Mecz Brazylia : Grecja 16.06.2005r. Jest faul, 81 minuta do piłki ustawionej na około 30 metrze podchodzi wprowadzony w 77' Juninho Pernambucano i ogarnia mnie myśl...będzie gol, mimo iż człowiek to nie maszyna lecz on potrafi tak niesamowicie uderzyć piłkę, celnie, mocno i z dużą rotacją a co najważniejsze automatycznie, jakby jego mózg przez te 20 sekund przed strzałem ocenił gęstość powietrza, odległość od bramki i ustawienie bramkarza. Chwila skupienia, strzał, piłka leci nad murem i z niewiarygodną szybkością pikuje w dół i wpada przy słupku...gol !!! Ale ja wiedziałem...mimo tylu zmiennych które mogły zakłócić tą niesamowitą harmonie, udało się mu po raz kolejny.
A więc głosujemy drodzy forumowicze kto według was najlepiej wykonuje rzuty wolne. Wybór nie jest łatwy, jeżeli w ankiecie nie znajduje się według was piłkarz godny tego miana... to piszcie. Mój wybór chyba już znacie. A wybieramy spośród graczy aktualnie grających w piłkę.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2007-09-18 22:41:57
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1119557949000
dziki ogór
Wysłana - 23 czerwca 2005 22:25
Zgadzam sie z tobą.Juninho jest naprawde niesamowity.Gdy podchodzi do piłki wiem że bedzie niesamowicie grozny strzal.Moim zdaniem to on jest najlepszy w te klocki a nie Beckham,Ronaldinho czy inne "gwiazdy"
1119558346000
bodymaker
Wysłana - 23 czerwca 2005 22:28
Mimo iż ten artykuł co to link mi byłeś uprzejmy przedstawić jest tylko z przed roku, to mimo to nazwiska w tamtej ankiecie nie pasują mi z leksza, i nie ma prawdziwych specjalistów więc uważam że lepiej będzie kontynuować tutaj
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1119558588000
bodymaker
Wysłana - 23 czerwca 2005 22:36
Wypowiedzi nie sa tak czytelne, najważniejsza jest ankieta, i wybieramy tego jednego, najlepszego, na ankiecie wszystko widać jak na dłoni, a teraz po sezonie można na spokojnie się nat tym zastanowić, a tamtego posta nigdy wcześniej chyba nie widziałem. Zapomniałem o Henrym i Del Piero też mógłby być... szkoda, ale myśle że są lepsi których umieściłem w ankiecie, lecz to moja subiektywna ocena.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-06-23 22:38:44
(L) Każdego dnia Dziękuje Bogu , że jestem Legionistą (L) www.pajacyk.pl => daj coś od siebie głodnym dzieciom
1119561327000
djcuba
Wysłana - 23 czerwca 2005 23:50
Juninho ! Są ludzie i maszyny ... jednak kiedy patrzę na jego monotonną skuteczność zaczynam rozmyślać czy aby napewno musimy popełniać błędy . Dla mnie fenomen pod tym względem ...
Africa have Cameroon , Barcelona have Eto'o ... ;)