Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Oczyszczanie jelit, celuloza itd.

KUMEK

Wysłana - 22 stycznia 2009 22:02    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam,

Od jakiegos czasu szukam jakichs informacji na temat pozbycia sie zlogow zalegajacych w jelitach. Niektorzy proponuja jakies diety z kapusty/burakow czy sliwek. Inni jakies mieszanki oliwy z sokiem z cytryny. A jeszcze inni kupuja jakas podwojna celuloze na allegro:) Chcialbym sie dowiedziec jak to faktycznie jest, ktora z tych metod jest skuteczna i czy faktycznie mozna sie pozbyc mas kalowych zalegajacych w jelitach ponoc przez lata. Zajrzyjcie na www.colonix.pl tam prezentuja fotki tego swinstwa i swoja magiczna kuracje na pozbycie sie tego.
Pytam bo w przeciagu ostatnich kilku lat (studia) prowadzilem paskudny tryb zycia, katowalem sie zarciem z biedronki, spirytusem i innym dostepnymi truciznami. Ostatnio zauwazylem ze mam wiecznie wydety brzuch - cos tam jest
Czas cos z tym zrobic. Mieliscie jakies doswiadczenia z oczyszczaniem jelit? Prosze o kazda dostepna informacje/opinie/wskazowke:)

"Kto nie walczy ten ginie, a kto umarł ten nie żyje..."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 stycznia 2009 22:19 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

flex1976 NO PAIN NO GAIN

Wysłana - 22 stycznia 2009 22:19    Edytuj Cytuj
najlepsze czyszczenie jelit to złapanie grypy jelitowej

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Specjalista -

KUMEK

Wysłana - 22 stycznia 2009 22:32    Edytuj Cytuj
Nie wydaje mi sie, wysrasz sie wyrzygasz a to paskudztwo i tak w Tobie pozostanie :) ale dobrze kombinujesz hehehe

gruchalbn

Wysłana - 23 stycznia 2009 11:42    Edytuj Cytuj
Jedyna możliwość zgłosić się do jakiejś pielęgniarki i poprosić o lewatywę

Kocham snookera
Ty również? Zajrzyj [http://www.lubelskisnooker.friko.pl/]

KUMEK

Wysłana - 24 stycznia 2009 11:06    Edytuj Cytuj
czy ktos ma jakies madre pomysly?

germaine

Wysłana - 24 stycznia 2009 14:06    Edytuj Cytuj
no jakby nie patrzeć... najbardziej skuteczną metodą to faktycznie była by seria "czyszczeń" w szpitalu itd.

trudno powiedzieć, jak nie spróbujesz podanych metod to sie nie dowiesz
proponuje żebyś wrzucił do diety otręby pszenne i codziennie dodawał do czego możesz (jogurty, sosy itd.) lub z kilka solidnych łyżek popijając wodą ;)

mcmd

Wysłana - 24 stycznia 2009 14:33    Edytuj Cytuj
po lewatywa? jesli nie masz problemow z zaparciami i wyprozniasz sie regularnie nie ingeruj. stosowanie lewatyw, herbatek etc ktore maja "pomoc", spowoduje tylko to, ze przyzwyczaisz organizm do takiej pomocy i bez tego nie bedziesz sie umial wyproznic. znam uzaleznionych od takiej pomocy. reasumujac.
panowie, bez przesady. naturze nie trzeba pomagac jesli dziala prawidlowo

germaine

Wysłana - 24 stycznia 2009 14:47    Edytuj Cytuj
mcmd - od jednej czy dwóch lewatyw organizm sie nie "uzależni"... że sie przyznam, po wyrostku zrobili mi 1 lewatywe w szpitalu i jakoś inwalidą nie jestem

nie ma sensu stosować preparatów głównie pomagających w zaparciach, bo faktycznie po długim stosowaniu możesz sobie tylko spieprzyć perystaltykę jelit

z tego co wiem środek "bisacodyl" (czopki/tabletki) wywala z 'wewnątrz' wszystko co sie tylko da - ale nie mam pewności i jakby co nie chcę go promować, bo to krytykowany lek i chyba nawet powoli lub już wycofany z rynku, więc bierzesz na własną odpowiedzialność, ale naprawdę 1 dawka nie zabije, bo znam osoby które były zmuszone wziąć

otręby serio polecam, na mój organizm wpływają bardzo pozytywnie, dobrze regulują pracę jelit, mniej problemów natury gastrycznej ;)........ i w ogóle przechodzą w całości przez przewód pokarmowy sory

mcmd

Wysłana - 24 stycznia 2009 16:37    Edytuj Cytuj
owszem, jedna czy 2 lewatywy szkody nie zrobia, pojawia sie jednak pytanie, po co? jesli wszystko z wyproznieniem jest ok, to po co pomagac naturze? to zbedne.

germaine

Wysłana - 24 stycznia 2009 16:38    Edytuj Cytuj
po to żeby usuną złogi, których RACZEJ organizm sam nie usunie? :P

mcmd

Wysłana - 24 stycznia 2009 16:59    Edytuj Cytuj
duzo blonnika. organizm sam usunie.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Oczyszczanie jelit, celuloza itd.

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.