Cześć wszystkim. Mam 24lata i dorobiłem się dość dużej nadwagi tzn. mam 170cm wzrostu i 99kg wagi. Kilka lat temu ćwiczyłem i miałem nawet niezłe wyniki jednak po tym jak zaprzestałem ćwiczyć dorobiłem się pokaźnego brzuszka. Próbowałem licznych diet szczególnie kopenhadzkiej z dobrymi rezultatami jednak ta dieta na dłuższa dietę jest za drastyczna i nie mogłem poradzić sobie po niej z utrzymaniem rezultatów. Prosiłbym o rady jaką dietę wybrać żebym mógł schudnąć a efekt był długotrwały. Jeśli chodzi o ruch to w okresie wakacyjnym pracowałem ciężko fizycznie jednak teraz po sezonie prace będe miał siedzącą ale niestety jem tyle samo jak wtedy gdy pracowałem fizycznie a może i więcej. Do dyzpozycji mam hankielki oraz rower treningowy. Prosiłbym o pomoc w wyborze odpowiedniej diety redukującej mój spory zapas tłuszczu oraz przy okazji o poprawę wyglądu w połączeniu z treningiem w domowych warunkach.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 24   Waga: 99kg   Wzrost: 170   Obwód klatki: 116   Obwód ramienia: 37   Obwód talii: 110   Obwód uda: -   Obwód łydki: -   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: dużo   Aktywność w ciągu dnia: praca raczej siedząca   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Lubię ćwiczyć w domu klatke i ręce   Odżywianie: Mam skłonność do jedzenia wielkich porcji jedzenia w szczególnośći chleba. Lubie również jeść w nocy gdyż często pracuję do późna   Cel: redukcja rozłożona w czasie   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: Nie mam i nie maiałem żadnych dolegliwośći   Preferowane formy aktywności fizycznej: Mam możliwość ćwiczenia w warunkach domowych. Do dyspozycji mam hankielki oraz rower.   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Nie stosowałem suplementów.   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Wolałbym jeśli to możliwe nie stosować suplementów redukcyjnych jednak nie wykluczam mozliwości ich użcia.   Stosowane wcześniej diety: Dieta Kopenhadzka
dieta zbilansowana trening siłowy do tego interwały, aero lub czego tam dusza zapragnie i powinno być dobrze posty podwieszone znajdziesz wszystko czego potrzebujesz, pozdro
1221846733000
_prusak_
Wysłana - 20 września 2008 10:37
Niestety nie umię pływać . Trening umię sobie rozpisać jednak co do diety to kiepsko to widze dlatego proszę o pomoc najpierw w jej wyborze a później w ułożeniu.
1221899876000
Skerx
Wysłana - 20 września 2008 10:44
To sie trzeba nauczyc plywac, w takim wieku no to sorry. Co do diety poczytaj topici i sprobuj sam, nikt nie zna twojego organizmu jak ty.
tu masz link znajdziesz w nim dużo przydatnych informacji, nie możemy cały czas Cie prowadzic za raczke musisz wykazać troche własnej alternatywy, szukać czytać kompletować niezbedne Ci informacje. Jeśli wszystko dobrze skombinujesz (chodzi o diete) i w miare dobry trening będziesz wykonywał powinna schodzić z Ciebie waga.
1221933066000
Oreamnos
Wysłana - 20 września 2008 20:34
ja tez nie umiem pływać umiałem przez dwa miesiące potem sie odzwyczaiłem i teraz za hvja nie da rady ...próbuje ale nie wychodzi...
no stary ja mam 172 cm i waze 80 kg...a zaczynam juz drugi miesiąc redukcji...takze lekko nie będzie ale przynajmniej sie za siebie bierzesz...
1221935643000
_prusak_
Wysłana - 21 września 2008 09:03
Przeczytałem podwieszone tematy i mam troche namieszane w głowie. Więc co teraz- czy najpierw nie układać diety lecz zmniejszyć dotychczasowe porcje jedzenia i ćwiczyć a dopiero za jakiś czas ułożyc diete redukcyjną ??
1221980587000
Pereziusz
Wysłana - 21 września 2008 09:10
najpierw koniecznie ułóż diete, ograniczanie jedzenia nie ma sensu bo mimo iż wiecej schudniesz to organizm to sobie potem odbije efekt jojo :D, ograniczanie jedzenia prowadzi jedynie do spowalniania metabolizmu a nie o to tu chodzi. Więc ułóz odrazu sobie diete zbilansowaną ;] nie taki diabeł straszny a efekty będą niezłe
1221981000000
_prusak_
Wysłana - 02 października 2008 10:39
Wreszcie mam prawie stały dostęp do internetu. Wyliczyłem że potrzebuje w zaokrągleniu 2400kcal. Czy wystarczy jeśli deficyt będzie wynosił 400 Kcal i dietę ułożę na 2000Kcal?? Mam jeszcze jedno pytanie ile przyjąć białka,Węglowodanów i tłuszczy /kg mnie ??
1222936787000
_prusak_
Wysłana - 02 października 2008 10:44
Czy mogę przyjąć: białko: 2g/kg węglowodany: 1,5g/kg tłuszcz reszta kalorii