Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2668 razy
słowa kluczowe: ochraniacze 
Autor

Ochraniacze

vissegerd

Wysłana - 19 marca 2007 00:53    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.
Piszcie tutaj wszystko na temat ochraniaczy.
Mam wrażenie, że jest to część sprzętu piłkarskiego na którą zwraca się mniejszą uwagę przy kupnie niż np. na buty a przecież od nich w pewnej mierze zależy nasze zdrowie i komfort gry.
Jakie ochraniacze polecacie? A jakie odradzacie? Na co zwracać uwagę przy kupnie i jak dopasować rozmiar? Wybrać wygodniejsze tylko na piszczel czy kosztem wygody wybrać takie, które zabezpieczają również staw skokowy?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 marca 2007 11:05 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

catman7

Wysłana - 19 marca 2007 11:05    Edytuj Cytuj
Ja zawsze miałem ochraniacze na kostki, ale powiem szczerze, że za bardzo nie lubię nosić ochraniaczy. Teraz zakupiłem sobie ochraniacze bez kostek, takie wkładane. I powiem, że jest dużo lepiej, przynajmniej dla mnie, wygodniej sie czuje. Jeszcze wspomnę, że zawsze obklejam dół ochraniaczy taśmą, aby nie spadały za nisko, bo wtedy to już jest straszna lipa, nie ma sie dobrej kontroli nad piłką, szczególnie podczas uderzeń z prostego podbicia.

Zmieniony przez - catman7 w dniu 2007-03-19 11:10:27

vissegerd

Wysłana - 19 marca 2007 12:54    Edytuj Cytuj
racja, zsuwające sie ochraniacze to mocno irytująca rzecz.
podziele sie jeszcze jednym moim spostrzezeniem... w ochraniaczach gra mi sie zdecydowanie pewniej, nie mam oporów przed ostrymi wejsciami, ale do tej pory grałem tylko w takich z ochroną kostki, mysle że w samych wkladkach czułbym sie mniej pewnie. wychodze z założenia że zdrowie jest najważniejsze bo jak z powodu braku ochrony kostki nabawie sie poważnej kontuzji to nie bede wogole gral;/
orientuje sie ktos czy można kupić tylko ten elemnt chroniacy staw skokowy? są modele ochraniaczy z odlaczana dolną częścią wiec może...?

bodymaker

Wysłana - 19 marca 2007 16:14    Edytuj Cytuj
ja przy doborze ochraniaczy najpierw patrze na komfort i wygode, a na drugim miejscu bezpieczeństwo. W ochraniaczach po pierwsze ma mi sie dobrze grać, jakby można było to najchętniej grałbym bez ochraniaczy. Nie raz trzeba było wiązać ochraniacze z dołu taśma bo sie zsuwały. Mam ochraniacze z Pumy (wkładki) i z Nike (całościowe), wole te drugie bo są wygodne i dobrze się trzymają, nie lataja na wszystkie strony.

Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2007-03-19 16:14:52

Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html]
Specjalista -

vissegerd

Wysłana - 20 marca 2007 03:30    Edytuj Cytuj
bodymaker możesz powiedzieć jaki masz model tych ochraniaczy nike?

bodymaker

Wysłana - 20 marca 2007 09:02    Edytuj Cytuj
nie wiem jaki to dokładnie to jest model, nie znalazłem na necie takich, może dlatego, że zakupiłem je 3 lata temu.

Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html]
Specjalista -

DUDEK

Wysłana - 20 marca 2007 13:04    Edytuj Cytuj
kurfa gralem w juniorach . Nie wszyscy mieli ochraniacze, bo tez na meczach nie wymagali zawsze, zeby byly :D.

Raz sie k**** przyczepil sedzia, ze wiekszosc nie ma ochraniaczy :D, to pocieli "dzialacze" pudelko tekturowe i nam dali jako ochraniacze , smiane jak cholera bylo :D:D.

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Znawca -

--Maniek--

Wysłana - 20 marca 2007 13:57    Edytuj Cytuj
U mnie jest to samo raz sie przy***ia a raz nie. Była taka akcja ze sedzia sie uczepił ze musza byc i koles wkładki do butów sobie włozył

maly11358

Wysłana - 21 marca 2009 12:11    Edytuj Cytuj
Ja mam ochraniacze UMBRO (bez tego na kostke, zapinane na rzep). Są bardzo dobre ale jak zapinam je to "ściska" mi łydke. I mam takie pytanie: Czy jak bym odciął te rzepy to by nic sie nie stalo?

PS. Sory ze odswiezam ten temat

edziu18

Wysłana - 21 marca 2009 12:53    Edytuj Cytuj
jak odetniesz to beda CI zjezdzały chyba ze masz obcisłe getry

maly11358

Wysłana - 21 marca 2009 13:10    Edytuj Cytuj
widzialem duzo pilkarzy z takimi ochraniaczami i nie wiem czy oni odcinają, mają takie ochraniacze bez rzepów czy nie zapinaja wcale. Moze ty wiesz?? Nie chodzi mi ze pilkarze tak mają i ze robie to co oni.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ochraniacze

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.