Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 267 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Piłka Nożna
O co caman z transferwami? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: caman transferwami
Autor "O co caman z transferwami?"   

f4n
 Wysłana - 23 styczeń 2010 10:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.

Najpierw przeczytałem ten artykuł:
[http://www.sfd.pl/Karta_piłkarska-t558160.html]

Cygan132 napisał:

"Klub ma obowiązek oddać zawodnikowi kartę jeśli ten przez pół roku nie zagra żadnego oficjalnego spotkania. Jedynie można coś załatwiać ugodowo"

Opiszę swoją sytuację:

Od zawsze gram w piłkę w miejscowym klubie. Teraz dobije mi 17.
Z wiadomych przyczyn nie mogę podpisać kontraktu zawodowego, bo nie jestem pełnoletni. Na razie nie zamierzam odchodzić z klubu, ale jeżeli dostanę ultimatum że będę musiał podpisać śmieszny kontrakt na 6-8lat i zmarnować sobie karięrę- to dziękuję...
Klub przez to chce sobie fundusz polepszyć, ale dla mnie to dobrze nie wyjdzie, bo chciałbym być niezależny.

I teraz pytanie:
Jak się teraz toczą transfery na świecie? Jest współpraca między klubami, a następnie między klubami a graczem? Proszę o wyjaśnienia...
I jeżeli nie będę miał kontraktu to czy mogę przejść do innego klubu? Bo mogę nie grać pół roku, a sam się rozwijać.

TO są plany na przyszłość, wszelkie decyzje z mojej strony będą podejmowane za min rok.

"Im bardziej czegoś chcesz,
to to zdobędziej!"

przyznaj SOG'a

LegiaK
 Wysłana - 23 styczeń 2010 15:23      [zgłoszenie]

nie ma Umów 6 czy 8 letnich albo sa to wyjatki podpisz umowe na rok i co rok przedluzaj a jak bys chcial odejsc to nie przedluzysz i tyle. z tego co wiem to ze ktos nie gra nigdzie pol roku to nie ma prawa odchodzic bez pozwolenia klubu.

przyznaj SOG'a

f4n
 Wysłana - 23 styczeń 2010 16:35      [zgłoszenie]

Fajnie, fajnie. Ale na rok nie ma opcji. Prezes też jest sprytny

to to zdobędziej!"

przyznaj SOG'a

nacien
 Wysłana - 23 styczeń 2010 22:11      [zgłoszenie]

jesli przez pol roku nie zagrasz OFICJALNEGO SPOTKANIA wtedy (klub musi oddac karte , badz odchodzisz do klubu gdzie ci wyrobia 2 nie pamietam czy to bylo tak ale jesli nie zagrasz przez 0.5 roku to mozesz spokojnie odejsc) . no chyba ze z klubem wiaze cie jakas umowa.

przyznaj SOG'a

mihau6
 Wysłana - 24 styczeń 2010 23:56      [zgłoszenie]

nie wiesz jaka jest sytuacja na swiecie ? przecież niekiedy tam sa toczone wojny o zawodników, ile było sytuacji o podkupieniach itp

-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Pi&#

przyznaj SOG'a

barca4
 Wysłana - 25 styczeń 2010 14:50      [zgłoszenie]

do kiedy jest okienko transferowe w polsce?? chodzi mi o zimę.?

Visca el Barca!!!

przyznaj SOG'a

nacien
 Wysłana - 26 styczeń 2010 08:52      [zgłoszenie]

"W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian ..." źródło:[www.google.pl] :)

przyznaj SOG'a

barca4
 Wysłana - 26 styczeń 2010 14:21      [zgłoszenie]

czyli we wszystkich kategoriach wiekowych to obowiązuje?

Visca el Barca!!!

przyznaj SOG'a

Tobiasz11
 Wysłana - 28 styczeń 2010 14:26      [zgłoszenie]

Mam takie pytanie, związane z tematem. Mam 20 lat i gram w B-classe, jednak szykuje mi się wyjazd za granice i tam bym chciał sobie pograć w jakimś klubie! Co mam zrobić żeby mi oddali kartę?

przyznaj SOG'a

f4n
 Wysłana - 30 styczeń 2010 20:54      [zgłoszenie]

Porozmawiać z działaczami. Albo wyrób tam nową. Na cały świat te karty nie są sprawdzane.

to to zdobędziej!"

przyznaj SOG'a

mihau6
 Wysłana - 4 luty 2010 22:49       [zgłoszenie]

tym bardziej jeżeli chodzi o B klase

-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Pi&#

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

O co caman z transferwami?

<< Zawodowa Liga / Football Team >>

Warto przeczytać: tatuaże nasze | wasze rokrdy w jedzeniu | wasze rekordy w jedzeniu | shake przetreningowy | przepis keczup | morfina w wrestlingu | 16 steryd | shake przed treningiem | potrawy z twarożkiem | storm i shock therapy opinie | steryd | gryf firma | horse power 4 cylk | horse power 4 cykl | beast of thre | beast of the | beastof | gala w gdyni | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL