Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 429 razy
słowa kluczowe: ocencie  moja  diete 
Autor

Ocencie moja diete

Elfo

Wysłana - 16 maja 2009 16:29    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

1. Sniadanie:
- omlet z 2 jaj z serem feta i wedlina
- 2 jajka na szynce + 2 kromki chleba
- jajecznica z 2 jaj + pomidor + 2 kromki chleba
- 3 kanapaki z wedlina + serem + warzywami
- chrupkie pieczywo z serem + warzywami
- platki z suszonymi owocami lub ze swiezym bananem + mleko
2. drugie sniadanie:
- 1 lub 2 bulki z wedlina, serem i warzywami
3. obiad:
- ryz (150g) + kurczak gyros(150-250g) - podobnie reszta
- ryz + kurczak zapiekany z warzywami
- makaron + kurczak gyros
- ziemniaki + kurczak / schabowy
- frytki + ryba (raz na 2 tygodnie)
- tarta (raz na 2 tygodnie)
- pizza na bardzo cienki ciescie (raz na dwa tygodnie)
- duzo kurczaka z grila (500g) + chleb
Do wszystkiego zawsze sporo warzyw
4. kolacja:
- kanapki z wedlina, serem i warzywami + owoc
- chrupkie pieczywo z serem i warzywami + owoc

Codziennie zjadam 2 jogurty naturalne lub owocowe i 1 loda.

Zawsze trzymam taka diete, bez roznicy czy robie trening na rzezbe czy na mase. W tej chwili planuje trening na mase wiec co powinienem dorzucic ? (bardziej planuje wrzucic jakies suple)

Zmieniony przez - Elfo w dniu 2009-05-16 16:32:34

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 maja 2009 17:31 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

polok87

Wysłana - 16 maja 2009 17:31    Edytuj Cytuj
suple nic ci nie dadzą jak nie zmienisz tej diety. jak na mase to 6 posiłków. reszty szkoda komentować. poczytaj jeszcze dużo

hagze

Wysłana - 16 maja 2009 18:38    Edytuj Cytuj
Nie lepiej sobie kupić pierś z kurczaka, ładnie to usmażyć albo ugotować i jeść zamiast wędliny?:)
Poczytaj posty podwieszone albo diety innych użytkowników i na ich podstawie próbuj coś tworzyć własnego:).
Nie kopiuj cudzej diety, bo ważne jest żeby to co jesz również Tobie smakowało, a nie żebyś wpychał w siebie na siłę. :)

koles08

Wysłana - 16 maja 2009 19:22    Edytuj Cytuj
dieta fatlna!!
liczyles zapotrzebowanie kcal,rozkladales na BTW??5posilkow conajmniej brak posilku na noc,za duzo chleba,wedliny wywal,gdzie zdrowe tluszcze??
Ekspert -

Elfo

Wysłana - 16 maja 2009 23:21    Edytuj Cytuj
Nie mam czasu na lepsza diete, 4 posilki mi wystarczaja. Chleba jem tyle co trzeba, wole chrupkie pieczywo ale raz dziennie chlebek tez trzeba zjesc xD Co do wedlin to jem ich malo, tam jest podane co poprostu jem (to lub to lub to itd.). Zdrowe tluszcze czyli oliwa z oliwek itp ? to mam w salatkach ktore mam do kazdego obiadu, moze jest ich za malo dlatego diete chcial bym uzupelnic jakimis suplami. Oj zapomnialem dodac ze na takiej diecie zrzucilem 15kg w ciagu 4 miesiecy :P

Zmieniony przez - Elfo w dniu 2009-05-16 23:23:45

Libos

Wysłana - 17 maja 2009 05:15    Edytuj Cytuj
NA pewno schudłeś, ale leci nie tylko tłuszcz ale głównie mięśnie. Spowalniasz metabolizm takim jedzeniem . Sprobuj jednego wieczoru , takiego jak najzwyklejszego wypisac produkty , które dziś zjadłeś i podliczyć kcal i sklad tłuszczy białek ww . Myśle, że najlepiej by było gdybyś te frytki pizze lody itd odpuscił i jadł je co najwyżej jak wychodzisz z kolegami, dziewczyną czy jakoś tak. Kolacje (przed snem ) jedz białko z twarogu lub białek jaj unikniesz wtedy katabolizmu mieśni i zobaczymy czy będziesz chudł . Bo wydaje mi się , że twoje chudnięcie odbywało się w nocy i głównie dlatego , że jadłeś za wczesnie kolacje a pozniej byłeś głody badz nawet nie odczuwałeś tego .
Przy treningu na mase trzeba być ostrożniejszym żeby nadwyżka kcal z tego niezdrowego żarcia sie nie odlozyla w oponke ;p

Zmieniony przez - Libos w dniu 2009-05-17 05:17:20

Elfo

Wysłana - 17 maja 2009 07:59    Edytuj Cytuj
Dzieki za pomoc. Kolacje jem pol godziny przed snem (po treningu). Ciezko bedzie mi podliczac ile zjadlem bo kazdego dnia jem co innego, czasem tylko 3 posilki bo nie mam czasu. Odzywianie urozmaice jeszcze o chudy / poltlusty twarog, moze doradzicie cos jeszcze ?

hagze

Wysłana - 17 maja 2009 09:16    Edytuj Cytuj
krótko mówiąc wszystko leży i kwiczy
Za dużo pieczywa, na noc zjedz twarog, nie napychaj się chlebem z szynką i serem.

Codziennie zjadam 2 jogurty naturalne lub owocowe i 1 loda.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.