SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Mononukleoza - powikłania. bardzo niski testosteron; wysoka prolaktyna

temat działu:

Zdrowie i Uroda

Ilość wyświetleń tematu: 3632

...
Napisał(a)
Temat przeniesiony przez flex1976 z działu Doping. Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 60
witam,
4 czy 5 lat temu byłem chory na mononukleozę. choroba bardzo długo nie była rozpoznana. potem powiększona śledziona itp.
w tym roku moja młodsza siostra miała też mononukleozę, a ja po niej odziwo anginę - wtedy zrobiłem sobie Odczyn Paula - Bunela - Davidsona i był "lekko dodatni"

aż pewnego dnia zaniepokojony bardzo małym owłosieniem i zarostem zrobiłem sobie badanie testosteronu wolnego.

potem poszedłem na wizytę do endokrynologa i zlecił mi badania LH,FSH i prolaktyny oto one:

pierwsze seria badań z lipca:




najświeższe badania:

nigdy nie przyjmowłem sterydów. chodziłem na siłownie, jedyne co zjadłem to po jednym opakowaniu: kreatyna, glutamina, aminokwasy BCAA.


Zmieniony przez - heisenberg w dniu 2010-09-25 12:42:57

Zmieniony przez - heisenberg w dniu 2010-09-25 12:43:27
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 4097 Napisanych postów 68541 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 562095
prolaktyna lekko powiększona może to mieć związek z przyjmowanymi lekami (nawet renigast może podnieść )
przenoszę do odpowiedniego działu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 60
proszę o usnięcie tego wątku, założe jeszcze jeden bo nie zdążyłem dopisać wszystkiego co chciałem, a teraz wyskakuje mi pole, że edycja zabroniona
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 4097 Napisanych postów 68541 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 562095
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 60
witam,
4 czy 5 lat temu byłem chory na mononukleozę. choroba bardzo długo nie była rozpoznana. potem powiększona śledziona itp.
w tym roku moja młodsza siostra miała też mononukleozę, a ja po niej odziwo anginę - wtedy zrobiłem sobie Odczyn Paula - Bunela - Davidsona i był "lekko dodatni"

aż pewnego dnia zaniepokojony bardzo małym owłosieniem i zarostem zrobiłem sobie badanie testosteronu wolnego.

potem poszedłem na wizytę do endokrynologa i zlecił mi badania LH,FSH i prolaktyny oto one:

pierwsze seria badań z lipca:
http://img839.imageshack.us/img839/7253/004ntw.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1711/003spn.jpg

najświeższe badania:
http://img842.imageshack.us/img842/5585/002ge.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/2328/001rvx.jpg

testosteron wolny 10,07 pg/ml norma 9-42 pg/ml dla mężczyzn
prolaktyna 20,31 ng/ml norma 1,5-19 ng/ml
FSH 4,46 mIU/ml norma 1,70-12,0 mIU/ml
LH 3,10 mIU/ml norma 1,1-7,0


wiek 22
waga 82 kg
wzrost 183 cm

nigdy nie przyjmowłem sterydów. chodziłem na siłownie, jedyne co zjadłem to po jednym opakowaniu: kreatyna, glutamina, aminokwasy BCAA.


Zmieniony przez - heisenberg w dniu 2010-09-25 12:56:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 4097 Napisanych postów 68541 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 562095
wszystko w normie poza prolaktyną
obniżysz prolaktynę to i testosteron powinien się podnieść
choć to kwestia indywidualne( niektórzy mają w granicach dolnej normy)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 60
idę w tym tygodniu na konsultację wyników do endokrynologa, napisze tutaj co mi powie.

flex1976, dzięki za błyskawiczną odpowiedź. byłym wdzięczny jakbyś poprawił wygląd pierwszego postu, przyklejając treść piątego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 60
byłem wczoraj u endokrynologa
przypisał mi dwa opakowaniu leku Bromergon 2,5mg x 30 tablet.
dawkowanie:
1/2 tabletki dziennie przez 8 dni
1 tabletka dziennie do końca

po wynikach LH 3,1 oraz FSH 4,46 stwierdził, że jądra nie są uszkodzone na skutek przebytej choroby.

co sądzicie?

Zmieniony przez - heisenberg w dniu 2010-09-29 15:01:53
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Deprim

Następny temat

Gładka skóra