Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 717 razy
słowa kluczowe: moje  full  body 
Autor

Moje Full Body

wake_me_up

Wysłana - 08 grudnia 2006 22:48    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Ulozylem sobie FBW i chialbym prosic o ew. korekty ;)
"Troche" urozmaicone ;>

poniedzialek

2 serie x 10 powtorzen

wyciskanie plasko
martwy ciag / przysiad
wioslowanie sztanga
wyciskanie sztangi z klatki
uginanie ze sztanga
francuskie
brzuch 2 cw. po 2-3 serie

sroda

2 serie x 10 powtorzen

wyciskanie skos gora
martwy ciag / przysiad
podciaganie
uginanie ze sztanga
francuskie

piatek

3 serie x 5 powtorzen

wyciskanie plasko
martwy ciag / przysiad
wioslowanie sztanga

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 grudnia 2006 03:46 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

chwilowy

Wysłana - 10 grudnia 2006 03:46    Edytuj Cytuj
mozliwosci jest mnostwo:
- od prostej typu 3 x w tyg te same cwiczenia, te same zakresy powtorzen, start z zanizonych ciezarow, powolna progresja do wyczerpania,
- start z jakiegos pulapu powtorzen z zanizonym ciezarem - np 15, wyczerpanie progresji, przejscie na nizszy zakres powotrzen - np. 10, wyczerpanie progresji, przejscie na kolejny - np. 5, wyczerpanie pregresji (taki schemat jest wykorzystywany w hst, z tym ze ciezary sa okreslone juz przed cyklem)
- inne cwiczenia w rozne dni tygodnia, te same zakresy powtorzen, reszta jw. - np. plany Dona Garcii (trening) chyba tak byly konstuowane - nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie sprawdzac bo pozno
- te same cwiczenia w kazdym dniu, inne zakresy powtorzen w rozne dni tygodnia (np. pn-15, sr-10, pt-5) np. 15, 10, 5 Wodyna (trening), reszta jw.
- rozne cwiczenia i zakresy powtorzen i przerwy w rozne dni tygodnia - np. plany Tyki (fitness), reszta jw.

Ty wykorzystujesz powierzchwonie ze 2-3 ww schematy. mi podoba sie hst, 15-10-5, i plany Tyki. w zwyklym fb nie podoba mi sie fakt, ze dosc szybko wyczerpie sie mozliwosc dodawania ciezarow, chyba ze staz nieduzy, dobre wspomaganie rozne, itp.
zawsze pamietaj, zeby przed zrobic z tydzien przerwy lub lekkich treningow, lub to i to, zeby sie roztrenowac, a nastepnie startuj z zanizonego pulapu, zeby dlugo byla mozliwosc dodawania kg.

chwilowy
Specjalista -

wake_me_up

Wysłana - 10 grudnia 2006 13:26    Edytuj Cytuj
Myślę , że zrobię teraz coś takiego :

pon - 15 powt.
sro - 10 powt. x 2
piat - 5 powt. x 3

wyciskanie plasko
martwy ciag / przysiad
wioslowanie sztanga / podciaganie
uginanie ze sztanga
francuskie

a w styczniu sproboje HST.
Mam pytanie odnosnie negatownych 5. Jak robic negatywne wioslowanie , martwy ? Moglbys poruszyc kwestie negatywow ?

chwilowy

Wysłana - 10 grudnia 2006 14:57    Edytuj Cytuj
w dniu MC daj podciaganie, a w dniu przysiadu wioslowanie i rozdzeil te cwiczenia wyciskaniem (prostowniki niech odpoczna + troche podobne dzialanie wioslowania i MC)

negatywy - w tym rzecz ze nie we wszsytkich cwiczenaich sie da, i druga sprawa nie we wszystkich jest to wskazane (przysiad, MC, we francuskim tez nie polecam).

poczytaj tez post LukasNBA - tam jest opisany trening, ktory ma przygotowac do hst, mozesz przyjac podobne zalozenia (cwiczenia niekoniecznie).

chwilowy
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.