(moje tłumaczenie)
Q: To naprawdę nie była łatwa walka.
A: Nie można oczekiwać łatwych walk w GP. Yoshida jest jednym z najsilniejszych mężczyzn z jakimi kiedykolwiek walczyłem i z pewnością nadzielniejszym
Q: Było jasne, że szanujesz go jako fightera, pomogłeś mu zejść z ringu.
A: Tak, szanuję go za akceptację walki i za walkę z wielkim duchem. Uwierz mi, niewielu fighterów próbowałoby kontynuować tę walkę po tych low-kickach.
Q: Low-kicki okazały się wspaniałym rozwiązaniem w tej walce.
A: Tak, były moją tajną bronią i strategią, która okazała się niezła. Jestem szczęśliwy z rezultatu i mam nadzieję że Yoshida nie odniósł żadnych poważnych kontuzji w tej walce.
Q: Barnett wyglądał wspaniale, Silva wygrał we wspaniałym stylu, Nogueirra zdominował Werduma...
A: Tak jak się spodziewałem, nie było niespodzianek. Zapowiada się twarda noc podczas finałów
Q: Fani zauważyli, że Silva prowokował Cię po walce.
A: Widziałem go zastanawiającego się dlaczego pomagam Yoshidzie zejść z ringu i śmiejącego się z tego. Nic wielkiego.
Q: Powiedział, że naprawdę oczekuje walki z Tobą w finałach.
A: To jego problem.
Q: Według głosowania Internetowego, to właśnie jego spotkasz w półfinale.
A: Nie przywiązuję wielkiej wagi do tego, kto będzie przeciwnikiem. Jeśli chcesz wygrać GP, musisz być przygotowany na pokonanie dwóch wspaniałych przeciwników tej samej nocy. Nie będzie to łatwe, ale będę gotowy.
Q: W Chorwacji jest lato, a Ty nie korzystasz z morza ?
A: Moje przygotowania do finałów GP rozpoczynają się w poniedziałek. Mam przed sobą dwa miesiące ciężkiej pracy.
Q: Podczas ostatniej walki nie użyłeś lewej nogi. Czy kontuzja ma wpływ na Twoje przygotowania ?
A: Na finały obie nogi będą gotowe.
Q: Czy będziesz trenował z Fabricio Werdumem do finałów, podczas gdy on jest już poza GP ?
A: Nie, będę trenował moje umiejętności BJJ z kim innym. Mam masę możliwości, więc nie przejmuj się moim parterem.
Q: Finały GP mogą być najważniejszym momentem Twojej kariery. Zwycięzca zabiera wszystko.
A: Dokładnie. To moja wielka szansa i nie zmarnuję jej. Trenuję ciężko i żyję jedynie z myślą o finałach w mojej głowie. Chcę wygrać i dam z siebie wszystko w ringu 10-tego Września.
Q: Twoje urodziny są 10-tego Września
A: Czy jest lepszy sposób by to uczcić niż trzymać pas GP w rękach ?
Q: Twoi fani Internetowi, zwłaszcza z Nokaut.com cierpliwie czekają na Twoją następną walkę. Masz naprawdę ogromne wsparcie !
A: Pragnę każdemu podziękować i obiecuję dostarczyć więcej wspaniałych walk w przyszłości, startując w finałach GP. To wspaniałe mieć tylu pełnych wiary fanów. Jestem im coś winien. Tę samą rzecz, którą jestem winien sobie - PAS.
Źródło: www.mirko-crocop.com