Gaszenei piłki na nodze(chyba kazdy pilkarz i freestylowiec to umi trik banal ale postanowilem go tu zamiescic jakoby spotkalem ludzi ktorzy nei potrafili wykoanc tego triku) Jak wykonac???? Kładziemy piłkę na stopie . Podrzycamy piłkę do góry (obr. 1). W czasie spadania piłki amortyzujemy ja na stopie drugiej nogi (obr. 2).
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123940835000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 15:54
Podbicie piłki kantem stopy(Kolejny trik prosty ale sa ludzie nei potrafiacy go wykonac wiec zamieszczam go tu wykonywal go ronaldiho oraz C.ronaldo i freestylowcy) Jak wykonac????? W czasie kapkowania kładziemy płasko wewnętrzną część stopy na ziemię, przy tym uginając drugą nogę (rys. 1). Piłka odbije się od kantu stopy do góry.
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123941243000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 16:00
Kapki piętami(wykonuja go miedyz innymi Freestylowcy z calego swiata wliczajac w to polske oraz masa pilakzry Ronaldinho itp.Trik jest w miare prosty jesli mamy opanowana zonglerke) Jak wykonac???? Kapkując piłkę, jedną nogą podbijamy ją z tyłu (obr 1.2). Potem podbijamy spadającą piłkę, ale piętą drugiej nogi. Po kilku podbiciach możemy znów kapkować piłką z przodu.Jak kazdy bajer by umiec w perfekcji cza treniowac
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123941619000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 16:07
Podbicie piłki pięta(kolejny prosty bajer ale fektowny wiec umieszczam go tutaj wykonuje go masa ludzi Ronaldinho itp.) Jak wykonac?????? W czasie kapkowania prostujemy stopę pionowo w górę (obr. 1). Piłka powinna odbić się od niej do góry.
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123942065000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 16:19
Toczenie piłki po barkach(bajer dosyc trudny aczkolwieg do opanowania mi zajelo troche opanowanie tego bajera dla meni dosyc trudny byl nie wiem czemu a wykonuje go Ronaldinho on chyab wszytko umi i rozni freestylowcy) Jak wykonac?????????? Wrzucamy piłkę na jeden bark, przy tym zginając się do przodu. Amortyzujemy piłkę i robimy lekką falę barkami (rys. 1). Gdy piłka będzie znajdować się na końcu drugiego barku powinna wylecieć w górę. To pozwoli nam kontynuować kapkowanie.
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123942780000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 16:25
Eh jesli chodzi o ten bayer boczny to nie wiem jak go wytlumaczcy mam inaczej bo go sie robi dokladnei tak jak napisalem no eh moze idzcie na boisko czy pod blok i pobrobujcie z 30 minut robci tego trika jak jest napisane bo naprawde jest warty tego i efektowny mi tez zajelo troche opanowaie jego.Filmy wszytkie mi z dyskiem poszly dlatego nie mam go aczkolwiek sciagam teraz filmiki o C.ronaldo i moze akuart bedzie tam ten bayer to zamieszcze linka aha nastepne co dodam to beda zwody postaram sie do poniedzialku.Aha i mam prosbe do moderatora czy nie dalo by sie tematu podwiesic to tylko prosba jakoby pyatnai typu ajk zrobci to i tanto zasmiecaja forum
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123943159000
Kwasior
Wysłana - 13 sierpnia 2005 22:58
Baca erminho dobijam soga mma nadziej ze ten temat bedzie sie rozwijal na marginesie opanowla podbice pilki pieta z ziemi dzisja tak ajk to robi touzani postaram sie niedugo zamiesci opsi dkladny jak wykonac ten trik
Forza Milan ,Werder,Lyon
1123966720000
martines 1
Wysłana - 14 sierpnia 2005 09:32
Temet spox wreszcie cos ciekawego a co do trikow ktore podales to wszystkie proste i umiem zrobic , moze masz cos bardziej skomplikowanego , jakies kombosy albo niespotykane triki. Ja przygotuje opis kilku kolejnych trikow i wam wrzuce. Moze wrzuci ktos zwody bo freestylowe filmiki jest latwo znalezc ale filmiki z zwodami juz ciezej.
1124004741000
martines 1
Wysłana - 14 sierpnia 2005 21:23
tutaj jest porzut pilki polega ona na wturlaniu pilki pojednej z nog i gdy ona znajdowac sie bedzie na danej wysokosci uderzamy ja noga tak aby po odbiciu znalazla sie w powietrzu obok nas. Trik prosty , jest efktownym podbiciem pilki.
1124047391000
martines 1
Wysłana - 14 sierpnia 2005 21:28
kolejny trik , polega on na podrzuceniu pilki na wyskokosc bioder przed siebie, ( na zdjeciach lewa noga oznaczona jest kolorem w celu ich rozróznienia) gdy pilka osiagnie wysokosc tako aby mozna bylo nad nia przlozyc noge to momentalnie przekladamy noge nad pilka( ta na ktorej stalismy a stawiamy druga) i lapiemy ja na dole . Pomocne jest przed wyrzuceniem pilki w gure ugiecie nogi ktora bedziemy prezkladac nad pilka i w momencie jej wyrzucenia robimu podskok to ulatwi nam caly trik).