Zdjęć niestety nie dodam bo za dużo ważą
Wiek: 16
Waga: 58 kg
Wzrost: 167 cm
Biust: 88 cm
Pod biustem: 72 cm
Talia: 67-8
Biodra: 92 cm
Udo: 53 cm
Łydka: 36,5 cm
W którym miejscu najszybciej tyjesz: biodra/uda/brzuch/łydki
W którym miejscu najszybciej chudniesz: równomiernie chyba ze wszystkiego
Uprawiany sport: 5x tyg. aeroby + HIIT (treningi ze strony fitnessblender.com)
Co lubię jeść: łososia, ryby, owoce, makaron, mleko i jogurty no i czekolade, pieczywo pełnoziarniste
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne: brak mies od 4 mies :/, nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: takie żeby spalić tłuszcz i żeby nie przyrosła tkanka mięśniowa
Preparaty i diety stosowane w przeszłości: było głodzenie czasem 800-600 kcal dziennie, ale krótko, ok. 1200 wydaje mi się OK
Witam, mam 16 lat i 167 cm wzrostu, obecnie ważę 58,6 kg (1,5 kg przybyło mi ostatnio po świętach i nie chce spaść ;(). Jeszcze w czerwcu 2012 ważyłam 67,6 kg, ale schudłam dzięki dużej dawce ruchu i (tak wiem to było głupie) dość niskiej ilości kalorii w diecie (czasem było to 600 kcal ale nie stosowałam tego ciągle przez długi czas), tak wiem, to było głupie. Obecnie staram sie jeść 1200 kcal ale ostatnio dieta mi wgl nie idzie, jem troche słodyczy i czasem nie liczę już kalorii, a potem żałuję że znowu skopałam dietę. Mam 2 pytania: 1. Jak ćwiczyć by nie wyrobić mięśni (mam już trochę mięśni i nie chcę więcej, zwłaszcza łydki, gdy stanę na palcach widać mięśień brzuchaty i ten po zewnętrznej strone płaszczowy (?), chciałabym się dowiedzieć jak zmniejszyć mięśnie lydki)
2. Czy moja dieta jest odpowiednia na utratę wagi? Przykładowy jadłospis:
Śniadanie (ok. 7.00) 400 kcal: 300 ml mleka 2%, płatki owsiane górskie 30g, 20g migdałów
2 śniadanie (ok. 11:00 w szkole) 200-250 kcal: sałatka: zwykle roszponka, czarne oliwki, pomidor, odtłuszczona feta, do tego 2 łyżeczki oliwy z oliwek i trochę soku z cytryny
Obiad (ok. 14-15) 400 kcal: 150 g pieczonej ryby np dorsza, soli, łososia + sałatka z 2 łyzeczkami oliwy + garstka migdałów
Kolacja (ok. 17) 200-150kcal: migdały (20-30 g)/ gotowane warzywa, sałatka
Piję tylko wodę i zieloną/czerwoną herbatę (Łącznie 8 szklanek dziennie)
Aaaa jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa, otóż zauważyłam że jak tylko odrobinę przekroczę dietę np. pozwolę sobie na trochę więcej w weekend to po weekendzie potrafi być czasem 2 kg więcej niż było mimo że dziennie nie przekroczyłam 2000kcal, czemu, jak temu zaradzić?