Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1461 razy
słowa kluczowe: sięgne 
Autor

Nie sięgne :)

ali90

Wysłana - 20 października 2009 21:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

No więc ekhem witam wszystkich jak dawno nie byłem na sfd
jak dobrze że mogę wstawić znów obitą mordę
no wiec do rzeczy
witam wszystkich dziś na kickboxingu mieliśmy sparingi wszystko szło prawie jak po masełku jedynym mankamentem który strasznie mnie drażni od zawsze jest wzrost a co za tym idzie krótkie ręce
zasięg ramion nie pozwala mi na prawidłowe wyprowadzenie ciosu na twarz musze pomagać sobie nogami i przyblizać się ciągle wbijając się w przeciwnika który moze to wykorzystać odskoczyć w bok i sierpa zrobic lub front kickiem mnie chamować.Znacie jakieś dobre sposoby na to ? Wydłużyć sobie ręce ? to raczej odpada
może jakąś konkretną taktyke zaznaczam że mam 170cm a sparign z osobą 15cm wyższa jest już poważnym schodkiem do poknania
znaznacze również że masą za to nadrabiam wzros ( w sensie ogólnym ) no ale rade pozostawiam Wam jako wiem że znajduję się szerokie grono ludzi obeznanych w temacie
Pozdrawiam :) !

assalam aleykom

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 października 2009 21:21 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 20 października 2009 21:21    Edytuj Cytuj
Musisz wykorzystywać to co Ci Bozia dała a nie narzekać na to że ktoś jest wyższy.
Mam tyle samo wzrostu co Ty a z wyższymi dużo lepiej mi się walczy. Rób sporo zejść na boki, ruszaj się na nogach. Nie walcz w dystansie tylko w półdystansie!
Gość Cię trzyma na odległość to normalne, dlatego zrób zwód z zejściem na bok i skracaj dystans jak tylko się da. Dodatkowo bij też na tułów a nie tylko na szczenę.

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

vexen

Wysłana - 20 października 2009 21:40    Edytuj Cytuj
Jak ja na sparingu bije się z mniejszym od siebie tak o głowe to mam gorzej troche bo właśnie robi to co napisał Scorpion wbija się i w wątrobe.

KB/MT/MT + BJJ

Sensei99

Wysłana - 20 października 2009 21:43    Edytuj Cytuj
Ehh mam podobny wzrost i jest mi ok .
Wiesz jak rób,
Dawaj noge do przodu przeskokuj cios i odskokuj gdy jako tako agresor ten wysoki trochę się rozluźni to low kicki w nogę I good :)

Nie od razu Rzym zbudowano .

Lady M www.fight24.pl

Wysłana - 20 października 2009 21:55    Edytuj Cytuj
ja jak sie bije z wyższymi to głównie kope - bo nogi mam dłuższe niż ręce
a jak już skróce dystans, że go sięgne rękami, to dopiero wtedy ide na wymiany

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t621203-s191.html#post10]
Specjalista -

kaamilew

Wysłana - 20 października 2009 21:56    Edytuj Cytuj
Mi dziś na sparingu gościu około 175 cm złamał nos także jakąś taktykę na mnie znalazł :)

Prymasek

Wysłana - 20 października 2009 22:24    Edytuj Cytuj
Taktyka! To jest dla Ciebie najważniejsze, na każdego wysokiego jest patent. Mam kumpla, który trenował boks i ma te 170, zawsze powtarzał "im większy przeciwnik, tym głośniej pada". Jak bym go nie znał to bym mówił "taki mały to nic mi nie zrobi, ja taki wysoki 190cm zero szans" Ale chłop ma swoją taktykę, pięknie skraca dystans ładnie się chyląc + spory wykrok przednią nogą i leci piękny cios na ciało. Co potem ma swój efekt na przeciwniku. Najlepiej jak poprosisz trenera o radę jak podejść takiego wysokiego, w końcu trener to źródło wiedzy dla nas

Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Rambaa

Wysłana - 20 października 2009 23:23    Edytuj  Cytuj
ja mam 191cm a wole z wyzszymi walczyc bo maly zawsze sie gdzies tam zawieruszy czy cos i duzo strzałów na brzuszek leci a tego nie lubie dostawać wole rozdawać

Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka

Spamers Squad A Jak

adonis18

Wysłana - 21 października 2009 01:37    Edytuj Cytuj
Ali gdyby tylko wysocy mogli wygrywac to np w boksie nie byłoby niskich. Tyson jakie ma warunki a co robil z kolosami ? Mial power w lapie technike szybkosc i dobra taktyke. Fedor w MMA jakie ma warunkie tez skutych kolosów składal. Tak jak kolega wyzej pisal pytaj trenera on ci najlepiej powie o co biega w walce z wyzszym. Tak samo niski wzrost jak wysoki ma swoje plusy i minusy. Moze Ludzie znajacy sie dobrze na rzeczy ci to rozwina.

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 21 października 2009 13:00    Edytuj Cytuj
Fedor ma 183cm, to średni wzrost a nie niski

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Specjalista -

searme

Wysłana - 21 października 2009 14:54    Edytuj Cytuj
Poza tym co poprzednicy mądrze napisali, zwłaszcza o półdystansie:

Musisz iśc w zwinność (uniki, zwody, okrązanie przeciwnika, ogolnie praca n óg) i szybkość. Masz krótszy ruch niż osoba o długich konczynach a więc i szybciej dociera on do celu, tylko musisz być w odpowiednim dystansie. Osoby niższe też są na ogół bardziej mobilne, wykorzystaj to. Atakuj też niższe partie, będzie wygodniej niż doskakiwać wciąz do bużki

Zmieniony przez - searme w dniu 2009-10-21 14:55:24

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nie sięgne :)

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.