Wiatam !!! Mam 17 lat, trenuje od 6 lat piłke nożną, trenuje w klubie Slavia Ruda Śląska (obecnie IV LIGA ). Chciałem poprosić o to abyście mi podsuneli jakąś dobrą odżywkę lub suplement abym móg poprawić swoje wyniki w piłce !! Chce od sierpnia zacząć brać L-karnitynę nie wiem czy to dobry pomysł ???? Doradźcie i podsuńcie jakiś pomysł ??? Z góry wielkie dzięki !!!
ej no on hce pewnei taką odżywke która zwieksza ilosc bramek w sezonie
SUNRISE WITH EKWADOR 2004
1087722395000
pilkarz14
Wysłana - 20 czerwca 2004 11:17
a moze chodzi o jakies odżywki które szybko potrafia zregenerowac organizm tzn. podczas duzego wysiłku jakim jest gra w piłke trening , mecz orgaznim chyba traci jakies tam mikroelement czy cos podobnego i czy za pomoca odzywek da sie to wrzystko uzupełnic
1 miejsce w typerze ligi polskiej 2003/04 Najwierniejsi Rycerze Najstarszej Królowej - Resovia Rzeszów A C A B - Za wami stoi prawo za nami prawda
1087723037000
wajsik
Wysłana - 20 czerwca 2004 12:10
podczas i po meczach czy treningach wystarczą moim zdaniem izotoniki ewentualnie mozna zwiekszyć ilośc witamin (myśle że na IV lige to starczy heh)
1087726241000
gokuson WEBDESIGNER
Wysłana - 20 czerwca 2004 12:16
o jaka poprawe gry chodzi ... wytrzymalosc ? - bo jezeli tak to mozna kreatyne i glutamine zastosowac
"wajsik" ja mam dopiero 16 lat dla mnie to dużo IV liga i dlatego chce się podciągnoć aby mieć szanse na lepsze ligi !!!! Chciałbym poprawić (nie wiem czy się da) przedewszystkim szybkość, wytrzymałość !!!! Możecie podać przykładowe izotoniki ???? to jakieś napoje regenerujące ????
wytrzymałośc to może kreatyna?? ale nabierzesz też masy wtedy, a izotonik , o juz podany dobry, a jest ich wiele tak więc do wyboru do koloru, a jeśli chodzi o szybkośc to raczej za pomocą odżywek nie poprawisz sie zbytnio, a najwazniejsze w piłce jest przede szystkim bieganie bieganie i bieganie wiem coś o tym
1087731907000
luciano
Wysłana - 20 czerwca 2004 15:11
kreatyna nie zbyt gdyz nawadnia,chyba ze sprobujesz jablczanu,ale to drogi wydatek napewno kup sobie odzywke o ktorej napisal Warner
Born to be wild
1087737116000
junior_87
Wysłana - 20 czerwca 2004 23:46
w tym rzecz że właśnie nie chce przybrać na masie a wręcz przeciwnie może nawet zrzucić troszke !!!! Co powiedzie żebym sobie kupił HMB, BCAA i kreatyne którą będe brał w małych ilościach ????? I co z L-karnityną wiecie czy pomaga ????