Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Mostek i salta

T0mek0_14

Wysłana - 22 marca 2008 23:49    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam chciałem nauczyć się robić salto w przód i w tył z tego co wiem to do salta w tył potrzebna jest umiejętność zrobienia mostka.
Wolał bym ze stania więc tak może mi ktoś napisać ćwiczenia na mostek ?? w warunkach domowych jakieś prosił bym bez tych profesjonalnych nazw !
No to prosił bym ćwiczenia na mostek skuteczne potem sposób na salto .Strach jest przełamany nie boję sie o to że nie skocze bo będę sie bał. Więc tak poproszę ćwiczenia na mostek najpierw bo z pozycji leżącej nie mogę podnieść miednicy a ręce też pod pachami nie są z gumy.
Potem coś jak już zrobie mostek to jak sie zabrać za salto ze stojaka w przód ??
Proszę napiszcie te ćwiczenia !! muszę umieć salto w tył salto w przód z rękami i bez i gwiazde

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 marca 2008 17:01 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Karol91

Wysłana - 23 marca 2008 17:01    Edytuj Cytuj
mostek nie ma nic wspolnego z saltem

T0mek0_14

Wysłana - 23 marca 2008 18:40    Edytuj Cytuj
z saltem w tył chyba ma bo czytałem o tym na tym forum

Pavlo

Wysłana - 23 marca 2008 19:21    Edytuj Cytuj
przy salcie w tył mostek nie jest konieczny, mając jako taką skoczność odginając głowe w tyl i podciagajac kolana do klatki da sie zrobic za pierwszym razem, kwestia przełamania.
Znawca -

T0mek0_14

Wysłana - 24 marca 2008 19:49    Edytuj Cytuj
a jezeli robisz salto z rękoma ?? nie wiem czy to wtedy jest salto ale z rękoma ze skaczesz na ręce ?? to wtedy trzeba umiec mostek i jakie cwiczenia ?? na to ??

Wojtkov

Wysłana - 25 marca 2008 16:49    Edytuj Cytuj
do tyłu z rękami to jest fiflak a nie salto ! ludzie jak chcecie sie czegoś nauczyc to dobrze byloby zacząć od poznania nazwy

No tutaj mostek ze stania jest raczej obowiązkowy, jak go umiesz to potem juz kwestia wprawy/przelamania strachu.
Szukaj cwiczeń rozciągających i katuj.

A do przodu to jest dziecinnie proste raczej jesli masz chociaz troche siły. Chociaz jesli nie umiesz jeszcze gwiazdy to ciezko z tym wszystkim bedzie ale powodzenia życze

kociarka

Wysłana - 24 grudnia 2008 10:57    Edytuj Cytuj
mostek ze stania jest dziecinnie prosty wystarczy tylko wyćwiczyć kręgosłup. mi sie od razu odało zrobić . musisz położyć się na brzuchu i podeprzec ręgomoa o podłoge i wygiąć się do tyłu lub z mostku lężocego podnieść klatke piersiową jak najwyżej i zginać się tak by zobaczyć stopy.

kociarka

Wysłana - 24 grudnia 2008 11:01    Edytuj Cytuj
musisz być cierpliwy(a). zanim efekt nastąpi. a możesz także ze stania próbować jedną ręką dotknąć podłogi z troche ugiętymi nogami prawie prostymi to jets bardziej skuteczniejsze ćwiczenie. a potem jak już to opanujesz sprubuj dwoma rękoma i mostek gotowy. wystarczy chyba przez tydzień tak cwiczyć.a mi akórat wystarczyło tylko 5 dni i już umiałam.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.