Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

O co caman z transferwami?

f4n

Wysłana - 23 stycznia 2010 10:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.

Najpierw przeczytałem ten artykuł:
http://www.sfd.pl/Karta_piłkarska-t558160.html

Cygan132 napisał:

"Klub ma obowiązek oddać zawodnikowi kartę jeśli ten przez pół roku nie zagra żadnego oficjalnego spotkania. Jedynie można coś załatwiać ugodowo"

Opiszę swoją sytuację:

Od zawsze gram w piłkę w miejscowym klubie. Teraz dobije mi 17.
Z wiadomych przyczyn nie mogę podpisać kontraktu zawodowego, bo nie jestem pełnoletni. Na razie nie zamierzam odchodzić z klubu, ale jeżeli dostanę ultimatum że będę musiał podpisać śmieszny kontrakt na 6-8lat i zmarnować sobie karięrę- to dziękuję...
Klub przez to chce sobie fundusz polepszyć, ale dla mnie to dobrze nie wyjdzie, bo chciałbym być niezależny.

I teraz pytanie:
Jak się teraz toczą transfery na świecie? Jest współpraca między klubami, a następnie między klubami a graczem? Proszę o wyjaśnienia...
I jeżeli nie będę miał kontraktu to czy mogę przejść do innego klubu? Bo mogę nie grać pół roku, a sam się rozwijać.

TO są plany na przyszłość, wszelkie decyzje z mojej strony będą podejmowane za min rok.

"Im bardziej czegoś chcesz,
to to zdobędziej!"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 stycznia 2010 15:23 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

LegiaK

Wysłana - 23 stycznia 2010 15:23    Edytuj Cytuj
nie ma Umów 6 czy 8 letnich albo sa to wyjatki podpisz umowe na rok i co rok przedluzaj a jak bys chcial odejsc to nie przedluzysz i tyle. z tego co wiem to ze ktos nie gra nigdzie pol roku to nie ma prawa odchodzic bez pozwolenia klubu.

f4n

Wysłana - 23 stycznia 2010 16:35    Edytuj Cytuj
Fajnie, fajnie. Ale na rok nie ma opcji. Prezes też jest sprytny

to to zdobędziej!"

nacien

Wysłana - 23 stycznia 2010 22:11    Edytuj Cytuj
jesli przez pol roku nie zagrasz OFICJALNEGO SPOTKANIA wtedy (klub musi oddac karte , badz odchodzisz do klubu gdzie ci wyrobia 2 nie pamietam czy to bylo tak ale jesli nie zagrasz przez 0.5 roku to mozesz spokojnie odejsc) . no chyba ze z klubem wiaze cie jakas umowa.

mihau6

Wysłana - 24 stycznia 2010 23:56    Edytuj Cytuj
nie wiesz jaka jest sytuacja na swiecie ? przecież niekiedy tam sa toczone wojny o zawodników, ile było sytuacji o podkupieniach itp

-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Piłka :***

barca4

Wysłana - 25 stycznia 2010 14:50    Edytuj Cytuj
do kiedy jest okienko transferowe w polsce?? chodzi mi o zimę.?

Visca el Barca!!!

nacien

Wysłana - 26 stycznia 2010 08:52    Edytuj Cytuj
"W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian ..." źródło:www.google.pl :)

barca4

Wysłana - 26 stycznia 2010 14:21    Edytuj Cytuj
czyli we wszystkich kategoriach wiekowych to obowiązuje?

Visca el Barca!!!

Tobiasz11

Wysłana - 28 stycznia 2010 14:26    Edytuj Cytuj
Mam takie pytanie, związane z tematem. Mam 20 lat i gram w B-classe, jednak szykuje mi się wyjazd za granice i tam bym chciał sobie pograć w jakimś klubie! Co mam zrobić żeby mi oddali kartę?

f4n

Wysłana - 30 stycznia 2010 20:54    Edytuj Cytuj
Porozmawiać z działaczami. Albo wyrób tam nową. Na cały świat te karty nie są sprawdzane.

to to zdobędziej!"

mihau6

Wysłana - 04 lutego 2010 22:49    Edytuj Cytuj
tym bardziej jeżeli chodzi o B klase

-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Piłka :***

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

O co caman z transferwami?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.