Witam mieszkam na wsi, wiadomo w h.. ;) roboty i głównie katóje kręgosłup i bary. I tu moje pytanie ćwicze 3 razy w tygodniu plan fbw i na plecy tylko wioskowanie. I czy nie bede mial krzywego kręgosłupa albo cos?Moj rekord w mc to 157 kg w wieku 16 lat
Tak wam się wydaje tylko. Sam wiem co to znaczy bo to prawie to samo co praca na budowie. Jak się o******lasz w robocie to nie robisz a jeszcze jak kopiesz fundament to jest za***iście. Życzę wam byście tak kiedyś spróbowali popracować to się przekonacie co to znaczy zapier-da-lać. Ale ja dzięki wiedzy zdobytej na tym forum potrafię uniknąć kontuzji kręgosłupa :) powinieneś oszczędzać kręgosłup skup się na tym aby go nie wyginać czyli robić kociego grzbietu wtedy 90% pracy przejmują nogi i gwarantuje że nie będziesz mógł chodzić przez parę dni ale to się wyrobi i potem już jest ok. Jeszcze raz apeluję do ciebie UWAGA NA KRĘGOSŁUP. JAK TRZEBA TO KUCNIJ TAK COŚ DŹWIGASZ CIĘŻKIEGO A NIE WYGINAJ KRĘGOSŁUPA ŻEBY DOSTAĆ DO ŁOPATY LUB CZEGOŚ INNEGO I DŹWIGASZ NOGAMI. TO POZWOLI CI TEŻ ZWIĘKSZYĆ REKORD W MARTWYM BO NOGI SĄ BARDZO WAŻNE A KRĘGOSŁUP W POŁOWIE ĆWICZENIA WŁĄCZA SIĘ DO PRACY PRZEZ WYPROST Z CIĘŻAREM.
POWODZENIA
Nie mów mi jak mam żyć jeżeli za mnie nie umrzesz
Znawca -
1240249651000
ziomlogos
Wysłana - 20 kwietnia 2009 20:04
chyba to napisalem zeby dbal o technike
kregoslup moze czasami bolec po ciezkiej pracy ( wiem cos o tym ) ale nic zlego mu nie bedzie (no chyba ze ktos calkiem sie krzywi i wygina)