5%82ywanie%2C_rower.-t760567.html]

dawidm

Wysłana - 10 marca 2010 14:05    Edytuj Cytuj
przydałoby się też coś na stawy moim zdaniem ;) Cissus / Animal Flex np.

generalnie jw. prozdrowotne suple typu witaminy/minerały + Tribulus + coś na stawy + ew. aminokwasy

Tak ja bym to widział :)

BTW. mój ojciec jest 2 lata młodszy i też chodzi na siłkę - spokojnie można zrobić fajną formę i wyglądać nawet lepiej niż przeciętny 30 latek ;)

Zmieniony przez - dawidm w dniu 2010-03-10 14:06:07

Amentoris

Wysłana - 10 marca 2010 14:16    Edytuj Cytuj
polecam novedex XT - cóż za bezmyślność...

W temacie zostało już wszytko powiedziane. jabolcokk - podał najciekawszą mym zdaniem propozycję do tego animal flexa jak już pisał dawidm i będzie o.k.

Mind is everything..
Ekspert -

Kapry

Wysłana - 10 marca 2010 19:53    Edytuj Cytuj
Bardzo wszystkim dziękuję za informacje. Trochę od ich różnorodności zakręciło mi się w głowie, ale przynajmniej mam na czym bazować i na pewno wszystkie uzyskane informacje wykorzystam.

Kapry

jabolcokk A.Jabłoński

Wysłana - 10 marca 2010 20:49    Edytuj Cytuj
Jeśli chodzi o Smak BCAA w proszku, tu bez Pimpu że Hi Tec, ale BCAA TsT , wygrywa ze wszystkimi bo miałem okazje próbować większość która jest na rynku
Ekspert -

Amentoris

Wysłana - 10 marca 2010 22:19    Edytuj Cytuj
Fakt dobre jest, ale xplode cytrynka też niczego sobie jak oranżadka.

Mind is everything..
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Odżywka dla dziadka

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.