Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Nicorette a suplementy

new_souls

Wysłana - 08 lutego 2010 22:53    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam wszystkich !
po przewertowaniu archiw forum sfd, niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedźi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie o zależności przyjmowania suplementów, a nicorette. Od 1 stycznia 2010 nie palę, ale coraz częściej sięgam po gumy nicorette. Mam szczupłą budowę ciała. Rzucenie palenia wzbudziło większy apetyt, czego mam wizualne dowody. Od lutego planuję zacząć przyjmowanie suplementów węglowodano-białkowych *vitalmaxa. Czy substancje zawierające się w gumach nicorette mają jakiś wpływ na działanie gainera ? Czy są jakieś konflikty w organizmie. Pytam z czystej ciekawości, bo wiem, że są plastry ale działają podobnie. Może już off-topicowo - czytałem wiele artykułów tutaj, pamiętam związek spożywania alkoholu mającego się do suplementacji. Jak wygląda to z nikotyną i nałogowymi palaczami. Czy ktoś może zapodać naukową tezę ?

Pozdrawiam

Zmieniony przez - new_souls w dniu 2010-02-08 22:55:12

Zmieniony przez - new_souls w dniu 2010-02-08 22:56:49

Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cech**e mnie tylko niepohamowana ciekawość.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lutego 2010 22:59 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

eNd_

Wysłana - 08 lutego 2010 22:59    Edytuj Cytuj
skoro nie mają na zwykłe jedzenie - a nie mają, bo producent musiałby nas o tym poinformować

to na jedzenie w proszku tez nie będą miały

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"
Ekspert -

KOTC

Wysłana - 08 lutego 2010 23:03    Edytuj Cytuj
Dokładnie gainer to jedzenie w proszku-tak jakbys zapytał czy można jeść do tego kanapkę z szynką czy obiad, w sumie nie będzie interakcji z żadnymi suplementami, wiele osób palących trenuje i bierze suplementy, więc nikotyna z gumy też nie powinna mieć złego wpływu.

[][][]--140kg--[][][]
Specjalista -

Gulczasss

Wysłana - 08 lutego 2010 23:30    Edytuj Cytuj
Ja pale, biore kretke czasami, kiedys gainerki jadlem, jak chodze na silke to rosne, chodze na sw i mam bdb kondycje, wiec chyba nie ma wiekszego wplywu

Life is short - train hard!

Amentoris

Wysłana - 09 lutego 2010 10:17    Edytuj Cytuj
Niema żadnej zależności pomiędzy tymi dwoma rzeczami.

Co do tych gum, plastrów itp. to po prostu one nie działają, (no chyba że teraz robią jakieś o wiele lepsze, niż jeszcze parę lat temu).

Jak Ci się chce jeść to jedz, bo inaczej będziesz chodził wku****ny, do tego np. żuj gumy i ogólnie zajmij się czymś, aby nie myśleć o nałogu, to najlepszy sposób.

Mind is everything..
Ekspert -

DEXTROZER

Wysłana - 09 lutego 2010 10:48    Edytuj Cytuj
nie mają żadnego wpływu trenuj i jedz

pozdro
Specjalista -

new_souls

Wysłana - 09 lutego 2010 11:37    Edytuj Cytuj
@amentoris / pozbawienie organizmu nikotyny (wczesniej palilem paczke dziennie ok 6 lat) wzbudza niesamowity apetyt, co do nerwow masz racje, potencjał apetytu wzrasa w miarę destrukcji myśli o nałogu.

@all / dziękuję wszystkim za rozwianie wątpliwości. Miałem pewne obawy - nie wiedziałem czy przeznaczenie gainera - czyli uzupełniacza diety będzie wchodziło w kontreakcję z nikotyną w nicorette. @ end_ / gainer to jedzenie w proszku - owszem, chemia bazowana na naturalnych produktach. Naturalne produkty nie mają wpływu na przemiany metaboliczne w połączeniu z różnymi specyfikami. To tak samo jak najeść się naturalnej cytryny i zapijać wódką i najeść się witaminy C popijając wódkę. Podejrzewam że procesy przemiany w organizmie będą zupełnie inne. Tak samo z gainerami - które mają w sobie wysoko skoncentrowane składniki.
W każdym bądź razie, moja wiedza na ten temat została uzupełniona. Dziękuję wszystkim za wypowiedźi :)

Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cech**e mnie tylko niepohamowana ciekawość.

Amentoris

Wysłana - 09 lutego 2010 11:57    Edytuj Cytuj
new_souls - w tym temacie nie musisz mnie uświadamiać, bo sam to przerabiałem, to o czym Ci pisałem to nie teoria tylko doświadczenie, w tym temacie. Dasz radę, wierzę w Ciebie.

Mind is everything..
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nicorette a suplementy

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.