Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Mam pytanie to profesjonalistów. Czytałem już wcześniej podobne tematy ale nie było tam pełnej odpowiedzi jakiej oczekuje.
A mianowicie, czy w ZWYKLYCH badaniach krwi i moczu wykryja metanabol ? Jeszcze raz podkreslam najzwyklejsze badania, takie jak np. idzie sie do szpitala chorować i pobierają jedno i drugie do analizy. Jeżeli tak to po jakim czasie.
metanabolu nie wykryją, najwyżej podwyższoną zawartość testosteronu ale to też zależy pod jakim kątem badania
życie zaczyna sie po czterdziestce... ...w bicepsie
1243711376000
diablosv
Wysłana - 30 maja 2009 21:36
Nie pękaj to badanie nie pod tym kątem. Ale jakichś tam płytek krwi może być więcej/mniej i jak masz trochę w cablu to i tak kumaty zczaii ale co tam
dietanabol rulezzz
1243712211000
czemon
Wysłana - 30 maja 2009 22:11
raczej to dzieciak z 33 w łapie i sie boi zeby mam nie wyczaiła :D
2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci
1243714319000
C_P
Wysłana - 31 maja 2009 10:10
Pytam, bo mam isc za niedlugo do szpitala na maly zabieg, mialem juz to kilka razy i pobierali to i to dlatego pytam.
czemon z tym drugim masz racje ;P :)
1243757427000
luki77
Wysłana - 31 maja 2009 10:12
Specjalista -
1243757564000
czemon
Wysłana - 31 maja 2009 12:48
nie obrażaj sie :D hehe jak co :d te 33 to tylko tak symbolicznie :D
2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci
1243766910000
_fryta_
Wysłana - 31 maja 2009 20:43
a ma ktos moze jakies pojecie o badaniach krwi i mozliwosci wykrycia w niej tescia i deki, dostane obiegowke w zakladzie karnym i nie wiem czy cos tam moze wyskoczyc, chce sie przyjac ale narazie zwlekam z tym bo zakonczylem cykl 2 tyg temu, nie mam pojecia pod jakim katem bedzie badana krew.
1243795420000
diablosv
Wysłana - 01 czerwca 2009 08:39
Może być np czy nie ćpasz, ale powinni powiedzieć a nie partyzantke robić. Przy zwykłych badaniach mogą być, a napewno będą zaburzone normy-wtedy lekarz popatrzy na Ciebie i się zapyta-nie stosował pan dopingu?. Ja, nie ja tylko odżywki, ale jak to zinterpretujesz to twoja sprawa. Pozdro.
dietanabol rulezzz
1243838344000
_fryta_
Wysłana - 01 czerwca 2009 15:01
zaburzone normy tez lipa.. nic zrobie sobie najpierw sam i jak bedzie dobrze to ide a jak nie to czekam dalej. dzieki za odpowiedz lap soga. pozdro