Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam mial ktos moze z waz stycznosc z tym propem niemieckiej firmy BRD-FID bo wlasnie sobie walnolem szota z niego 2 dni temu i do teraz nie czuje uda raczej czuje go az za bardzo znajomi uzywali propa innych firm i tez sie skarzyli na bole po paru godzinach ale nie myslalem ze to az tak moze bolec nie moge na stojaco sie wylac a co dopiero chodzic nie moge zgjac kolana bo strasznie rwie no nie mozna tego opisac strzal byl napewno dobrze wykonany czyli dwie igly i do konca do miesnia wodpowiednim miejscu tloczek i te sprawy wacik z alkocholem na miejscu iniekcji i na gumce buteleczki a uda nie mam chudego nie mam zadnych zabarwien na skorze tylko nieco opuchniete nawet kolano nieco wieksze holera mial ktoscos takiego boja jeszcze nigdy a tonie moje pierwsze strzaly moze jednak faktycznie przywalilem w jakies sciegno albo cos w tym rodzaju . Jak nigdy wczesniej zaczynam sie przejmawac bo jak narazie nic nie mija wali jak holera zgory dziekuje za jakies rady czy o uspokojenie mnie :) czekam na odpowiedz
Acha w szocie mialem tylko jednego mila...
The mind always fails first, not the body. The secret is to make your mind work for you, not against you.
wejdz do działu doping-zdjęcia,tam masz temat o tej firmie
Jedno miasto jeden klub Widzew Łódź
Ekspert -
1259480071000
Lagarto29
Wysłana - 29 listopada 2009 11:23
tak jest tam wlasnie widze ale nikt chyba nie mial takiego bolu jak ja z tego co widze:(
The mind always fails first, not the body. The secret is to make your mind work for you, not against you.
1259490185000
black28
Wysłana - 29 listopada 2009 11:43
bez paniki, panie adamie... jest tak czesto przy pierwszych strzalach propa, niektore bola juz przy wtlaczaniu. jesli jestes podatny na takie objawy po propie,jest dobry sposob,sam go obecnie stosuje: -15minut przed i po strzale,rozgrzewasz miesien poducha elektryczna.
-wtlaczasz bardzo powoli, 1ml = 1minuta.
a jesli juz masz obolaly miesien: -masc przeciwbolowa z mentolem,bol mija,rozgrzewa miesien od srodka,i daje mile uczucie chlodu. dyskomfort mija szybciutko. najlepsza masc,jak dla mnie: "Ben-Gay"
lub moze,bij w posladki,mniej klopotliwe sa.nie utrudniaja chodzenia. propki czesto wywoluja bol, i wcale propek brd,nie nalezy do jakis bardzo klopotliwych
Zmieniony przez - black28 w dniu 2009-11-29 11:49:25
Zmieniony przez - black28 w dniu 2009-11-29 11:49:49
nienawidze falszywych i obludnuch ludzi.cenie gre wedlug zasad. "patrz, komu ufasz...."
1259491403000
Lagarto29
Wysłana - 29 listopada 2009 12:03
spoko dzieki za porade black28 wlasnie zaraz mam robic kolejnego strzala mam nadzieje ze tym razem bedzie ok ale walne w dupala bo nie moge sobie pozwolic na ciagniecie 2 nogi za soba jak by to wygladalo :) ale serio takiego bolu to ja nigdy nie mialem i caly czas sie martwie ze kolano jest napuchniete dziwna sprawa ale zobaczymy jutro jak bedzie dzieki black28 sog dla ciebie:)
1259492591000
Phoneme
Wysłana - 29 listopada 2009 12:20
Jak sie bije dziadostwo to tak jest. Po aptecznych propach typu Testovis takich akcji nie ma, no, chyba ze ktos nie wie jak sie robi zastrzyki.
1259493623000
black28
Wysłana - 29 listopada 2009 12:33
no ale apteka ma o polowe mniejsze stezenie. a tutaj chlopak,jak widze dostal jednego z pierwszych wypustow brd,jeszcze z czarna mala gumka,ludzie komentowali ze nawet ma zawyzone stezenie ten propek. wbijaj powoli,rozgrzej miesien i bedzie ok. po pierwszych 3-4 strzalach zawsze boli,potem zazwyczaj przechodzi,miesien sie przyzwyczai. powodzenia,odbilem soga.
ps.a tak swoja droga,to czemu cie boli kolano ??? i co ma bolace udo,do sikania ?? chyba ze sikasz na siedzaco,to rozumiem
nienawidze falszywych i obludnuch ludzi.cenie gre wedlug zasad. "patrz, komu ufasz...."
1259494424000
Lagarto29
Wysłana - 29 listopada 2009 12:50
hahhahahaha dobre jak stoje to sikam no i cala masa ciala leci na to udo i cholernie boli i tak jak powiedziales tak cholera sikam na siedzaco wstyd jak cholera:)ale jedno czym sie ciesze z nie zrobilem nic jeszcze w dupe bo jak bym sikal ani na stojaco ani na siedzaco poraszka:)a kolano napuchlo samo z siebie po 9 albo 10 godzinach od strzalu ale wydaje mi sie ze juz zaczyna to ustepowac
po pierwszych 3-4 strzalach zawsze boli,potem zazwyczaj przechodzi,miesien sie przyzwyczai.
Ale mam nadzieje ze nie tak samo :) pozdrawiam
1259495412000
black28
Wysłana - 29 listopada 2009 12:52
smaruj mascia BEN-GAJ, w anglii jej odpowiednik to DEEP FREEZE COLD GEL, 2,50funta
ale to chyba juz wiesz,prawda?
bedzie dobrze,bij przez jakis czas w posladki.powoli wtlaczaj,rozgrzej miesien,i bedzie dobrze. twardym trzeba byc,nie mietkim !! byles w wojsku ? nie piesc sie,tylko wbijaj i rosnij ! pozdrawiam
Zmieniony przez - black28 w dniu 2009-11-29 12:54:13
1259495550000
Lagarto29
Wysłana - 29 listopada 2009 12:57
prawda prawda kumam czacze :) znane slowa :)
do uslyszenia 100% wkrotce :)
1259495822000
szczur_
Wysłana - 29 listopada 2009 14:41
normalne przy propie, znajomy po atomiku przez pierwsze 2 tyg ledwo chodzil pozniej normalnie