Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Muay Thai pytania odnośnie postępów

dobrowolsk

Wysłana - 13 marca 2010 17:43    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,

Wiek: 23, Waga: 65.5 kg, Wzrost: 178 cm, Staz MT - 6 miesiecy
Stycznosc z silownią - brak.

Moja 'kariera' sportowca zaczela sie w wieku 10 lat, czynnie grajac w koszykowke, po 6-7 razy w tygodniu, od boiska po parkiet, trwalo to do 19 roku zycia mniej wiecej, pozniej nie odczuwalem juz takiej potrzeby grania, wypalilem sie.

pozniej troche przerwa w sportach - imprezy i niezdrowy bardzo tryb zycia,

w wieku 21 lat zaczalem trenowac sporty walki, nic konkretnego, trwalo to pol roku 2 razy tygodniowo, pozniej przerwa znowu pol roku i nagle poczulem wielki zapal do muay thai

dostrzeglem co to dieta i zaczalem z tym dzialac

trenuje 3-4 razy tygodniowo od pol roku, od 3-4 miesiecy staram sie zdrowo jesc, nabralem juz troche nawykow zywieniowych, nie truje sie tigerami itp :) 1-2 piwa w tygodniu czasem siekne

teraz kilka pytan, czy ilosc trenngow jest wystarczajaca? przyznam ze treningi sa bardzo wyczerpujace i majac diete, jestem w stanie jedyie utrzymac swoja naturalna wage 65.5 (waze tyle od dekady) , i nie spada mi ona.. jestem raczej ekto. moge wrzucic zdjecia

chcialbym troche poprawic swoje cialo, jestem chudy, choc niby miesnei po trenowaniu sie pokazaly

dodajac silownie do tygodniowego grafiku jestem w stanie osiagnac sylwetke hmm np. tyrone spong'a? :)

jestem raczej slabo rozciagniety i nad tym staram sie rowniez popracowac, nigdy wczesniej tego nie robilem i na poczatku bylo strasznie, teraz juz jest duuzo lepiej, ale jeszcze sporo pracy przedemna, w tym wieku raczej nie wejde do ringu, a szkoda :)

rozpiera mnie energia i nie wiem za bardzo co ze soba robic zeby isc DO PRZODU

myslalem o drążku zeby sobie cwiczyc w domu, to rzekomo dobre cwiczenie dla fighterów, co jeszcze moge robic? bieganie, pływanie, rozciaganie? w jakich ilosciach zeby to bylo rozsądnie rozplanowane? naczytalem sie juz duzo forum i mam mętlik

i czy przy takiej wadze jestem w stanie cokolwiek "komus zrobic"? czy raczej musze skupic sie na masowaniu? w sumie dobrze mi w tej wadze, chcialbym tylko nabrać troszeczke mięśni, wyrzeźbić się, zbić...

wiem, ze troche chaotycznie napisalem

bede wdzieczny za odpowiedzi, pozdrawiam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 marca 2010 19:18 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

bokser7393

Wysłana - 13 marca 2010 19:18    Edytuj Cytuj
Sklep wszystko do "kupy". O co dokładnie chodzi?
Chcesz zwiększyć wagę, zbudować kondycję i silę jednocześnie?

Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Specjalista -

nocnyMichu

Wysłana - 13 marca 2010 19:23    Edytuj Cytuj
Dorzuc 2 albo 3 dno na silce planem FBW, zwieksz spozycie kaloryczne, albo kup sobie jakas masowke i nie bata zebys nie byl wiekszy
Na Ring nie wejdziesz? A to czemu? Ludzie starsi od Ciebie zaczynali i byli dobrymi zawodowcami, a na turnieju pierwszych walk sa ludzie z malym stazem.
Plywanie i bieganie odstaw na jakis czas jak chcesz byc wiekszy, rozciagac sie mozesz, dobij do wagi jaka Cie interesuje i wtedy kondyche rob np biegajac.
Znawca -

dobrowolsk

Wysłana - 15 marca 2010 16:16    Edytuj Cytuj
Tak wiec sklejam do kupy

1) Mam dosc napiety grafik w tygodniu - studia, MT - poniedzialek, sroda, piatek., sobota

(trening bez trenera, ze znajomymi + drobne sparingi)

Czy to wystarczajaca ilosc? Kiedy sie rozciagac przy takim planie? I gdzie tu upchnac

siłke (powiedzmy FBW...) Ogólnie śpie 8-9h zeby sie w miare regenerowac

2) Moja waga 65.5 kg, wzrost 178,

Odnosnie wagi, sam nie wiem jaka przy moim wzroscie byla by dla mnie najbardziej

optymalna, stad pytanie - masowac? zbic sie? rzezbic? siła?

3) Picie piwa weekendami - jedno, dwa, trzy max, mozna czy odpuscic sobie zupelnie

alkohol? nie mam generalnie z tym problemu, ale czasem trzeba oczyscic nery? :)

4) DIETA - tutaj wiadomo, potrzebuje odpowiedzi na powyzsze pytania by zadac kolejne co do diety, ale to juz w innym dziale :)

Bede bardzo wdzieczny za wskazowki, pozdrawiam

J-Jay

Wysłana - 15 marca 2010 16:36    Edytuj Cytuj
1) Bez trenera nawet 2 treningi dziennie to nie jest wystarczajaca ilosc.
2) Najbardziej optymalna waga to taka, w ktorej czujesz sie dobrze. Jesli chcesz byc wiekszy masuj, jesli nie to nie musisz.
3) Wiadomo ze lepiej odpuscic sobie, ale wiekszych strat nie bedzie jak wypijesz 2-3 piwa na tydzien.

dobrowolsk

Wysłana - 15 marca 2010 16:47    Edytuj Cytuj
3 treninigi mam z trenerem, ten czwarty jest bez :)

nocnyMichu

Wysłana - 15 marca 2010 16:59    Edytuj Cytuj
Ja bym dal FBW we wtorek, czwartek oraz sobote, a w niedziele relax.
Rozciagac sie najlepiej po treningu kiedy jestes najbardziej rozgrzany, napewno dalbym tu sobote i jak masz za malo na treningach z trenerem to jeszcze jeden dzien.
Co do masy to Ty powiniennes wiedziec jak Ci lepiej, czujesz sie ociezaly za waolny to zbijaj, brakuje Ci sily masuj.
Znawca -

dobrowolsk

Wysłana - 15 marca 2010 21:23    Edytuj  Cytuj
czwartek mi odpada bo mam zajety:/ tak wiec wtorek i sobota moglbym FBW, i rezygnacja z sobotniego treningu SW? 3 treningi mi wystarczą?

a co do wagi, hmm to ciezko mi okreslic sie na ta chwile, wiadomo ze kazdy chcialby miec swietne cialo + dobra forme w SW, chcialbym to jakos pogodzic, przykladem moze byc wczesniej wspomniany Tyrone Spong :)

http://nopadon.smugmug.com/photos/132307154-M.jpg

dzieki za kolejne wskazowki, pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Muay Thai pytania odnośnie postępów

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.