Muffinki serniczkowe z bananem by cod123
Składniki:
na 6 sztuk
1. 250 g sera ricotty
2. 2 jaja- oddzielnie żółtka i białka
3. 50 g banana
4. 15 g ksylitolu
Przygotowanie:
1. Ser, żółtka, banana zmiksować na jednolitą masę.
2. Białka ubić, na koniec dodać ksylitol. Białka delikatnie zmieszać z masą serową rózgą.
3. Przełożyć do foremek na muffinki. Piec ok 30 min w 180 stopniach.
Wartości: ( 1 babeczka )
96,7 kcal
B: 8,1 g
T: 0,6 g
W: 6,9 g


Składniki:
na 6 sztuk
1. 250 g sera ricotty
2. 2 jaja- oddzielnie żółtka i białka
3. 50 g banana
4. 15 g ksylitolu
Przygotowanie:
1. Ser, żółtka, banana zmiksować na jednolitą masę.
2. Białka ubić, na koniec dodać ksylitol. Białka delikatnie zmieszać z masą serową rózgą.
3. Przełożyć do foremek na muffinki. Piec ok 30 min w 180 stopniach.
Wartości: ( 1 babeczka )
96,7 kcal
B: 8,1 g
T: 0,6 g
W: 6,9 g

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”
Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html