Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 9668 razy
słowa kluczowe: nowotwór  kości 
Autor

Nowotwór kości

Method99

Wysłana - 01 czerwca 2008 22:53    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. mam pytanie - jezeli podejzewam nowotwor kosci, mam zrobione zdjecie rentgenowskie tego miejsca gdzie jest ta zmiana, idac do radiologa zeby mi opisal zdjecie, bedzie w stanie postawic prawidlowa diagnoze? bedzie wstanie rozpoznac czy jest to nowotwor?

pozdro..

"Szacunek dla każdego zawodnika co podejmie walke.."

[http://www.sfd.pl/Method99%2F_Mistrzostwo_Polski_-_BLOG-t454455.html] - Moja droga na szczyt

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:09 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Adapalen

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:09    Edytuj Cytuj
na jakiej podstawie podejrzewasz nowotwor kosci??

........................

głupi co daje, głupszy co nie bierze...

TyToNieJA

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:12    Edytuj Cytuj
ehh a nie lepiej isc do szpitala i sie zapytac ?
im szybciej tym lepiej

Początkujący Kucharz :)

Method99

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:13    Edytuj Cytuj
W odcinku ledzwiowym kolo kregoslupa wyczuwam guzek i boli mnie wsumie cale biodro, az do nogi promieniuje. Wiec..no musze byc przygotowanym na najgorsze, choc mam ciagle nadzieje, ze to cos innego

[http://www.sfd.pl/Method99%2F_Mistrzostwo_Polski_-_BLOG-t454455.html] - Moja droga na szczyt

Method99

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:14    Edytuj Cytuj
Ide jutro do tego radiologa zeby mi zdjecie opisal i zobacze co on powie..wiec pytam sie was, czy jest radiolog w stanie podac dobra diagnoze w tej sprawie.

searme

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:30    Edytuj Cytuj
Żeby stwierdzić nowotwór kości, konieczne jest badanie histopatologiczne, czyli przez biopsję. Prześwietlenie może najwyżej dać pewne wskazówki (widać zmiany w kościach), ale nigdy nie jest rozstrzygające. A w ogóle to wstrzymaj się jeszcze z tym czarnowidztwem, nie każda zmiana to zaraz nowotwór, a nawet jeśłi to guz to nie musi być wcale złośliwy.

Zmieniony przez - searme w dniu 2008-06-01 23:32:18

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

Method99

Wysłana - 01 czerwca 2008 23:36    Edytuj Cytuj
Czyli kolejne sranie w banie z tymi badaniami nastepnymi...eh no trudno. Nie no ja poprostu biore wszystkie mozliwosci pod uwage ;) Tak czy siak bedzie ok. Jezeli to nawet nowotowr to rozpiepsze go qrwa

searme

Wysłana - 02 czerwca 2008 00:14    Edytuj Cytuj
Nie do końca, bo zawsze to jest jakieś wstępne rozpoznanie, jeśli radiolog jest doświadczony to powinien być w stanie powiedzieć, na co wskazuje obraz kości. Dużo też zależy od zmiany i jej zaawansowania.
No i nie z każdego da się cokolwiek wydusić dopóki nie będzie ostatecznej diagnozy. Jeżeli skierują Cię na biopsję, to wiadomo, że jest podejrzenie, ale to jeszcze o niczym nie rozstrzyga.

Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 02 czerwca 2008 07:25    Edytuj Cytuj
Rtg pokaże zmianę, ale i fachowe oko radiologa ma tutaj spore znaczenie.
I po co od razu takie podejrzenia

doping & zdrowie
Ekspert -

Method99

Wysłana - 03 czerwca 2008 17:26    Edytuj Cytuj
eh no wiec tak : bylem u tego radiologa i o to co mi wypisal :

"Zwyrodnienia w postaci zwezenia przystrzeni m. trzonowych L4 - L5. L5-S1. Skolioza lewostronna ledzwiowa z rotacja trzonow i niestabilnoscia L-S.

Wniosek. dysopathia L4/L5.L5/S1. Sciliosis lumbalis sin. cum instabilitas regio L-S."

nowotwor to nie jest (na szczescie, ale zaciekawie tez juz nie jest... jak myslicie co dalej robic z tym? gdzie sie udac?

kradam

Wysłana - 03 czerwca 2008 20:07    Edytuj Cytuj
Szansa na nowotwór była z grubsza 1 promil. Konsekwentnie byłoby udać się z tym RTG do kogoś kto go zlecił. Co nie znaczy, że najlepiej.
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nowotwór kości

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.