SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

OMLET RYŻOWY Z WANILIOWĄ MASĄ BUDYNIOWĄ

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3196

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
OMLET

składniki:
2 jaja
1 białko
60g mąki ryżowej (może być też inna)
opcjonalnie aromat do ciast
szczypta proszku do pieczenia

wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Do ubitych już białek dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia (+ ewentualnie słodzik) i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy ok. 5 min pod przykrycie, potem odwracamy placek na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minutki.

MASA BUDYNIOWA

składniki:
20g skrobi ziemniaczanej
15g odżywki białkowej, u mnie waniliowa, ale może być jakikolwiek inny smak
opcjonalnie aromat do ciast
2 szklanki wody

wykonanie:
1,5 szklanki wody wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. W pozostałej 0,5 szklanki wody rozpuszczamy skrobię i odżywkę. Kiedy woda się zagrzeję wlewamy rozpuszczoną skrobię i odżywkę do garnka ciągle mieszając. Masa powinna po paru sekundach zacząć gęstnieć i uzyskać konsystencję budyniu.

UWAGI:
Do zrobienia masy budyniowej można zamiast wody użyć mleka; dodać łyżkę masła i/lub żółtko jaja.



WARTOŚCI ODŻYWCZE:
520kcal
34g białka
13g tłuszczu
67g węgli
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94406 Napisanych postów 364340 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668831
Jak zwykle,apetycznie i treściwie.Sog nie wchodzi łap pochwałę.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 147 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3455
swietnie to wyglada, swietne b/t/w , mam nadzieje ze swietnie smakuje :) jak tylko bede mial bialko to zrobie
a czy daloby sie to zrobic zamiast bialka to gainer? treca mass xxl?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
lody już wcinam, ale z takimi smakołykami to na masę poczekam

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9922 Napisanych postów 5608 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18317
super.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 35463
Fajny przepis :) Też ostatnio kombinuje z mąką ryżową, więc niebawem zrobie! SOG dla Ciebie

Yes you can!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przepisy, zdjecia i makro waszego jedzenia

Następny temat

Ciasteczka owsiane by Jaro094

WHEY premium