Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
witam, mam pytanie czy ma ktoś dobry link lub wiedze na temat skutków ubocznych tych środków? wiem ze jest dużo info na temat tych środków na forum jednak nie moge znaleść jednoznacznych informacji pzdr
Zmieniony przez - LeBron777 w dniu 2007-11-01 12:36:22
co nas nie zabije - to nas wzmocni moderator działu doping - [OFF]
Ekspert -
1193916959000
wjs
Wysłana - 01 listopada 2007 12:42
LeBron777 wiem ze jest tylko spotykam się z różnymi opiniami jak np. spotkałem się ze zdaniem ze nolva nie wpływa na produkcję testosteronu a tu pisze ze "Kolejnym powodem czemu promuje używanie Nolvadex'u zamiast Clomidu w PCT (jakby 3-4 razy większa efektywność i bezpośredni wpływ na zwiększenie naturalnej produkcji testosteronu nie starczyło)" czyli wychodzi na to ze nolvadex lepiej wplywa na produkcję od Clomidu??
1193917327000
Nordland85
Wysłana - 01 listopada 2007 12:48
jesli wyczytales gdzies ze nolva nie ma wplywu na produkcje testosteronu to juz lepiej nigdy nie czerp z tamtego miejsca informacji
Znawca -
1193917712000
e-lite
Wysłana - 01 listopada 2007 18:06
po nolvie spac nie moge i literki na laptopie migaja
Zmieniony przez - e-lite w dniu 2007-11-01 18:06:59
Ekspert -
1193936809000
mjś
Wysłana - 01 listopada 2007 21:41
a ja mam pytanie czy clomid też obniża wydzielanie GH i IGF-1 jak nolva?
"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012 potrzebujesz pomocy - pisz.
Specjalista -
1193949711000
Juniorr
Wysłana - 01 listopada 2007 22:22
clomid brany w nadmiarze lub gdy oragnizm go nie potrzebuje ma zly wplyw na jakos nasienia
Znawca -
1193952137000
wjs
Wysłana - 02 listopada 2007 10:08
a co jesli odblok nolvą pociagnie sie kilka dni dłuzej niz okazaloby sie to konieczne? ma to jakies złe skutki gdy np zjemy o 5 tabletek za duzo?
1193994493000
Nordland85
Wysłana - 02 listopada 2007 10:12
mjś a czy clomid tez jest SERMem antyestrogenem? Odpowiedz sobie sam.