Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Nadwaga 170cm wzrostu / 99kg wagi

_prusak_

Wysłana - 19 września 2008 19:33    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć wszystkim. Mam 24lata i dorobiłem się dość dużej nadwagi tzn. mam 170cm wzrostu i 99kg wagi. Kilka lat temu ćwiczyłem i miałem nawet niezłe wyniki jednak po tym jak zaprzestałem ćwiczyć dorobiłem się pokaźnego brzuszka. Próbowałem licznych diet szczególnie kopenhadzkiej z dobrymi rezultatami jednak ta dieta na dłuższa dietę jest za drastyczna i nie mogłem poradzić sobie po niej z utrzymaniem rezultatów. Prosiłbym o rady jaką dietę wybrać żebym mógł schudnąć a efekt był długotrwały. Jeśli chodzi o ruch to w okresie wakacyjnym pracowałem ciężko fizycznie jednak teraz po sezonie prace będe miał siedzącą ale niestety jem tyle samo jak wtedy gdy pracowałem fizycznie a może i więcej. Do dyzpozycji mam hankielki oraz rower treningowy. Prosiłbym o pomoc w wyborze odpowiedniej diety redukującej mój spory zapas tłuszczu oraz przy okazji o poprawę wyglądu w połączeniu z treningiem w domowych warunkach.

Waga: 99kg

Wzrost: 170

Obwód klatki: 116

Obwód ramienia: 37

Obwód talii: 110

Obwód uda: -

Obwód łydki: -

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: dużo

Aktywność w ciągu dnia: praca raczej siedząca

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Lubię ćwiczyć w domu klatke i ręce

Odżywianie: Mam skłonność do jedzenia wielkich porcji jedzenia w szczególnośći chleba. Lubie również jeść w nocy gdyż często pracuję do późna

Cel: redukcja rozłożona w czasie

Ograniczenia żywieniowe: brak

Stan zdrowia: Nie mam i nie maiałem żadnych dolegliwośći

Preferowane formy aktywności fizycznej: Mam możliwość ćwiczenia w warunkach domowych. Do dyspozycji mam hankielki oraz rower.

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Nie stosowałem suplementów.

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Wolałbym jeśli to możliwe nie stosować suplementów redukcyjnych jednak nie wykluczam mozliwości ich użcia.

Stosowane wcześniej diety: Dieta Kopenhadzka

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 września 2008 19:47 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

koksmaciek

Wysłana - 19 września 2008 19:47    Edytuj Cytuj
Myślałeś o basenie?

www.pajacyk.pl

Pereziusz

Wysłana - 19 września 2008 19:52    Edytuj Cytuj
dieta zbilansowana trening siłowy do tego interwały, aero lub czego tam dusza zapragnie i powinno być dobrze posty podwieszone znajdziesz wszystko czego potrzebujesz, pozdro

_prusak_

Wysłana - 20 września 2008 10:37    Edytuj Cytuj
Niestety nie umię pływać . Trening umię sobie rozpisać jednak co do diety to kiepsko to widze dlatego proszę o pomoc najpierw w jej wyborze a później w ułożeniu.

Skerx

Wysłana - 20 września 2008 10:44    Edytuj Cytuj
To sie trzeba nauczyc plywac, w takim wieku no to sorry.
Co do diety poczytaj topici i sprobuj sam, nikt nie zna twojego organizmu jak ty.

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Pereziusz

Wysłana - 20 września 2008 19:51    Edytuj Cytuj
patrząc po wadze sugeruje że masz duże zatłuszczenie, wiec nie ma co cudować, zwykła zbilansowana dieta powinna wystarczyć jak najbardziej http://www.sfd.pl/Zbilansowana_dieta_redukcyjna-t231127.html

tu masz link znajdziesz w nim dużo przydatnych informacji, nie możemy cały czas Cie prowadzic za raczke musisz wykazać troche własnej alternatywy, szukać czytać kompletować niezbedne Ci informacje. Jeśli wszystko dobrze skombinujesz (chodzi o diete) i w miare dobry trening będziesz wykonywał powinna schodzić z Ciebie waga.

Oreamnos

Wysłana - 20 września 2008 20:34    Edytuj Cytuj
ja tez nie umiem pływać
umiałem przez dwa miesiące potem sie odzwyczaiłem i teraz za hvja nie da rady ...próbuje ale nie wychodzi...

no stary ja mam 172 cm i waze 80 kg...a zaczynam juz drugi miesiąc redukcji...takze lekko nie będzie ale przynajmniej sie za siebie bierzesz...

_prusak_

Wysłana - 21 września 2008 09:03    Edytuj Cytuj
Przeczytałem podwieszone tematy i mam troche namieszane w głowie. Więc co teraz- czy najpierw nie układać diety lecz zmniejszyć dotychczasowe porcje jedzenia i ćwiczyć a dopiero za jakiś czas ułożyc diete redukcyjną ??

Pereziusz

Wysłana - 21 września 2008 09:10    Edytuj Cytuj
najpierw koniecznie ułóż diete, ograniczanie jedzenia nie ma sensu bo mimo iż wiecej schudniesz to organizm to sobie potem odbije efekt jojo :D, ograniczanie jedzenia prowadzi jedynie do spowalniania metabolizmu a nie o to tu chodzi. Więc ułóz odrazu sobie diete zbilansowaną ;] nie taki diabeł straszny a efekty będą niezłe

_prusak_

Wysłana - 02 października 2008 10:39    Edytuj Cytuj
Wreszcie mam prawie stały dostęp do internetu. Wyliczyłem że potrzebuje w zaokrągleniu 2400kcal. Czy wystarczy jeśli deficyt będzie wynosił 400 Kcal i dietę ułożę na 2000Kcal?? Mam jeszcze jedno pytanie ile przyjąć białka,Węglowodanów i tłuszczy /kg mnie ??

_prusak_

Wysłana - 02 października 2008 10:44    Edytuj Cytuj
Czy mogę przyjąć:
białko: 2g/kg
węglowodany: 1,5g/kg
tłuszcz reszta kalorii

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nadwaga 170cm wzrostu / 99kg wagi

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.