Czy pomiędzy napojami za 6 zł jest jakaś ogromna różnica w stosunku do tych tańszych, np. po 2 zł. Dlaczego różnica cen jest taka duża?
najistotniejszymi skladnikami napoju energetycznego sa:
- tauryna i kofeina
tauryny jest zwykle ok. 1000mg na 250ml, a kofeiny 80mg na 250ml
powiedzmy, ze napoje te kosztuja od 3 do 7 zlotych
100kapsulek 500mg tauryny kosztuje okolo 17zl (czyli 50 porcji takich jak w napoju)
8 tabletek kofex po 40mg kosztuje okolo 8zl (czyli 100zl za 50 porcji takich jak w napoju)
w sumie 117zl za 50 porcji takich jak w napoju - czyli jedna porcja 2,34zl
a kofeine mozna znacznie taniej zakupic, staralam sie podac ceny masymalne.
Z tego co ja zauważyłem to różnicy nie ma prawie żadnej ,no może nie wielka ,a może mi się zdaje
Można pić samą kawe bo działa podobnie ale przed wysiłkiem nie polecam (miewałem kłopoty z żołądkiem i wogóle czułem się jakby coś zjadł przed rozgrzewką),dużo lepsze są napoje.
Dobry sposób to ten co napisała kejt albo wybierać te tańsze .Z tańszych polecam Mounte Dew albo ostatnio Energy Drink Tiger ale ten w saszetkach.Od puszki jest tańszy chyba ze 3 razy a rozpuszczony w wodzie działa i smakuje tak samo
Życie zaczyna się po piędziesiątce...w bicepsie
Stąd też moje pytanie (na początku poprzedniego posta) czy "Mounte Dew" i "Mountain Dew" to te same napoje
mountain dew nic nie daje! to w stylu sprite'a itd.no chyba ze jest jakis inny mounte dew ale wapie bo to by sie mijalo z angielskom nazwa chyba (mountain dew - gorska rosa). ja szczerze mowiac nie uzywam nic z tego nie zastanawialem sie zbytnio nad tymi napojami zawsze - myslalem ze niezbyt zalecane zreszta nie wiem. ja wole wode mineralna żywiec i tyle. gdyby mi ktos cos polecil to moge kupowac ale nie chce mi sie wszystkiego testowac itd wole po prostu grac (siatka) a nie przejmowac sie jakimis napojami. a podczas gry to najlepsze chyba cos w stylu poweraida - jesli sie myle to wybaczcie.