Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Oczy - praca przy sztucznym swietle i klimatyzacji

soltys88

Wysłana - 15 lipca 2009 22:10    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jw zaczalem prace w sklepie, przebywam tam 7 godzin dziennie i zauwazylem problemy z jednym okiem, tzn jak popatrze sie szybko na lewo i odrazu na prawo to leciutka smuga sie pojawia, w normalnym zyciu zapominam o tym ale w pracy przy bardzo jasnym sztucznym oswietleniu daje sie to zobaczyc. Czytalem troche na necie i znalazlem cos takiego jak "zespol suchego oka". Ponoc dluga praca przy sztucznym swietle i klimatyzacji mocno wplywa na to. Kolezanki z pracy mowily ze jak zdejmowaly soczewki po pracy to lamaly sie na pol....

Jestem za, a nawet przeciw...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 lipca 2009 22:57 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

nikepro

Wysłana - 15 lipca 2009 22:57    Edytuj Cytuj
z tymi soczewkami to delikatne przegiecie,

co do oswietlenia to możliwe, ja swego czasu pracowalem na nocki przy takim swietle to rano po pracy wychodzilem ze lzami w oczach doslownie :/

zespol suchego możesz sobie łatwo sprawdzić, jest taka próba 5 minutowa schirmera. Poszukaj cokolwiek o tym i sobie zrób. jak ci wyjdzie wynik negatywny to kup sobie krople tzw sztuczne łzy. w Aptece beda wiedzieli o co chodzi.

a ja profilaktycznie od siebie polecilbym Ci zwykle kropelki swietlika na przemeczone oczy. kosztuja bodajze z 7 zl a mi pomagaja w takich sytuacjach.

Pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Oczy - praca przy sztucznym swietle i klimatyzacji

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.