Witam wszystkich serdecznie, Mam 25 lat i ochydny brzuch. Dziecko urodziłam jakieś dwa lata temu, ale od tego czasu mój brzuch wygląda nieatrakcyjnie. Dodam, że mój dzień wygląda tak: wstaję o 7 rano, szykuję dziceko do żłobka. Potem na 8.00 do pracy. Pierwszy papieroch (chcę z tym skończyć) i pierwsze dwie kawy - to moje śniadanie. Potem koło 11.00 zaczynam wrzucać na żołądek wszystko co popadnie. W firmie nie ma jak gotować. :( Jest to praca przy biurku 8 godzin. O 16.00 wychodzę po dziecko i wracamy do domu na 17.30. Potem obiadek - albo jakieś gotowe coś typu pizza, czasem ugotuję. Koło 18.30-.19.00 znowu komputer do 23.00. W weekendy też dużo czasu siedzę na komputerze i tylko cały czas żrę.
Nie wiem jak mam się odżywiać, kiedy ćwiczyć (mam w domu stepper, ale nie wiem ile powinnam na nim ćwiczyć i kiedy) no i jakie ćwiczenia robić aby zrzucić ten paskudny brzuch (jak na zdjęciu)?????
Najlepszym sposobem na zgubienie tłuszczyku jest systematyczne bieganie. Tak około 30 minut dziennie. W Twoim wypadku trudno będzie przestrzegać diety jednak powinnaś chociaż prawidłowo się odżywiać ( min 3 posiłki ) nie wiem jak wytrzymujesz bez zjedzenia śniadania :>
Czyli uważasz, że najlepszym sposobem będzie biegać. A czy jakieś ćwiczenia na brzuch mam stosować i ile minimum, żeby były jakieś efekty pozytywne???
Ps. Co najlepiej jeść aby nie tyć? Słyszałam, że białko jest najlepsze tzn. że jak najwięcej produktów zawierających białko. Czy to prawda?
1157628619000
seba_kzn
Wysłana - 07 września 2006 13:41
Sluchaj, sprawa ma sie z lekka inaczej. Kiedys ogladalem program o tym. Ekspertem moze nie jestem w tej sprawie, ale z tego co sie dowiedzialem na podbne przypadki pomaga jedynie operacja. Sorka wiesz moze i sie myle, ale daje slowo ze tak uslyszalem. To chyba nie jest problem tluszczu tylko obwislej skory, natomiast jeslit o tluszcz to nic innego jak zwozyc aktywnosc fizyczna + diete [to w dziale odzywianie] mozesz zbilansowana, abdaz 10 zasad zywienionych, samym bialkiem nic nie zalatwisz potrzebujesz odpowiednich produktow, bialnsu miedzy b/ww/t/ i oczywiscie czasowo ustawic posilki.
edit:kazda zmiana zywieniona, forma aktywnosci treningu wyjdzie ci na zdrowie. Przedewszystkim musisz pamietac by nie wierzyc w programy dla gospodyn domowych typu telemango, w te tableteczki, szkoda czasu i pieniedzy.
Po 1 poczytaj podwieszone linki w odzywianiu- dieta bedzie za darmo ;) po 2 forma biegania- hiit [znajdziesz w treningu], albo areobowy jak nie dasz rady ze wzgledu na wydolnosc [dzial fitnes] po 3 trening na brzuch - zainteresuj sie a6w [dzial trening]
i to chyba tyle,1 zasada tutaj nic nikomu nie uklada, jestesmy takimi samymi uzytkownikami jak Ty, przychodizmy tutaj sobie czytac, poszezac wlasna wiedze.
ps. no chyba ze moderator wpadnie i cos napisze- ale na to bym nie liczyl.
Zmieniony przez - seba_kzn w dniu 2006-09-07 13:52:14
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Ekspert -
1157629295000
Andrzey
Wysłana - 07 września 2006 18:23
Ekspertem moze nie jestem
juz niedlugo
sra ta ta ta ta...
Specjalista -
1157646189000
FU
Wysłana - 07 września 2006 19:07
dziewczyno uspokoj
brzuch jak brzuch, po prostu smalec sie odlozyl, ewentualnie MINIMALNY wplyw rozciagnietej skory - na taki stan wskazuje zdjecie, NIC WIECEJ
dieta, odpowiedni trening, odpowiednie aeroby, troche podbijesz metabolizm i problem zniknie
-World belongs to strong and brutal-
Specjalista -
1157648865000
buby77
Wysłana - 07 września 2006 19:14
Do odzywiania trzeba zawitać
na początek dietka zbilansowana bez ujemnego bilansu nawet troche na plus posiłki zwiekszyć na około 6 dziennie z mniej więcej taką samo kalorycznością
na finito jakiś low carb CKD lub SKD i na lato moze być już verry good
przed treningami nie żałować sobie kremów ujędranijących
Dla mnie najwiekszym bledem jakim kobiety popelniaja to to ze jedza np rano jeden jogurt, po poludniu jabulko i wieczorem juz nic. Z tego co wiem jesli malo jesz masz wiekasza przyswajalnosc na tluszcze. Najlepeij by bylo Troche areobow w ciagu dnia i dieta na radukcje. Poczytaj rowniez o a6w. Unikaj Weglowodanow w potrawach. pozdro
"Wszystko co dobre ale z umiarem !!" " Co młode, świeze to mądrzejsze " :P
1157649759000
Dawid_Fix
Wysłana - 07 września 2006 19:28
Grabie może tak: omijając śniadanie każdego dnia metabolizm zwalnia o ok. 7% za każdym razem gdy organizm czuje głód muzg wysyła odpowiednie impulsy które mają spowodować łaknienie, a także spowolnienie metabolizmu w celu ochrony, ponieważ została zachwiana tzw. równowaga gdy organizm łaknie człowiek je dużo co ma na celu wyrównanie stanu (nasycenie) a także odłożenie zapasów. Ciągle próbuje wszystkim znajomym wytłumaczyć dlaczego nie mogą schudnąć pomimo tego, że prawie nic nie jedzą. Ano właśnie ludzie nie chudna dlatego, że nieświadomie zwalniają swój metabolizm i organizm ciągle odkłada zapasy.
taki off top...
Czas - Totalitarny nadzorca
Każdy może być wielki - trzba tylko chcieć
1157650118000
seba_kzn
Wysłana - 07 września 2006 19:32
koment do odp Fu:
Zniknie, ale nie jutro czy po jutrze, jak do waklacji sie wyrobisz bedzie dobrze, musisz zrozumiec ze to nie kwestia tygodnia czy miesiaca.
--- A tak poza trescia, ciekawa "dieta" idealna na spowolnienie metabolizmu
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Ekspert -
1157650378000
FU
Wysłana - 07 września 2006 19:40
bez przesady kwestia paru miesiecy na upartego nawet krocej ale zdrowia szkoda