Mam okropny problem, nieprzyjemny zapach z jamy ustnej :( sama juz nie wiem co mam z sobą zrobić czy to jakieś fatum nade mną wisi czy co. Chodzę już od 4 miesięcy do lekarzy laryngolog itd... . Wygląda to tak rano po przebudzeniu cały język jest pokryty białym obrzydliwym nalotem, Pierwsze wizyty skierowane były do pani laryngolog która przypisała jakies 3 rodzaje tabletek i kazała sie zgłosić jak sie skończą, oczywiscie tabletki nie pomogły, potem przypisała inne tabletki i płyn do smaroania migdałków, to również nie pomogło na trzeciej wizycie przypisała płukanie jamy ustnej woda utlenioną. Chodziłam tak 2 miesiace a pani doktor sobie na mnie testy robiła gdy ja tłumaczyłam ze mam cos z jezykiem to dostawałam tabletki od żołądka :( postanowiłam zmienić lekarza. W instytucie stomatologi zrobiono mi jakieś badanie na obecność grzybów na języku, badanie było pozytywne wykryto jakies grzyby nazwy nie pamiętam coś w nazwie z drożdżami przypisano mi płyn do płukania jamy ustnej Corsodyl + jakies tabletki na odświeżanie oddechu, nie pomogło to nic :( wkoncu trafiłam na jakiegoś lekarza który jeszcze raz mi dal skierowanie na to badanie na grzyby (wynik znow byl pozytywny) i przypisał mi taki płyn PIMAFUCORT w takiej małej buteleczce powiedział ze to musi pomóc, smarowałam tym język przez 2 tygodnie i nadal nic :( Aha jeśli chodzi o ubytki w zębach to mam 3 ale nie sądze aby to one były powodem tego. Bedąc u innego Laryngologa powiedział on że mam powiększone migdałki i tam czasto gromadzą sie bakterie i to jakoś wypływa z tych migdałków i sie zbiera w jamie ustnej... i że to może być powodem tego i że mam mieć zabieg "płukania migdałów" brzmi okropnie i w wykonaniu jest jeszcze gorsze wbija sie jakąś igłe w migdałki i sie płyn pobiera do badania. Na tym badaniu jeszcze nie byłam na razie smaruje nadal jezyk tym Pimafukortem.
I tak oto przedstawia sie moja cztero miesieczna walka którą cały czas przegrywam :( chyba nie musze mówic co to znaczy miec nie przyjemny zapach z ust :( nie życzę tego nawet największemu wrogowi dla mnie to jest cos jak upośledzenie :( nie można z tym normalnie żyć.... Staram się dbać o czystość jamy ustnej żeby myje 3,4 razy dziennie, żuje gumy.....
Czy ktoś może coś wiedzieć na temat tych bakterii i walki z nimi :(
Nie wiem czy to jest odpowiedni dział na umieszczanie takiego artykułu jeśli to nie taki to przepraszam....
Dziękuje za wysłuchanie mnie