Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ODCHUDZANIE "PORADNIK" CIĄGLE UZUPEŁNIAM :)

jogger

Wysłana - 01 września 2008 12:31    Edytuj Cytuj
ale głównie chodzi o mniej jedzenia dziennie, tylko obiad i lekkie sniadanie
Nie wiadomo co gorsze, to pewne przejście organizmu na tryb oszczędnościowy i koniec spalania tłuszczu

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

kasteta

Wysłana - 21 września 2008 17:07    Edytuj Cytuj
Najefektywniejsze do spalania to zakres 65-75% Cardio Max, czyli tętna maksymalnego(obliczmy z wzoru 220 minus nasz wiek=Cardio Max.czyli maksymalna dla naszego wieku ilość uderzeń serca na minutę)

akurat w ten sposob mozna obliczyć tylko max tetno naszego organizmu przy treningu ze wzrastajacym obciazeniem i tylko wtedy mozna stosowac ta zasade.

przy wysilkach ze stalym obciazeniem tetno zalezy od pułapu tlenowego (VO2max) i tego czy wysiłek ten jest ponizej powyzej czy na granicy progu przemian anaerobowych, czyli progu wentylacyjnego

podsumowujac max tetno przy wysilku ze wzrastajacym obciazeniem nie równa sie max tetnu przy wysilkach o stalym obciazeniu i nie mozna go obliczac w ten sam sposob w obu przypadkach

Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...

mateusz64

Wysłana - 04 listopada 2008 22:40    Edytuj Cytuj
Witam mam 20 lat "trening" i diete zacząłem ok 6-8 tygodni temu. Waga poczatkowa to 92kg.
Moj typowy dzien:
-7-8godzinasnidanie: platki(otreby granulowane lub 5 zbóż) mleko 0,5 plus blonnik ok 150 kcal
-10:30 2sniadanie : bulka grahamka plasterek sera wedliny plus na to ogorek pomidor etc ok 150 kcal
- ok 13 30podwieczorek : kubuś / jogurt naturalny / 2brzowskiwnie / 2jabłka /serek bialy light ok 150 kcal
-15:30-16 obiad: najczesciej wazywa z kurczakiem lub sos pomidorowy z kurczakiem , etc w granicach 350 kcal z ograniczeniem wegl. nieprzysfajalnych i tluszczy.
-18 kolacja : grejfrut jablka jogurt naturalny kubus w zalzenosci co bylo na podwieczorek . 50-100 kcal

Cwicze codziennie brzuszki 50 zwyklych dokladnych , 30 szybkich , 3 serie 10 brzuszkow do lewej i prawej nogi (na skosne) plus 10-20brzoszkow z uginaniem obu nog.

Teraz zaczynam trening domatora od przyszlego tygodnia. z rozkaldme co 2 dzien brszuki pon sr pt i co drugi pompkiwt czw sob.

Oprocz tego gram w pilke prawie codziennie wychodze lekko pobiegac potruchtac, raz w tygodniu mam 2 mecze. Plus co jakis czas staram sie biegac po ok 30-40 min a co weekedn sob i niedziela jezdze na rowerze ok 1- 1,5h

Mam 180 cm wsrostu.

Moja obecna waga to 84kg. Chcialbym teraz spododowac aby brzuch zaczal spalanie tkanki tluszczowej. Boczki 4 krotnie sie zminiszyly sa tylko delikatne gorki ale jednak jak sie zlapie to czuc tluszczuk to samo na brzuchu widac ze jest duzo mniejszy ale jeszcze macie moze jakies rady? Nie zauwazylem ubytku masy miesniowej, czuje sie tak samo siny jak przedtem. Pozdro JAkies Rady Wskazowki?

Zmieniony przez - mateusz64 w dniu 2008-11-04 22:50:29

maiones

Wysłana - 25 listopada 2008 21:53    Edytuj  Cytuj
Witam Serdecznie!
Właśnie przygotowuję się do rozpoczęcia walki z moją oponką. Mam 100kg wagi przy wzroście 183. Od pół roku chodzę na basen 3-4 razy w tygodniu po ok 1h intensywnego pływania oraz od 2 miesięcy zacząłem trenować karate 2 razy w tygodniu po 2h. I w związku z powyższym moje pytanie: do jakiego rodzaju treningu należą treningi sztuk walki? Czy traktować je jako aeroby?
Moim głównym celem jest redukcja tkanki tłuszczowej. Jestem w trakcie rozpisywania sobie diety i niedługo ją zamieszczę w odpowiednim dziale do ewentualnej poprawy. Na siłowni nigdy nie byłem i mam zamiar zacząć chodzić problem polega na tym że mogę chodzić jedynie 2 razy w tygodniu, weekend odpada zupełnie może jedynie 1h basenu. Niestety czasami muszę zostawać w pracy po godzinach a nawet do nocy. Co wtedy z treningiem? Jak uwzględniać takie sytuacje kiedy opuszcze trening albo będąc na wyjeździe nie będę jadł zgodnie z dietą przez np.3 dni? Wiem że może należało by najpierw poćwiczyć w domu pompki itp ale nic mnie tak nie motywuje do działania jak pieniądze więc musi to być siłownia i wykupiony na nią karnet
Pozdrawiam!

