Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 901 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Zdrowie
Nadciśnienie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: nadciśnienie
Autor "Nadciśnienie"   

Andrzey
 Wysłana - 24 listopad 2007 17:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam
otóż sprawa wygląda tak ze mam dosc spore nadcisnienie serca, Niekiedy siega do 150/100. Zapewne to genetyczne bo w linii meskiej przede mną praktycznie wszyscy mieli tą dolegliwość. Problem jednak w tym ze mam 17 lat i pytanie moje brzmi czy wiek ma jakis wpływ na wystąpienie powikłan wynikających z nadcisnienia, np. zawał. Rzadko sie slyszy aby nastolatkowie miewali zawały aczkolwiek nurtuje mnie to
Z gory dzieki za odpowiedzi

sra ta ta ta ta...

przyznaj SOG'a

TOYSY
 Wysłana - 24 listopad 2007 17:36      [zgłoszenie]

spore to nadiśnienie...

może się to wiązać z pzrerostem mięśnia sercowego spowodowanym nadmiernym wysiłkiem

ja mam 140/75 - czyli różnica wynosi 65 a powinna być 40

ale to mój pierwszy bilans był węc może dlatego...

i mój kolega z klasy, który ćiczy też miał takie jak ja

ale nie wiem..

zawał nie teraz - ale jak masz takie normalnie za każdym razem to lepiej idź do lekarza- da ci zwolnienie WF i będiesz się lenił...

a i jak można oszukać ciśnieniomierz?

[http://www.erepublik.com/pl/referrer/chalabala]

[byy.pl/mojedziewczyny/]

przyznaj SOG'a

krzykacz
KULTURYSTYKA.PL
 Wysłana - 24 listopad 2007 18:14      [zgłoszenie]

Kilka miesięcy temu słyszałem o przypadku zawału serca u 14-latka. Aczkolwiek to pewnie jeden na ileś tam przypadków w tym wieku. Trudno jednoznacznie określić co może być następstwem w tym wieku / za rok / cztery / 20. Pewne jest to, że powinieneś już coś z tym robić (szczególnie jeśli temat idzie po rodzinie), aby uniknąć pewnych zdarzeń, bądź je zminimalizować albo odsunąć w czasie.

doping & zdrowie

przyznaj SOG'a ekspertowi

CannonBall
 Wysłana - 24 listopad 2007 18:42      [zgłoszenie]

Na spowodowanie powikłań wynikających z nadciśnienia jest potrzebny czas. Samo nadciśnienie od razu Cie nie zabije ale fakt jest faktem, że trzeba je leczyć lub kontrolować od razu.

Miazdzyca moze rozwijać sie bardzo wcześnie (stwierdzono to kiedyś w badaniach autopsyjnych dzieci). Skoro rozwija sie ona u niektórych w młodym wieku to nadciśnienie może ją odpowiednio przyspieszyć stąd zawały w młodym wieku.

Jeśli przyczyna nadciśnienia jest znana (nadcisn. wtórne) to trzeba ją zlikwidować a jeśli nie (nadcisn. pierwotne- tak jest w w 95% przypadków) to trzeba zmienić styl życia i wprowadzić farmakoterapię.

Musisz sie skonsultować z lekarzem a on już powinien wiedzieć co z Tobą zrobić.

przyznaj SOG'a

pako872
 Wysłana - 24 listopad 2007 20:50      [zgłoszenie]

TOYSY napisales ze roznica powinna wynosic 40 a jak ja mam cisnienie 150/110??? prawidlowe cinienie powinna wynosic 120/70 badz 120/80 z tego co mi wiadomo

przyznaj SOG'a

CannonBall
 Wysłana - 24 listopad 2007 21:00      [zgłoszenie]

To nie jest kwestia różnicy.

120/80 lub troche mniej jest ciśnieniem prawidłoym. 150/110 już ładnie męczy serce.

przyznaj SOG'a

pako872
 Wysłana - 25 listopad 2007 14:00      [zgłoszenie]

To co byś radzil wybrać sie do lekarza czy zapodać samemu jakies tabletkie np.Czosnkowe bo czosnek zmianjsza cisnienie...Co bys radzil??

przyznaj SOG'a

CannonBall
 Wysłana - 25 listopad 2007 14:24      [zgłoszenie]

Ja bym jednak poradził lekarza.

przyznaj SOG'a

Roni_147
 Wysłana - 25 listopad 2007 17:10      [zgłoszenie]

MOj kolega na obozie mial 180/120 :)
Mial wtedy 16lat

przyznaj SOG'a

Kamilek85
 Wysłana - 7 luty 2010 22:16      [zgłoszenie]

czy jest jakis sposob zeby oszukac cisnieniomierz podczas badania??

przyznaj SOG'a

warezz
 Wysłana - 8 luty 2010 04:36      [zgłoszenie]

Kamilek wystarczy napiac i poluzowac miesnie reki bic-tric kilka razy i wyjdzie error ale po co ci to???

Sine Metu

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nadciśnienie

Strony: 1 2 3

<< Dieta Bialkowa / Kolana - problem - pomoc! >>

Podobne: czy to nadciśnienie? | Lekina nadciśnienie-jakie nie zaburzają treningu i wyglądu? | kulturystyka a nadciśnienie! | Żeń - Szeń a nadciśnienie?

Warto przeczytać: geiner bieganie | geiner aeroby | tłuszcz na bokach | cytaty sportowe | .bieganie | h-olborski | deca winstrol tren | controolled labs | wachlarz | propio testtepharm chemical | propio test tepharm chemical | Co mogę zrobić aby poprawić wyskok?? | wzmocnienie sciegien i stawów b12 | jaką stosować njmniejszą ilość powtórzeń w ćwiczeniach | c 4 deconat | kiedy brac odblok tribulus | koszt dieta | katowice mma stawowa | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL