przejrzałem ten temat.
Zwróciłem uwagę na dwie wypowiedzi:
vincent28 na stronie 2
" Ja uwazam, ze troche racji gosc ma. Patrze na przyklad na stronie kaizena jest napisane, kto czego nie powinien lykac, a jesli ma jakies watpliwosci, kontakt z lekarzem sportowym. Sprzedawca ma obowiazek przekazac pelna informacje o produkcie.
Minus taki, ze lepiej samemu sprawdzic badz zapytac o opinie przed zakupem.
Pare razy robilem zakupy w sklepie SFD i zawsze bylem zadowolony, takze z kontaktu. Wiec jesli napiszesz im, ze z przyczyn zdrowotnych nie mozesz tego brac, to klade glowe, ze towar wymienia na inny albo oddadza kase. Wiec bez paniki, nie rob obory tutaj, tylko gadaj ze sprzedawca.
P.S
Poziom dyskusji niektorych naprawde nie napawa optymizmem jesli chodzi o stan intelektualny cwiczacych:-/"
i bardzo rzeczowa odpowiedź OS Koguta.
Co więcej można dodać w tym temacie ??
Też uważam, że powinny być dokładniejsze informacje dotyczące suplementów, przeciwskazań itd.
Nie wiem czy taki jest wymóg prawny. Widziałem oferty sklepów, w których brakowało opisów produktów, aukcje allegro z informacjami mogącymi wprowadzać w błąd lub wręcz z idiotycznymi tekstami reklamowymi. To, że tak bywa nie znaczy, że tak musi być. Myślę, że fajnie byłoby gdyby sklep SDF miał rzetelniejsze opisy (od obecnych i od konkurencji).
Nawet jeżeli autor tego tematu po części ma rację (a uważam, że tak jest, że powinny być dokładniejsze informacje zwłaszcza jeśli chodzi o takie suplementy, które nie są uzupełnieniem diety, a czymś dodatkowym) to sposób załatwiania sprawy jest już zupełnie nieodpowiedni.