61618

Wysłana - 29 marca 2009 13:16    Edytuj Cytuj
Witam mam pytanie. Biegam 3-4 razy w tygodniu przez około 30 minut z przerwami powiedzmy 6 min bieg 1,5 min odpoczynek. 3 razy w tygodniu chodzę na siłownie i trenuje "na masę". Niestety na siłownie mogę chodzić tylko między godziną 18 a 20. Biegam w godzinach popołudniowych. Zdarza się że w jednym dniu biegam a potem trenuje na siłowni. Z tym że w te dni siłownie poprzedzają biegi powiedzmy biegam o godzinie 16 a na siłownie chodzę na 18. Po bieganiu zjadam kostkę białego sera a po siłowni pierś z ryżem. Moje pytanie brzmi: Czy bieganie na redukcje tkanki tłuszczowej oraz trening na masę nie przeczą sobie wzajemnie? Dodam jeszcze, że stosuje dietę ograniczającą tłuszcze (praktycznie same węglowodany i białko) Z góry dziękuje za odpowiedz i przepraszam jeżeli takie pytanie już wcześniej pojawiło się na tym forum.

_kavva_

Wysłana - 30 marca 2009 11:11    Edytuj Cytuj
61618 odsyłam Cie do poczytania tematow o odrzywianiu koska białego sera to nie jest posiłek przed trenningowy!! najwazniejsza jest dieta w Twoim przypadku jeżeli ja sobie ułożysz bedziesz się jej trzymać to wszytko bedzie oki i możesz biegać i ćwiczyc siłow w tym samym dniu...
Tłuszcze sa niezbedne w diecie redukcyjnej tak jak w kazdej innej... poczytaj...
treningi siłowe wspomagają redukcje...

maiones może dobrym rozwiazanie była by dla Ciebie dieta ze zmiennym zapotrzebowaniem w zalezności od tego jaki trening planujesz na dany dzień... myśle że w dziale odrzywiani Ci pomogą

XxAmexX

Wysłana - 19 października 2009 23:51    Edytuj Cytuj
Witam możecie mi podac przykładowy plan treningowy na brzuch(redukcja tkanki tł.) Chodzi mi tylko o brzuch bo reszte planu juz mam.

"Im więcej potu na treningu, Tym mniej krwi na ringu"

przekajtek

Wysłana - 10 marca 2010 17:20    Edytuj Cytuj
Za tą wiadomość z dietą tylko w dni nie treningowe, to dałem Ci aż soga. ! Dzięki wielkie ! Jakoś mi sie tak lżej zrobiło!

lukaszfh

Wysłana - 08 października 2010 11:06    Edytuj Cytuj

Usunięty przez Banan za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.

dorcia358

Wysłana - 30 października 2010 01:26    Edytuj Cytuj
Witam
czy ktoś możne ocenić i poprawić mój plan treningowy?
Nie mam się do kogo z tym zwrócić niestety...
Treningi 3 razy w tygodniu na siłowni
Nie wiem czy trzeba robić wszystkie po kolei i wracać czy partiami czy jedno po drugim, pomóżcie...

1.Steper 10 minut
2.Nogi maszyna odwodząca
3.Nogi maszyna przywodząca
4.Uginanie nóg leżąc na ławce (z takimi wałeczkami)
5.wykroki z obciążeniem
6.Skłony przodem w zwisie (nie wiem jak to sie nazywa;))
7. Brzuszki
8.brzuszki na ławce skośnej
9. A6W
10.Hantelki-wyciskanie,na boki, do góry
11.atlas
12.wypychanie rękoma na maszynie
13 rozpiętki na ławeczce
14.przenoszenie ciężarka za głowę leżąc na ławeczce

Chodzi mi głownie o zrzucenie kilku kg i ujędrnienie ciała.
Z góry dziekuje za odp i powstrzymywanie się od niestosownych komentarzy.
Dorota

Odpowiedzi jest na 44 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ODCHUDZANIE "PORADNIK" CIĄGLE UZUPEŁNIAM :)

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.