i mam go opisywac i tak wiekszosc nie zrozumie o co chodzi. no i tak jak Zawodny nie ma skutecznych bo zalezy od umiejetnosci, ale sa za to efektowne i takie lubie ogladac
a teraz zaloz temat "jak skutecznie odebrac footbolowke po najskuteczniejszym zwodzie"
a na serio [], to nie ma takich zwodow, kazdy zwod da sie jakos obejsc, zawsze da sie zabrac pilke zawodnikowi w jakis sposob aczkolwiek zwody zaleza od poziomu umiejetnosci danego gracza
"Nie mogłeś zrobić tego sam. Wszystko czym chciałeś być... to ja. Jestem mądry, zdolny, a przede wszystkim... jestem wolny od tego wszystkiego, od czego ty nie jesteś."
1118414659000
bodymaker
Wysłana - 10 czerwca 2005 16:54
Najskuteczniejsze jest to co najprostsze najczęściej - czyli :
Na zamach - udajesz że strzelasz lub podajesz a ty tymczasem zabierasz piłke pod siebie (patrz Jacek Krzynówek - on to robi idealnie, obrońcy obawiają się jego strzału lub celnego dośrodkowania i albo obracaja się tyłem albo podskakuja)
Na jedno tempo - prowadzisz piłke nastepnie przenosisz ciężar ciała na jedną noge a następnie na druga zbierajac przy tym piłke i przyspieszając.
Oczywiscie po ćwiczeniach kazdy zwód możesz opanować do perfekcji i właśnie on będzie dla ciebie idealny, ale oczywiscie odpowiedniej klasy obrońca jest wstanie przewidzieć każdy twój ruch i poprzez odpowiednie ustawienie odbierze ci piłke.
Fakt nie ma zwodu który gwarantuje w 100% przejście klasowego obrońcy . Jest jednak tyle magiki że obrońcy nie wiedzą czego się spodziewać ... ja nie prowadzę statystyk jaki to zwód przynosi największe korzyści więc i trudno coś konkretnego podać
Africa have Cameroon , Barcelona have Eto'o ... ;)
1118421686000
Zawodny
Wysłana - 10 czerwca 2005 20:08
ja jak gram pilka w miejscu lubie sobie przepuscic pilke pieta za noga i juz wychodze na sczysta pozyzje z ktorej moge podac lub dalej kiwac Ale zwodow jest wiele Badz taki jak Zidane to kazdy bedzie skuteczny