Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ODCHUDZANIE "PORADNIK" CIĄGLE UZUPEŁNIAM :)

Uka P.

Wysłana - 10 marca 2005 11:26    Edytuj Cytuj
Dobrze gadasz Londres ! Łap SOGa

P.S. Ups, już Ci dałam w tym dziale...

Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2005-03-10 11:28:05

"Go ahead, make my day..."
Znawca -

Uka P.

Wysłana - 10 marca 2005 11:37    Edytuj Cytuj
Nocka - po jednym treningu, na dodatek pierwszym, to mogły Ci mięśnie "spuchnąć" - nabrać wody z wysiłku, dlatego ważysz więcej. Ale jednym kilogramem, to ja bym się nie przejmowała, bo to pewnie jeszcze się łapie w zakres błędu pomiaru, poza tym - byc może też z innych przyczyn organizm zatrzymał wodę [np. zbliżający sie koniec cyklu]. U kobiet wahania w zakresie 2kg w miesiącu moim zdaniem można pominąć, a przy Twoim wzroście to i 3-kilogramowe wahania nie robiłyby na mnie wrażenia.
Na pewno nie zaszkodzi Ci jeśli ograniczysz sól i będziesz piła dużo wody.

Poza tym - bardzo ważne jest, żeby pamiętać, że MIĘŚNIE WAŻĄ WIĘCEJ NIŻ TŁUSZCZ [na pewno sama widziałaś, jak lekka jest czysta słonina, w porównaniu z identycznym - wydawałoby się - kawałkiem czystego chudego mięska], więc z jednej strony rozumiem Cię, że chcesz zgubić wagę, ale zrozum też tutejszy pogląd, że nie waga jest ważna, a obwody.

Pozdrawiam i życzę powodzenia i cierpliwości.

Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2005-03-10 11:42:47

Znawca -

Tyka

Wysłana - 10 marca 2005 11:43    Edytuj Cytuj
> na pewno sama widziałaś, jak lekka jest czysta słonina,
> w porównaniu z identycznym - wydawałoby się - kawałkiem czystego chudego mięska

hehe dobry tekst
Ekspert -

Uka P.

Wysłana - 10 marca 2005 11:47    Edytuj Cytuj
Tyka, chodzło o kawałek identyczny objętościowo, a nie wagowo

A sama gdzieś to wyczytałam wieki temu i rzeczywiście dopiero wtedy zwróciłam na to uwagę. Widziałeś jak wielkie jest 100g słoniny?

Pozdr

Znawca -

Tyka

Wysłana - 10 marca 2005 11:55    Edytuj Cytuj
pięknie, tylko że struktura ludzkiej tkanki tłuszczowej zdecydowanie odbiega od struktury tkanki świńskiej

co nie zmienia jednak faktu że jest tak jak piszesz - ciężar właściwy tkanki tłuszczowej jest mniejszy niż mięśniowej
Ekspert -

Nocka

Wysłana - 10 marca 2005 12:05    Edytuj Cytuj

ojej:)
wyobrazilam sobie siebie w charakterze czystej sloniny:) hehe
no macie racje, zatem uzbrajam sie w cierpliwosc, moze wage za okno wyrzuce i sie zaprzyjaznie z centymetrem;)
bo 20 kilo jeszcze tej sloniny musze sie pozbyc.
Ale dam rade:)
Dzis spinning znowu. Po wtorkowym czuje ze mam tylek, lydki i ramiona.:)

CiemnaNocka

Londres

Wysłana - 10 marca 2005 19:44    Edytuj Cytuj
Uka, dzięki za soga, przyjęłam mentalnie
i odbijam za obrazowe przedstawienie problemu słonina v. mięcho

pozdr.

'I don't know know where the answers lie, but I try not to get hung up on the questions.'

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 marca 2005 17:18    Edytuj Cytuj
Spining akurat średnio wspiera gubienie tłuszczyku.
To nie ten przedział tętna...

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Specjalista -

owieczkaA

Wysłana - 16 marca 2005 09:14    Edytuj Cytuj
no to w koncu jakie cwiczenia na spalenie tluszczyku????bo ja juz nic w koncu nie wiem.........:(((

Uka P.

Wysłana - 16 marca 2005 10:10    Edytuj Cytuj
Na tłuszczyk dobre są aerobowe - długotrwałe ćwiczenia jednego rodzaju [minimum 20 minut - dopiero po 20 min. zaczyna się spalanie tłuszczu], w umiarkowanym równym tempie, przy którym tętno utrzymuje się na poziomie 60-75% maksymalnego.
Tętno maksymalne z grubsza obliczasz ze wzoru: 220-wiek [wiecej szczegółów: http://www.sfd.pl/temat134387/

NATOMIAST: Zgodnie z teorią głoszoną na tym forum same aeroby nie są dobrą metodą na efektywne spalenie tłuszczu i ukształtowanie ładnej sylwetki. Trzeba je połączyć z ćwiczeniami siłowymi, wykonywanymi 2-3 razy w tygodniu. http://www.sfd.pl/temat186945/

Wychodzi na to, że jestem fanką Tyki, co chwila komuś polecam jego teksty , a tu w jednym poście nawet dwa cytaty

Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2005-03-16 10:37:58

Znawca -

Odpowiedzi jest na 44 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ODCHUDZANIE "PORADNIK" CIĄGLE UZUPEŁNIAM :)

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.