Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Najlepszy trening na wyskok

Hillux

Wysłana - 24 maja 2005 19:39    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jaki jest waszym zdaniem najlepszy trening na wyskok?? Najlepszy tzn. taki po którym wasz wyskok ulega duzemu i zauwazalnemu polepszeniu. Moglby mi ktos doradzic bo tyle jest tych treningow na wyskok i tu na forum i wogole i nie wiem ktory bylby najlepszy, mam 188cm wzrostu i waze 69kg jesli to w czyms pomoze

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 maja 2005 20:45 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kziel1

Wysłana - 24 maja 2005 20:45    Edytuj Cytuj
powiem tak:

prawie wszyscy (ci, którzy chcą zacząć od podstaw) zaczynają robić plyometrykę. wtedy mają najniższy wyskok, czyli bardzo podatny na zmiany, no i ten trening bardzo im służy. chodzi tu o nastolatków i laików.

później zabierają się za cięższe treningi (np. kangaroohops, air allert), na których muszą wydać z siebie więcej dżuli, a wyskok tak łatwo im nie strzeli, bo już go trochę podwyższyli

a ci, którzy już są dorośli i wytrenowani biorą się za typowy trening siłowo-szybkościowy, np. scott's creation, wtedy ich wyskok jest już duży i bardzo cięzko go podwyższyć.

więc z tego co ja tu się naprodukowałem można wywnioskować tak:
- dobór treningu zależy od twojego wieku i zaawansowania.

Ogólnie trzeba wybrać taki trening, który pasuje do twoich umiejętności, wieku, no i ewentualnie przypodobań. Ja na przykład nie lubię plyometryki (ze zwiększonymi powtórzeniami), bo to jest codzienny za lekki dla mnie trening, ale bardzo dobrze wchodzi, więc go skaczę.

podaj jeszcze wiek i zaawansowanie. wzrost i waga nie mają tu wielkiego znaczenia.

Hillux

Wysłana - 24 maja 2005 20:59    Edytuj Cytuj
17 lat mam zaawansowanie tzn czy juz takie cos robilem?? jesli o to chodzi to robilem juz jeden trening na wyskok taki jakis bezimienny i jumpsoles(na poczatku bylo trudno ale przezylem i pozniej juz bylo gladziutko :P)

DUDEK

Wysłana - 24 maja 2005 21:49    Edytuj Cytuj
spróbuj teraz kangarohoops

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Najlepszy trening na wyskok

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.