Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 92 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odżywki, Suplementy
Nicorette a suplementy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: nicorette suplementy
Autor "Nicorette a suplementy"   

new_souls
 Wysłana - 8 luty 2010 22:53        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich !
po przewertowaniu archiw forum sfd, niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedźi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie o zależności przyjmowania suplementów, a nicorette. Od 1 stycznia 2010 nie palę, ale coraz częściej sięgam po gumy nicorette. Mam szczupłą budowę ciała. Rzucenie palenia wzbudziło większy apetyt, czego mam wizualne dowody. Od lutego planuję zacząć przyjmowanie suplementów węglowodano-białkowych *vitalmaxa. Czy substancje zawierające się w gumach nicorette mają jakiś wpływ na działanie gainera ? Czy są jakieś konflikty w organizmie. Pytam z czystej ciekawości, bo wiem, że są plastry ale działają podobnie. Może już off-topicowo - czytałem wiele artykułów tutaj, pamiętam związek spożywania alkoholu mającego się do suplementacji. Jak wygląda to z nikotyną i nałogowymi palaczami. Czy ktoś może zapodać naukową tezę ?

Pozdrawiam

Zmieniony przez - new_souls w dniu 2010-02-08 22:55:12

Zmieniony przez - new_souls w dniu 2010-02-08 22:56:49

Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cechuje mnie tylko niepohamowana ciekawość.

przyznaj SOG'a

eNd_
 Wysłana - 8 luty 2010 22:59      [zgłoszenie]

skoro nie mają na zwykłe jedzenie - a nie mają, bo producent musiałby nas o tym poinformować

to na jedzenie w proszku tez nie będą miały

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"

przyznaj SOG'a ekspertowi

KOTC
 Wysłana - 8 luty 2010 23:03      [zgłoszenie]

Dokładnie gainer to jedzenie w proszku-tak jakbys zapytał czy można jeść do tego kanapkę z szynką czy obiad, w sumie nie będzie interakcji z żadnymi suplementami, wiele osób palących trenuje i bierze suplementy, więc nikotyna z gumy też nie powinna mieć złego wpływu.

[][][]--140kg--[][][]

przyznaj SOG'a specjaliście

Gulczasss
 Wysłana - 8 luty 2010 23:30      [zgłoszenie]

Ja pale, biore kretke czasami, kiedys gainerki jadlem, jak chodze na silke to rosne, chodze na sw i mam bdb kondycje, wiec chyba nie ma wiekszego wplywu

Life is short - train hard!

przyznaj SOG'a

Amentoris
 Wysłana - 9 luty 2010 10:17      [zgłoszenie]

Niema żadnej zależności pomiędzy tymi dwoma rzeczami.

Co do tych gum, plastrów itp. to po prostu one nie działają, (no chyba że teraz robią jakieś o wiele lepsze, niż jeszcze parę lat temu).

Jak Ci się chce jeść to jedz, bo inaczej będziesz chodził wku****ny, do tego np. żuj gumy i ogólnie zajmij się czymś, aby nie myśleć o nałogu, to najlepszy sposób.

...idzie sezon! Hura! Znowu wszystkim dzieciom i grubym biznesmenom,
przypomni się o wielkiej plażowej klacie robionej w 2 miesiące...

DEXTROZER
 Wysłana - 9 luty 2010 10:48      [zgłoszenie]

nie mają żadnego wpływu trenuj i jedz

pozdro

[http://www.sfd.pl/Siłownia_od_DEXTROZERa_-_Zapraszam-t290210.html] <==== MOJA SIŁOWNIA

new_souls
 Wysłana - 9 luty 2010 11:37      [zgłoszenie]

@amentoris / pozbawienie organizmu nikotyny (wczesniej palilem paczke dziennie ok 6 lat) wzbudza niesamowity apetyt, co do nerwow masz racje, potencjał apetytu wzrasa w miarę destrukcji myśli o nałogu.

@all / dziękuję wszystkim za rozwianie wątpliwości. Miałem pewne obawy - nie wiedziałem czy przeznaczenie gainera - czyli uzupełniacza diety będzie wchodziło w kontreakcję z nikotyną w nicorette. @ end_ / gainer to jedzenie w proszku - owszem, chemia bazowana na naturalnych produktach. Naturalne produkty nie mają wpływu na przemiany metaboliczne w połączeniu z różnymi specyfikami. To tak samo jak najeść się naturalnej cytryny i zapijać wódką i najeść się witaminy C popijając wódkę. Podejrzewam że procesy przemiany w organizmie będą zupełnie inne. Tak samo z gainerami - które mają w sobie wysoko skoncentrowane składniki.
W każdym bądź razie, moja wiedza na ten temat została uzupełniona. Dziękuję wszystkim za wypowiedźi :)

Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cechuje mnie tylko niepohamowana ciekawość.

przyznaj SOG'a

Amentoris
 Wysłana - 9 luty 2010 11:57       [zgłoszenie]

new_souls - w tym temacie nie musisz mnie uświadamiać, bo sam to przerabiałem, to o czym Ci pisałem to nie teoria tylko doświadczenie, w tym temacie. Dasz radę, wierzę w Ciebie.

...idzie sezon! Hura! Znowu wszystkim dzieciom i grubym biznesmenom,
przypomni się o wielkiej plażowej klacie robionej w 2 miesiące...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nicorette a suplementy

<< cp+mono+? / Regeneracja stawów. >>

Podobne: TANIE ODŻYWKI I SUPLEMENTY WSZYSTKICH FIRM | Najlepsze suplementy na brak postępów w rozwoju masy mięśniowej | Często unikane suplementy -zestawienie | ..::Odżywki i suplementy dla młodych sportowców i kulturystów::.. | Spam nr xx dzialu odzywki, suplementy pisac kto ***niety %-) | energetyczne suplementy - małe zestawienie

Warto przeczytać: ile wycisniesz | slodkie | zaparcie | super slow | kalkulator kcal | piru blood | mata leo | chude przedramiona | urazy glowy | v3gas | ana | wyszczuplenie lydek | tabela idealnych proporcji | trening do oceny | dietka na mase | przepisy dieta | kalaki | kreatyna mono dawkowanie | skoki narciarskie 2010

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL