co to znaczy "ćwiczeniami aerobowymi 45 minut z 65% cardio max"?
"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, ile mówili."
"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, ile mówili."
"Jeżeli chcesz znaleźć źródło musisz iść do góry pod prąd" JP II
1059952519000
SFD
Wysłana - 04 sierpnia 2003 01:48
elo a gdzie tu znajde trening dla domatorow panow bo narazie znalazlem tylko dla pan thx z gory
1059954503000
SFD
Wysłana - 04 sierpnia 2003 01:58
i mam pytanko: jak mozna biec minimum 30 minut zeby cos spalic jak ja w szkole mam test coopera co trza biec 12 minut i biegne jak najwolniej zeby miec sily dotrwac do konca . po takim biegu zdycham, jest to strasznie meczace i jak pomysle ze mialbym biec drugie tyle to bym chyba zawalu dostal. i czy przy takim 12 minutowym biegu nic nie spalam, zero?
1)Bieg: chciałbym zacząć biegać codziennie rano [oprócz niedzieli] (ok. 1 godz.) -czy przed biegiem mam nic nie jeść ? -słyszałem że po bieganiu jeszcze przez ok 1 godz. spala się tłusz , więc należy także niejeść , czy to prawda ? -przed biegiem powinno się przeprowadzić 20 min. rozgrzewke (trening obwodowy ) , czy to prawda ? -co jeść po biegu ? 2) Dieta: zrobiłem sobie sam dietę redukcyjną , kierujać sie wskazówkami innego użytkownika tego forum , i wyszło mi że dzienne zapotrzebowanie na białko = 164g ww = 438g tłuszcze = 65,5 g
Moje Dane: -facet -lat 17 -waga 82 -wzrost 185
BMR + activity = 3500 kcal ( 3500 kcal - 500 kcal [chce schudnąć przedewszystkim z brzucha , pośladków i ud ] )
- czy to możliwe że wychodzi mi tyle WW ? czytałem że spożycie węglowodanów i tłuszczy powinno być nieduże.
na siłowni ćwicze ok 6 miesięcy , jak dotąd niemiałem żadnej diety , chcę zacząć od redukcyjnej -czy to dobrze ? wymiary biceps - 36cm klata - 108 cm udo - 65 cm
pozdrawiam +Cahir+
pozdrawiam +Cahir+
1060589184000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 11 sierpnia 2003 22:52
1.Założ osobny temat 2.Coś chyba nie tak z tymi obliczeniami no i opisz w tym temacie wg tego schematu:
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów? 2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający: -rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe), -ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś, -jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.??? 3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...??? 4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe. 5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są. 6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
Michail dzięki za odpowiedz i rady, ale mam jeszcze pytania uzupelniające. Naprawdę przejrzałam Atlas ćwiczeń, ale nie mogę zidentyfikować paru ćwiczeń.Proszę opisz dokładniej które są to ćwiczenia albo przynajmniej jakie grupy mięśni ćwiczą: 4.wypychanie ramienia maszyny klęcząc 7.wyprosty tułowia na ławce rzymskiej 8.Uginanie ramion ze sztangielkami naprzemiennie 9.Podciąganie drążka wyciągu dolnego do brody( czy to jest to samo co uginanie ramion z linką wyciągu dolnego?) 10.Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej (czy to jest to samo co WYCISKANIE „FRANCUSKIE”SZTANGIELKI W LEŻENIU)? 12.prostowanie przedramienia zza głowy ze sztangielką 14.unoszenie zgiętych nóg wisząc na łokciach(poręcze)- nie ma poręczy w mojej siłowni, czym mogłabym zastąpić to ćwiczenie? I czy aeroby robić w dniach wolnych od ACT?
1061285398000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 19 sierpnia 2003 12:48
4-postaram się wkleić jakieś fotoe potem
7-15.UNOSZENIE TUŁOWIA Z OPADU
-główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu-prostowniki grzbietu, dwugłowe ud, pośladkowe
-wykonanie-(gif 15.)Do wykonania tego ćwiczenia jest potrzebna specjalna ławka. Kładziemy się twarzą do dołu na ławce, tak by biodra spoczywały na niej, a nogi były zaparte o specjalną poprzeczkę. Ręce krzyżujemy na piersiach-jeśli wykonujemy ćwiczenie bez obciążenia. Jeśli używamy ciężaru-chwytamy sztangę(bądź krążek).Głowa w naturalnej pozycji, przy wyprostowanym karku. Ćwiczenie to można podzielić na trzy fazy-w zależności od pochylenia tułowia. Generalnie im głębszy skłon tym większe rozciągnięcie mięsni grzbietu, ale i większe zaangażowanie mięśni dwugłowych ud i pośladkowych. Ruch powinien być płynny, bez "szarpania" i zamaszystych ruchów, które powodują ominięcie najtrudniejszego punktu ćwiczenia. Ważne jest stałe napięcie mięsni i "czucie" ich pracy. Do wykonania tego ćwiczenia(w nieco innej pozycji) może służyć również specjalna maszyna(gif 15a.).
8-takie same, jak uginanie oburącz-tylk0o raz jedna, raz druga ręka- czytaj Atlas "Trening mięsnie ramion-bicepsy"
9-to to samo, co podciąganie sztangi do brody wzdłuż tułowia-tylko zamiast sztangi masz drązek wyciągu-czytaj w "AĆ" "Trening m.naramiennych"-oczywiście mozesz wykonywać to ze sztangą--polecam jednak wyciąg w tej fazie treningu
10-nie-to nie francuskie-to wyciskanie na klatkę 12-to francuskie jednorącz
14-to samo w zwisie na dązku-przyniesie podobne efeky