Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1880 razy
słowa kluczowe: nadciśnienie 
Autor

Nadciśnienie

Kamilek85

Wysłana - 08 lutego 2010 06:48    Edytuj Cytuj
mi nie chodzi o error ale o wykazanie nizszego cisnienia odnosnie holtera

malysz666

Wysłana - 08 lutego 2010 07:07    Edytuj Cytuj
masz nadcisnienie tetnicze, zapewne pierwotne jak wiekszosc (czyli przyczyna nieznana)
Nie spodziewalbym sie zawalu w najblizszym czasie, ale na przyszlosc moze to niesc za soba wiele przypadlosci: Kardiomiopatie(przerostowa/rozstrzeniowa), zwiekszone ryzyko udaru mozgu, tetniaki aorty, przyspieszenie rozwoju miazdzycy itd.

Ale co za problem pojsc do lekarza rodzinnego i zaczac brac leki?

Gdy przychodzi pacjent z dusznosciami i kaszlem widze limfangioleiomiomatoze, a nie zapalenie płuc...

Kamilek85

Wysłana - 08 lutego 2010 18:28    Edytuj Cytuj
srednia mojego cisnienia to 128/85 i tak jest caly czas. Na okresowych badaniach mialem ostatnio 110/75, rok wczesniej 120/80. Jednak teraz kiedy mam robiony szereg innych badan na ktorych mi zalezy, a kardiolog jest ostatni (wszystko inne mam dobrze) tak sie stresuje ze po przyjsciu do lekarza i zmierzeniu cisnienia skacze mi nawet do 140. W domu/ przychodni rejonowej mam ok130. Jednak gdy musze isc do tego szpitala i wiedziec ze od tego mierzenia tam bedzie zalezaly wszystkie inne badania, znow zaczynam sie denerwowac i skacze mi nawet pod 140-150.

warezz

Wysłana - 08 lutego 2010 19:00    Edytuj Cytuj
128/85 masz idealne

Sine Metu

Kamilek85

Wysłana - 09 lutego 2010 08:14    Edytuj Cytuj
tak, ale gdy ide do szpitala na pomiary, zakladaja mi to swinstwo na reke to serce zaczyna mi szybciej bic jak gdyby obok zaczela sie rozbierac jakas lalunia z okladki :) chce w glowie by wynik byl jak najmniejszy i wypie****a mi na 140-150

warezz

Wysłana - 09 lutego 2010 14:30    Edytuj Cytuj
To sie nazywa syndrom bialego fartucha i nie ma nic wspolnego ze stanem twojego zdrowia

Sine Metu

Kamilek85

Wysłana - 09 lutego 2010 22:40    Edytuj Cytuj
w/g lekarza "syndrom bialego fartucha" to glupota, a ja (mimo noszonego holtera ze srednim wynikiem 125/76) mam nadcisnienie heh i nie da sobie stara k*** nic wytlumaczyc :) czy w takich przypadkach nie pozostaje nic procz uzycia sily fizycznej? ;)

warezz

Wysłana - 10 lutego 2010 00:40    Edytuj Cytuj
Zmien lekarza. Nie leczy sie nadcisnienia do 150

Sine Metu

FiletRaz

Wysłana - 10 lutego 2010 11:47    Edytuj Cytuj
ja mam cisnienie wachajaze sie od 140/150 do okolo 70
Czy sa jakies tabletki na cisnienie (oczywiscie na recepte) ktore zbijaja tylko te pierwsze cisnienie skurczowe ??

warezz

Wysłana - 10 lutego 2010 14:06    Edytuj Cytuj
Wlasciwie z tego co wiem to wysokie rozkurczowe jest wiekszym powodem do niepokoju. Idz do lekarza a on dobierze odpowiednie leczenie

Sine Metu

Odpowiedzi jest na 3 strony.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nadciśnienie

Strony:  pierwsza  1  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.