Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Mono, jabłczan czy orotan?!

Shant

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:27    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
Waga: 72kg
Wzrost: 177cm
zamierzam zrobić niedługo cykl którego priorytetem jest czysta masa mieśniowa i w troche mniejszym stopniu wiadomo - siła.

Kupiłem NO XPLODE i witaminy.
Problemem jest wybór kreatyny:
Mono, jabłczan czy orotan?
- podobno mono jest po prostu słabe, efektywniejszy jest jabłczan a orotan jeszcze bardziej (bo dłużej utrzymuje się w organiźmie).

Jak mam już kupić krete to chce kupić dobrą. Dieta jest oczywiscie.

Dzięki za odpowiedzi

Zmieniony przez - Shant w dniu 2009-12-09 15:28:35

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:38 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

xactla93

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:38    Edytuj Cytuj
obojętnie jakiej nie kupisz będzie dobrze ;) Nie zgodzę się że mono jest słabe Ja po cyklach na mono zawsze jestem zadowolony z efektów ;]

psonic

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:39    Edytuj Cytuj
kreatyna jest kreatyna. jesli przeszkadza ci ciagniecie przez mono wody, wez jablczan badz jak widzisz nadzieje w kwasie orotanowym sprobuj orotanu

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind

Aras84

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:40    Edytuj Cytuj
"mono jest po prostu słabe"

bzdura, mono do xplode'a jak najbardziej wskazane
Specjalista -

Shant

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:41    Edytuj Cytuj
No wlasnie mono wykluczam raczej na starcie przez ciągnięcie wody co skutkuje mięśniem gorszzej jakości,a wole mieć mniejsze a lepsze i dłużej utrzymac efekt- więc pozostaje jabłczan czy orotan.
Generalnie mój problem jest dlatego iż zawsze uważałem wszystko poza mono (tzn jablczan i ester) - że to kreta powodująca wzrost siły, a nie czystej masy - myliłem się tak? (mam nadzieje)

Zmieniony przez - Shant w dniu 2009-12-09 15:42:16

polok87

Wysłana - 09 grudnia 2009 15:59    Edytuj Cytuj
mono nawet jak ściągni wode to potem woda i tak zejdzie i zostanie czysty mięsień. ale jak sie boisz bierz jabłczan. olej orotan. za drogi

Siwy_OKS

Wysłana - 09 grudnia 2009 16:26    Edytuj Cytuj
Mnie np. mono nie zalewa w ogóle, a jabłczan działa b. słabo. Każdy jest inny, musisz sam spróbować.

Odra opolska - królowa całego Śląska !
Jak ważny jest posiłek potreningowy ! - [http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Okno_anaboliczne-t502247.html]
Nie zapominaj o solach mineralnych! - [http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Sole_mineralne-t574211.html]
Problem ze snem? - [http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Problem_z_regeneracj%C4%85_Mo%C5%BCe_to_bezsenno%C5%9B%C4%87_%5Bart%5D-t678830.html]

LeJKeR

Wysłana - 09 grudnia 2009 16:29    Edytuj Cytuj
chelat magnezowy :) ja biore razem ze stormem i jestem zadowolony :)

Już nie na wysokość tylko na szerokość :)

toom34

Wysłana - 09 grudnia 2009 16:36    Edytuj Cytuj
No wlasnie mono wykluczam raczej na starcie przez ciągnięcie wody co skutkuje mięśniem gorszzej jakości,a wole mieć mniejsze a lepsze i dłużej utrzymac efekt- więc pozostaje jabłczan czy orotan .

zalezy co rozumiesz przez stwierdzenie "miesien gorszej jakosci"
co do ciągnięcia wody to nie koniecznie - na każdego działa nieco inaczej

Generalnie mój problem jest dlatego iż zawsze uważałem wszystko poza mono (tzn jablczan i ester) - że to kreta powodująca wzrost siły, a nie czystej masy - myliłem się tak? (mam nadzieje)

tak myliles sie mono to czasteczka kreatyny polaczona z woda, jablczan z kwasem jablkowym, a ester z alkoholem
są badania naukowe, w których wykazano wyższość mono nad CEE i kilkoma innymi formami
z autopsji wiem natomiast, że jabłczan łatwiej ulega przemianie do kreatyniny niż mono

tak więc nie bój się i próbuj każdej formy kreatyny

Zmieniony przez - toom34 w dniu 2009-12-09 16:37:21

Shant

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:07    Edytuj Cytuj
Rozumiem, w takim razie wybiore jabłczan, pewnie na ma dużej różnicy jaki wiec wezme TCM Olimpu albo TCM PRO (ze wzgl na cene).
Jak brać:
Na czczo: jabłczan
Śniadanie: ...+witaminy
przed treningiem: No xplode
po treningu: jabłczan

I jest OK?

soltys88

Wysłana - 09 grudnia 2009 17:11    Edytuj Cytuj
"z autopsji wiem natomiast, że jabłczan łatwiej ulega przemianie do kreatyniny niż mono" mozna cos wiecej na ten temat?

Jestem za, a nawet przeciw...
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mono, jabłczan czy orotan?!

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.