Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Nadciśnienie-porady dla mnie

work_fire

Wysłana - 07 września 2010 13:08    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam serdecznie.

Chciałbym prosić o niezbędną poradę: od dzieciństwa grałem w piłke nożną, jakieś 2 lata temu ze względu na kontuzje musiałem przestać grać, w międzyczasie uczęstniczylem na treningach siłowych. 2 lata ćwiczyłem na siłowni, niestety odbiło się to na mojej wadze wiadomo :). Po tych dwóch latach pragne dalej grać w piłke, zrzuciłem zbędne kg, jednak w międzyczasie miałem troche przygód z życiem osobistym. Mam nadciśnienie, byłem u lekarza kitóry powiedział, że skoki ciśnienia są na tle nerwowym i że mam nerwice. Ciśnienie miałem najwyżej 160/83, często 155/82 itp. Lekarz kardiolog powiedział, że serce mam ok. Przepisał mi tabletki o nazwie Concor Cor 1,25 po których ciśnienie mam w normie czyli np: 125/80, 130/80. moje pytanie brzmi: czy nie ma przeciwskazań, abym uprawiał aktywnie sport, a przedewszystkim grał w piłke nożną. Wiem, że po wysiłku fizycznym czuje się znakomicie, staram się walczyć z nerwica i to mi pomaga, ale czy nie ma innych przeciwskazań?
Proszę o subiektywne odpowiedzi!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 września 2010 13:28 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Massakra

Wysłana - 07 września 2010 13:28    Edytuj Cytuj
Nie jestem lekarzem, ale myślę, że możesz zrobić próbę wysiłkową dla pewności.

fcbarcaa

Wysłana - 07 września 2010 20:04    Edytuj Cytuj
Spokojnie trenuj pilke nozna napewno ci sie nic nies stanie stac to sie moze od nierobienia niczego

efedrin

Wysłana - 07 września 2010 23:15    Edytuj Cytuj
cwicz :)
proba wyslikowa? hmm sa inne wzgledy do jej wykonywania.

Zmieniony przez - efedrin w dniu 2010-09-07 23:19:16

maras1234

Wysłana - 08 września 2010 02:25    Edytuj Cytuj
Warto ograniczyć w swojej diecie sól, ojciec tak zrobił i trzyma się tego, chociaż na początku np. frytki bez soli były czymś okropnym, teraz nie jada ani frytek, ani soli i czuje się znakomicie, a ciśnienie wróciło do normy. Poza tym sport jak najbardziej wskazany.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nadciśnienie-porady dla mnie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.