Mam 50 lat, 85 kg przy 175 cm wzrostu. Od dwóch miesięcy ćwiczę 3x tygodniowo w siłowni(1 godz ćw.aerobowe, 45 min. ćw siłowe). Nie chodzi mi o przyrost masy mięśniowej, a raczej o wzrost siły i ogólne dobre samopoczucie. Proszę o rady odnośnie odżywek które powinienem stosować
Moim zdaniem powinieneś się "dziadku" zaopatrzyć w niezbędne witaminy i minerały, kwasy tłuszczowe omega-3 a na poprawę samopoczucia zdecydowanie tribulus terrestris. Osobiście polecam novedex XT, niezbyt tani ale nie żadne placebo
1268163631000
ADRIANUS88
Wysłana - 09 marca 2010 22:48
Jw, z tym że miast tribulusa polecam żeńszeń. Można jeszcze dorzucić lecytynę.
1268171307000
jabolcokk A.Jabłoński
Wysłana - 10 marca 2010 11:44
Gdzie novadex polecasz !!! , nie wiesz nic o stanie zdrowia !!!!
Na pewno w tym wieku Tribulus Terrestris się przyda troszkę większe dawki niż na opakowaniu.
Witaminy
Mincerały typu Magnez , Cynk można to właśnie zastąpić ZMA
BCAA - W Proszku lub w innej formie branej przed i po treningu ( w formie proszkowej można popijać podczas treningu)
I zrób najpierw rozgrzewkę , potem trening siłowy a później aeroby.
Za jakiś czas możesz spróbować Jabłczanu Kreatyny , Masy na tym się nie robi ale wytrzymałość i siła pójdzie trochę.
Co do Tribulusa ja Stosuje Tribulusa z Fenuplastem i na mnie działa na libido i samopoczucie, także na Ciebie na bank podziałają takie specyfiki.
Witam Miło, że ludzie w Pana wieku dbają o zdrowie fizyczne, mojego tatę też muszę jakoś na siłownię zmotywować :)
Poleciłbym witaminki Vita-min plus z OLIMPU, do kupienia również w aptece Jeżeli chodzi o aminokwasy, BCAA. Ja stosuję Universal Uni-liver czy jakoś tak. Zapłaciłem za nie 62 zł za 500 tabletek i jestem zadowolony. Na drugi dzień ręce nie bolą aż tak jak zwykle ( trenuję pływanie) no i cena do jakości fantastyczna. Widać nastąpiło znaczne spalanie w okolicach bicepsu, triceps mi się wkońcu wyłonił sposród tłuszczu, brzuch też mniejszy i wyrzeźbiły mi się łydki. No i to jest w tabletkach. A jeżeli chce Pan coś w proszku i smakowego ( jeżeli tym warunkuje Pan zakup, mi chodzi poprostu o oszczędność, bo jak chcę coś ze smakiem to się soku napiję, a nie ) To Olimp BCAA XPLODE albo Activlab BCAA XTRA, z przeważaniem na ten pierwszy.
Choć i tak brałbym Universal Uni liver w kapsułkach bo wychodzi o wiele taniej i starcza na dłużej :)
No a do tego można jeszcze dorzucić białko po treningu w postaci shake'a.
I znów jeżeli chcemy oszczędzać to bierzemy polskie białeczko serwatkowe Ostrowia WPC 80, smak najlepiej czekoladowy i do tego w domu dorzucić łyżkę prawdziwego kakao na każdą porcję. Zalać wrzątkiem trzęść przez ok 5 minut i zostawić tak na godzinkę żeby się do końca rozpuściło. Myślę, że pomogłem. Pozdrawiam
przydałoby się też coś na stawy moim zdaniem ;) Cissus / Animal Flex np.
generalnie jw. prozdrowotne suple typu witaminy/minerały + Tribulus + coś na stawy + ew. aminokwasy
Tak ja bym to widział :)
BTW. mój ojciec jest 2 lata młodszy i też chodzi na siłkę - spokojnie można zrobić fajną formę i wyglądać nawet lepiej niż przeciętny 30 latek ;)
Zmieniony przez - dawidm w dniu 2010-03-10 14:06:07
1268226318000
Amentoris
Wysłana - 10 marca 2010 14:16
polecam novedex XT - cóż za bezmyślność...
W temacie zostało już wszytko powiedziane. jabolcokk - podał najciekawszą mym zdaniem propozycję do tego animal flexa jak już pisał dawidm i będzie o.k.
Mind is everything..
Ekspert -
1268227014000
Kapry
Wysłana - 10 marca 2010 19:53
Bardzo wszystkim dziękuję za informacje. Trochę od ich różnorodności zakręciło mi się w głowie, ale przynajmniej mam na czym bazować i na pewno wszystkie uzyskane informacje wykorzystam.
Kapry
1268247183000
jabolcokk A.Jabłoński
Wysłana - 10 marca 2010 20:49
Jeśli chodzi o Smak BCAA w proszku, tu bez Pimpu że Hi Tec, ale BCAA TsT , wygrywa ze wszystkimi bo miałem okazje próbować większość która jest na rynku